ACHTERGRONDINFORMATIE

Vruchtbaarheid van de man
AcupunctuurGeplaatst op mrt 2, 2019

Wanneer bij een kinderwens de zwangerschap uitblijft, kan dit voor jullie als koppel veel emotionele pijn en stress met zich meebrengen. Als man kun je je machteloos voelen, of het gevoel krijgen aan de zijlijn te staan. Na een lange periode van proberen zwanger te worden, is het presteren op het juiste moment soms lastig. Toch kan acupunctuur jou helpen.

Acupunctuur helpt
• bij het omgaan van stressvolle situaties
• heeft een positieve invloed op de doorbloeding
van de onderbuik en de geslachtsorganen
• verbetert de kwaliteit van sperma
• heeft een positief effect op het libido

In tegenstelling tot een behandelend arts kijkt de Traditionele Chinese geneeswijze op een ander manier naar het menselijk lichaam. Hoewel je momenteel wellicht volledig gezond verklaard bent, kan een acupuncturist duidelijke verstoringen opmerken. De wisselwerking tussen lichaam en geest staat hierin centraal. Deze wisselwerking kunnen door emoties nadelig beïnvloed worden. Zo heeft vooral stress een negatieve invloed en is het bekend dat stress de kwaliteit van het sperma vermindert. Door middel van acupunctuur kunnen deze stresshormonen verminderd worden.
Naast het verbeteren van de spermakwaliteit, zijn de mate waarin je je energiek en ontspannen voelt belangrijke voorwaarden voor de vruchtbaarheid. Tijdens mijn behandelingen is er tijd en ruimte voor jouw gevoelens. Samen kunnen wij jouw positieve houding ophalen en kun jij jouw vrouw ondersteunen in moeilijke en onzekere tijden.

Spermakwaliteit verbeteren
Een zaadcel doet er ongeveer 100 dagen over om zich volledig te ontwikkelen. Dit betekent dat wanneer jij jouw zaadvorming positief wilt beïnvloeden, je vooraf aan de bevruchting ruim 3 maanden de tijd moet nemen om de zaadkwaliteit te verhogen. Verschillende onderzoeken tonen aan dat acupunctuur gecombineerd met de juiste voeding, leefstijl en vitaminen helpen bij het verbeteren van de spermakwaliteit. “It takes two to tango” jullie zijn allebei voor 50% verantwoordelijk voor het DNA van jullie toekomstige kindje.

Voeding en leefstijl
Een gezond voedingspatroon en een ontspannen leefstijl zijn van groot belang voor de productie en kwaliteit van sperma. Enkele invloeden die deze leefstijl negatief kunnen beïnvloeden zijn onder andere het gebruik van alcohol, roken en veel tijd doorbrengen op een mobiele telefoon of laptop. Tijdens de acupunctuurbehandelingen bij Acupunctuur Puur Vrouw in Amersfoort wordt er altijd voldoende tijd gemaakt om passende adviezen te geven. Zo wordt er gekeken naar tips op het gebied van voeding, leefstijl en vitaminen/mineralen om de kwaliteit van jouw sperma te verbeteren. De kans op een natuurlijke zwangerschap, of een IUI traject wordt zo aanzienlijk vergroot en maakt een IVF of ICSI traject wellicht niet meer nodig.

Extra boost
Afhankelijk van jouw wensen en eventuele disbalans, is het mogelijk om in een periode van 3 maanden verschillende keren acupunctuur toe te passen. Vaak ligt dit aantal tussen 6 tot 10 behandelingen. Ook is het mogelijk om voorafgaand aan de bevruchting een extra acupunctuurbehandeling te ontvangen, welke jouw sperma en libido als het ware een extra boost geven. Dit is mogelijk bij een natuurlijke bevruchting, maar kan ook zeker aangeraden worden bij fertiliteitsafspraken. In dit geval wordt de acupunctuurbehandeling aangeraden binnen 48 uur voorafgaand aan het inleveren van jouw sperma.

Wil je een afspraak maken of meer informatie? Mail info@acupunctuurpuur.nl
of app/bel 06 23 79 23 79. Hester Hanken, Acupunctuur Puur Vrouw in Amersfoort (nabij Vathorst, Nijkerk en Leusden)