Menstruatieklachten

info?  06 23792379

Kinderwens en IVF begeleiding

Ongemakken in de zwangerschap

Om mijn cliënten de tijd en aandacht te geven die zij verdienen, kan ik op dit moment geen nieuwe afspraken maken. 
Wil je op de wachtlijst laat het mij weten door een app te sturen op 0623792379

Heb je een kinderwens en wil je direct aan de slag? Neem dan snel een kijkje op mijn trainingsplatform   http://www.puurvrouwacademie.nl 

 

ACUPUNCTUUR BEHANDELINGEN 

Speciaal voor vrouwen

 

 Acupunctuur
Acupunctuur

Een acupunctuurbehandeling beïnvloedt met zeer dunne naaldjes de energie of onbalans in het lichaam. Acupunctuur kan een oplossing bieden bij zeer uiteenlopende klachten. Mijn specialisatie is de gynaecologische klachten: van menstruatieproblemen en een onvervulde kinderwens tot zwangerschapsongemakken en menopauzeklachten. Ik help je hier graag bij.


Principe

Hoe kan een ziekte genezen door bepaalde punten op het lichaam te stimuleren met naaldjes? De naaldjes worden geprikt op specifieke acupunctuurpunten. Deze punten geven toegang tot de meridianen/energie banen die in ons lichaam stromen. De meridianen vormen met al hun zijtakken een netwerk door het gehele lichaam inclusief de organen. Via de acupunctuurpunten kan de energie die in de meridianen en organen stroomt beïnvloed worden. Elk acupunctuurpunt heeft zijn specifieke werking, door de juiste combinaties aan punten te kiezen kan een behandelplan worden opgesteld.

Behandeling

Voordat een behandeling wordt gegeven is er altijd eerst een nauwkeurige diagnose. Dit gebeurt middels een uitgebreid vraaggesprek, waarin uw gehele gezondheid bekeken wordt. Het bekijken van de tong (tongdiagnose) en het voelen van de pols (polsdiagnose) zijn essentiële onderdelen van de diagnose. Zij geven informatie over de onbalans in jouw lichaam. Symptomen die ogenschijnlijk niets met de hoofdklacht te maken hebben kunnen namelijk Chinees gezien een duidelijk verband hebben. Naar aanleiding van de diagnose wordt een eerste behandelplan opgesteld en in overleg wordt gekozen voor de beste behandelwijze. De frequentie van behandelingen houdt verband met de aard van je klachten en conditie en wordt in overleg bepaald. De duur van één behandeling is ongeveer 60 minuten

Ooracupunctuur

Ooracupunctuur is een moderne en Westerse vorm van acupunctuur. De oor acupunctuurpunten corresponderen met reflexzones in ons lichaam. Verstoringen in het lichaam kunnen via deze punten behandeld worden. Ooracupunctuur is zeer effectief bij pijnbestrijding, slapeloosheid en het bestrijden van verslavingen.

Moxa

Moxa is een sterk samengeperst Chinees kruid (Artemisia) dat aangestoken wordt en een diep doordringende warmte verspreidt. Met een moxa-behandeling worden bepaalde acupunctuurpunten verwarmd door, moxa op de naald te branden of met een moxa-lamp of moxa-staaf een bepaald gebied of punt te verwarmen. Afhankelijk van het type klacht kan moxa toegepast worden. Moxa wordt o.a. gebruikt bij het laten draaien van een baby in stuitligging en bij spierklachten.

Cupping

De cupping massage is een therapeutische massagevorm, die in de Oosterse geneeswijze al duizenden jaren bekend is. De cups worden gebruikt om meridianen en acupunctuurpunten te behandelen. De cup trekt vacuüm en trekt daarmee niet alleen de huid, maar ook het bindweefsel en spierweefsel omhoog. Hierdoor ontstaat extra doorbloeding en op deze manier zijn talloze klachten op bindweefselniveau en op spierniveau te verlichten, dan wel op te lossen. Hierdoor kunnen stagnaties in de energiestroom worden opgeheven.

