info?  06 23792379

Kinderwens en IVF begeleiding

Ongemakken in de zwangerschap

Menstruatieklachten

Op dit moment werk ik met een wachtlijst, wil je op deze lijst app mij.

Heb je een kinderwens en wil je direct aan de slag? Neem dan snel een kijkje op mijn trainingsplatform  www.puurvrouwacademie.nl 

Het online programma is mede door mij ontwikkeld om extra advies en ondersteuning te bieden vooraf en tijdens de acupunctuurbehandelingen. Maar is ook zeer geschikt om los van de acupunctuurbehandelingen te gebruiken. Heb je interesse? App mij: 0623792379

 

ACUPUNCTUURBEHANDELINGEN 

Acupunctuur speciaal voor vrouwen 

Ja, dat is wat ik aanbied: acupunctuurbehandelingen speciaal voor vrouwen. En nu hoor ik je denken; hoe kan een ziekte genezen door bepaalde punten op het lichaam te stimuleren met naaldjes? Ik zal het je kort uitleggen. De naaldjes worden geprikt op specifieke acupunctuurpunten. Deze punten geven toegang tot de meridianen/energiebanen die in ons lichaam stromen. De meridianen vormen met al hun zijtakken een netwerk door het gehele lichaam inclusief de organen. Via de acupunctuurpunten kan de energie die in de meridianen en organen stroomt, beïnvloed worden. Elk acupunctuurpunt heeft zijn specifieke werking. Door de juiste combinaties aan punten te kiezen, kan een behandelplan worden opgesteld.

De diagnose bij acupunctuur

Voordat ik een acupunctuurbehandeling geef, krijg je altijd eerst een nauwkeurige diagnose. Dit gebeurt middels een uitgebreid vraaggesprek, waarin we jouw gehele gezondheid gaan bekijken. Het analyseren van de tong (tongdiagnose) en het voelen van de pols (polsdiagnose) zijn essentiële onderdelen van de diagnose. Zij geven informatie over de onbalans in jouw lichaam. Symptomen die ogenschijnlijk niets met de hoofdklachten te maken hebben, kunnen namelijk volgens de Chinese geneeswijze een duidelijk verband hebben. Naar aanleiding van de diagnose wordt een eerste behandelplan opgesteld en wordt in overleg gekozen voor de beste behandelwijze. De frequentie van de acupunctuurbehandelingen hangt af van de aard van je klachten en de conditie en wordt in overleg bepaald. Een behandeling duurt ongeveer 60 minuten.

 

 

Ooracupunctuur

Ooracupunctuur is een moderne en westerse vorm van acupunctuur. De ooracupunctuurpunten corresponderen met reflexzones in ons lichaam. Verstoringen in het lichaam kunnen via deze punten behandeld worden. Ooracupunctuur is zeer effectief bij pijnbestrijding, slapeloosheid en het bestrijden van verslavingen.

Moxa

Moxa is een sterk samengeperst Chinees kruid (Artemisia) dat aangestoken wordt en een diep doordringende warmte verspreidt. Met een moxa-behandeling worden bepaalde acupunctuurpunten verwarmd. Dit gebeurt door moxa op de naald te branden of met een moxa-lamp of moxa-staaf een bepaald gebied of punt te verwarmen. Afhankelijk van het type klacht kan moxa toegepast worden. Moxa wordt onder andere gebruikt bij spierklachten en bij het laten draaien van een baby in stuitligging.

 

massage_cupping
ooracupunctuur
quasha

 

Cupping

De cupping massage is een therapeutische massagevorm die in de Oosterse geneeswijze al duizenden jaren bekend is. De cups worden gebruikt om meridianen en acupunctuurpunten te behandelen. De cup trekt vacuüm en trekt daarmee niet alleen de huid, maar ook het bindweefsel en spierweefsel omhoog. Hierdoor ontstaat extra doorbloeding. Op deze manier zijn talloze klachten op bindweefselniveau en op spierniveau te verlichten, dan wel op te lossen. Zo kunnen stagnaties in de energiestroom worden opgeheven.

 

Guasha

Bij guasha wordt met een speciale steen over de huid geschraapt. Een guasha behandeling zorgt ervoor dat gestagneerde energie vrijgemaakt wordt, de bloedsomloop hersteld, de psyche ontspant en het zenuwstelsel gestimuleerd wordt. Guasha is gericht op het verwijderen van afvalstoffen en het tot stand brengen van een betere doorstroming in het lichaam. Op plaatsen waar blokkades in het lichaam zijn, verschijnen gekleurde plekken. Deze gekleurde plekken worden veroorzaakt door gestagneerde energie die zich in het lichaam vertaald naar klachten of ziekten

 

» Maak een afspraak

 

Sinds ik met acupunctuur ben gestart heb ik het gevoel dat ik veel meer invloed heb op mijn vruchtbaarheid, dit geeft mij meer rust en vertrouwen. Ik weet nu veel beter wanneer ik het meest vruchtbaar ben en wat ik en mijn man het beste kunnen eten.

- Miranda

Na maanden bloedverlies door een baarmoederverzakking, heeft acupunctuur een operatie kunnen voorkomen

- Diana

Na een lange periode van onzekerheden ben ik nu toch zwanger met de hulp van acupunctuur

- Manon

Ongelofelijk dat zulke dunne naaldjes zo een grote verandering teweeg brengen. Ik voel mij een heel ander mens.

- Lotte

Ik voel me veel energieker en slaap stukken dieper, eindelijk uitgerust wakker worden, dank

- Miriam

Nooit geweten dat mijn menstruatieklachten zo eenvoudig te verhelpen waren

- Ella

Na eerdere miskramen was ik heel onzeker, nu ben ik vol vertrouwen al 5 maanden zwanger

- Sonya

Sinds acupunctuur heb ik veel minder opvliegers en slaap ik rustiger

- Kristine

ik merkte direct dat er iets in mijn lichaam veranderde. Het resultaat mag er zijn, nu 12 weken zwanger!

- Miranda

BLOGS

Als je meer wilt weten

  • Kinderwens en acupunctuur

    Acupunctuur kan het verschil maken tussen onvruchtbaarheid en vruchtbaarheid. De laatste jaren zijn er in Nederland vele koppels met vruchtbaarheidsproblemen. Helaas stijgt het percentage onvruchtbare koppels nog steeds. De Chinese geneeswijze kent vele oorzaken voor onvruchtbaarheid. Omdat ieder mens verschillend is werkt Acupunctuur Puur niet met één type behandeling, maar wordt de behandeling speciaal voor jou op maat gemaakt.

  • Pijn en endometriose

    Endometriose wordt ook wel de vergeten ziekte genoemd. Momenteel is er meer aandacht bij artsen, ziekenhuizen en in de media voor deze aandoening. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 vrouwe endometriose heeft, waarschijnlijk is dit zelfs 1 op de 4 vrouwen. Maar omdat endometriose niet zo gemakkelijk te vinden is in het lichaam zijn deze aantallen dus waarschijnlijk ook niet bekend. 

  • Ken je menstruatiecyclus

    Ongeveer één keer per maand maakt jouw lichaam zich klaar voor een zwangerschap. Naast dat er een eitje rijpt maakt het ook baarmoederslijmvlies zich klaar voor de innesteling door dikker te worden. Als het eitje niet bevrucht is of wanneer de innesteling niet is gelukt maakt je baarmoeder zich klaar om dit verdikte baarmoederslijmvlies/endometrium af te stoten inclusief het eitje. Dan ontstaat er een bloeding, de menstruatie. Deze maandelijkse bloeding start in je pubertijd. 

CONTACT

Een afspraak maken

Neem gerust contact op. Bel, app of mail mij, of vul het onderstaand contactformulier in. Vermeld hierin geen privacygevoelige informatie zoals geboortedatum, BSN nummer etc. Zodra ik de mail heb ontvangen, neem ik contact met je op.

 

Neem contact op

email address:
Homepage:
URL:
Comment:

*


Bekijk onze disclaimer »
ACUPUNCTUUR PUUR VROUW AMERSFOORT
+31 (0)6 2379 2379 of via whatsapp
Poortersdreef 106, 3824 DR Amersfoort
mail mij
  Behandeling op afspraak:
maandag
dinsdag
donderdag
vrijdag
15.00
9.00 
9.00
9.00
- 21.00
- 21.00
- 17.00
- 14.00

 

Bij IVF, Cryo en IUI behandelingen zijn afhankelijk van het behandelplan ook afspraken mogelijk in het weekend, met een toeslag van 25%.

Volg je Acupunctuur Puur Vrouw al?

 
© 2013 - 2020 Hester Hanken / Acupunctuur Puur
Niets dat op deze website vermeld wordt mag zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Hester Hanken worden gekopieerd, gedupliceerd of op andere wijze gebruikt worden.
 

Ontwerp: De Vriesch Originals | Realisatie: De Goudse Wolf