Guasha

Bij guasha wordt met een speciale steen wordt over de huid geschraapt. Door een guasha behandeling wordt gestagneerde energie vrijgemaakt, de bloedsomloop hersteld, de psyche ontspant en het zenuwstelsel wordt gestimuleerd. Guasha is gericht op het verwijderen van afvalstoffen en het tot stand brengen van een betere doorstroming in het lichaam. Op plaatsen waar blokkades in het lichaam zijn verschijnen gekleurde plekken. Deze gekleurde plekken worden veroorzaakt door gestagneerde energie die zich in het lichaam vertaald naar klachten of ziekten.

Puur vrouw
Puur vrouw

In het oude China was het heel belangrijk dat de vrouwen van de keizer gezonde baby’s ter wereld brachten. Daarom beschikt de Chinese geneeswijze al duizenden jaren over kennis van de vrouwelijke fysiologie en de daarbij aanwezige ongemakken en disbalansen. Voor veel vrouwen is acupunctuur een effectieve en natuurlijke keuze voor het behandelen van vrouwenklachten. Wil jij je ook weer Puur vrouw voelen?


Menstruatieklachten

De Chinese geneeswijze beschouwt de menstruatie als een natuurlijk onderdeel van het vrouw zijn en beklemtoont dat deze zonder al te veel klachten moeten verlopen. Voor veel vrouwen is dat vaak niet het geval. Acupunctuur kan verlichting bieden bij o.a. menstruatiepijn, PCOS, endometriose, hevige bloedingen, hoofdpijn, ovulatiepijn, pijnlijke borsten, onregelmatige cyclus, het gevoel niet jezelf te zijn enz.

Menopauze

De menopauze ook wel overgang genoemd is een natuurlijk proces bij het ouder worden van iedere vrouw. Soms verloopt dit proces, wat jaren in beslag kan nemen niet zo gemakkelijk en ontstaan er verschillende klachten zoals; opvliegers, nachtelijk zweten, depressieve gevoelens en slaapproblemen. Maar ook een verminderd libido, onrustige benen, hoofdpijn en andere ongemakken kunnen een gevolg zijn van deze hormonale onbalans. Bijna 85% van de vrouwen geeft aan last te hebben van de overgang, waarvan 60% last heeft van opvliegers. Acupunctuur kan helpen de klachten te doen verminderen of zelfs helemaal te laten verdwijnen.

POF/ prematuur ovarieel falen

POF, ook wel vervroegde overgang genoemd is een voor jonge vrouwen veel te vroeg ingetreden “verouderingsproces”. Bij dit verouderingsproces, waarbij de eierstokken niet langer eitjes produceren, horen echter wel de klachten die je kent van de overgang. Daarnaast is het vervullen van een kinderwens vaak niet meer mogelijk. Acupunctuur kan helpen om de condities te verbeteren om een (natuurlijke) zwangerschap mogelijk te maken, of kan je helpen om de overgangsklachten te verminderen.

Borstkanker

In Nederland wordt er per jaar bij meer dan 14.500 vrouwen borstkanker gediagnostiseerd. Een grote groep van deze vrouwen heeft een hormoongevoelige borstkanker. Voor behandeling van dit type borstkanker worden hormonen voorgeschreven waarvan heel veel vrouwen vervelende bijwerkingen onder vinden. Acupunctuur kan helpen deze klachten te verlichten waardoor de hormoontherapie beter vol te houden is. Acupunctuur werkt zeer positief op de aanmaak van de witte - en rode bloedcellen dit is belangrijk tijdens de chemokuren. Daarnaast kan acupunctuur jou rust en ontspanning geven in deze onzekere tijd. Acupunctuur heeft geen nadelige invloed op de werking van de gekozen behandelmethodes.

Kinderwens
Kinderwens

Wanneer je besloten hebt dat je graag moeder wil worden, wil je het liefst dat dit zo snel mogelijk gebeurt. De emoties rond een (onvervulde) kinderwens zijn sterk en kunnen tot blokkades in het lichaam leiden. Graag help ik jou en je partner om de kans op een zwangerschap te vergroten. Ik heb al heel veel vrouwen mogen begeleiden naar een zwangerschap van hun zo ongelooflijk gewenste kindje.


IUI, IVF, ICSI begeleiding

De laatste jaren is het aantal koppels die een fertiliteitsbehandeling ondergaan enorm gestegen. Recente cijfers laten zien dat 1 op de 6 paren moeite heeft met zwanger worden en dat 1 op de 39 baby’s het resultaat is van IVF/ICSI. Hebben jullie een kinderwens en wil zwanger worden op de natuurlijke weg nog niet lukken? Acupunctuur helpt de kans om zwanger te worden tot wel 40% te vergroten.

Vruchtbaarheid van de man

Wanneer bij een kinderwens de zwangerschap uitblijft, kan dit voor jullie als koppel veel emotionele pijn en stress met zich meebrengen. Als man kun je je machteloos voelen, of het gevoel krijgen aan de zijlijn te staan. Acupunctuur kan jou helpen meer te ontspannen, maar kan ook de kwaliteit van het sperma verbeteren.

Vruchtbaarheid van de vrouw

Ben je al een tijdje bezig om zwanger te raken en ben je maandelijks wederom teleurgesteld dat het niet is gelukt? Laten we samen kijken waar jouw onbalans is, die er voor zorgt dat de zwangerschap nog uitblijft. Acupunctuur Puur Vrouw kijkt samen met jou naar de juiste manier om deze balans te herstellen. We volgen jouw menstruatiecyclus en kijken waar bijgestuurd kan worden qua voeding en leefstijl.

Zwanger zijn
Zwanger zijn

Als je zwanger bent, verandert er veel in je lichaam. Je vorm van je lijf verandert, maar ook je interne organen moeten ruimte maken voor de baby. Soms ontstaan dan de bekende zwangerschapskwaaltjes. Acupunctuur is een natuurlijke en veilige manier om deze ongemakken te behandelen. Geen zorgen: acupunctuur tijdens de zwangerschap is veilig voor moeder en baby.


Miskraampreventie

Je bent zwanger! Maar misschien heeft het zwanger worden lang geduurd, of heb je een eerdere miskraam gehad. Ook zijn veel vrouwen bang voor een miskraam na een fertiliteitstraject.  Een miskraam is niet altijd een “’foutje van de natuur”” dat ons lichaam afstoot, het kan ook andere oorzaken hebben. Vanuit de Chinese geneeswijze zijn er verschillende behandelmethodes om een miskraam te voorkomen. Heb je onlangs een miskraam gehad, dan is het ook belangrijk om hiervan te herstellen, hierbij help ik jou graag.

Zwangerschapsongemakken

Zwanger zijn is een mooie en bijzondere ervaring, maar sommige vrouwen kunnen hierdoor geestelijk of lichamelijk uit evenwicht raken. Dit kan leiden tot zwangerschapskwalen zoals misselijkheid, rugklachten of vermoeidheid. Met acupunctuur kan de balans in het lichaam op een natuurlijke manier hersteld worden, zodat klachten verdwijnen of verminderen. Het is een mooi en veilig alternatief voor medicijnen.

Stuitligging

Ligt jouw kindje in een stuitligging? De meeste vrouwen die zwanger zijn van een baby in stuitligging bevallen via een keizersnede. Moxa-therapie kan helpen om jouw baby vanaf de 33e week te laten draaien zodat er meer kans is op een natuurlijke bevalling. Maak een afspraak voor 1 behandeling incl. uitleg bij Acupunctuur Puur Vrouw in Amersfoort.

Bevalling voorbereiden

Nadert jouw zwangerschap de 37 weken dan kan je voorzichtig beginnen met de geboortevoorbereiding. Wekelijks een acupunctuurbehandeling zal de bevalling beter doen verlopen en zal jou de nodige energie en kracht geven om de bevalling goed te volbrengen. Vooraf aan de bevalling  kun je een aantal massagepunten stimuleren, deze hebben een positieve invloed op de bevalling.

Tijd voor mama

Jullie baby is geboren, maar jouw herstel verloopt misschien niet goed. Je borstvoeding komt niet goed gang, je kunt niet ontspannen of je voelt je ongelukkig en niet blij met deze totaal nieuwe situatie. Een bevalling kan voor de moeder een zware onbalans teweeg brengen. Schaam je niet en maak een afspraak.  Samen kijken we hoe we in deze nieuwe levensfase jouw balans kunnen herstellen.

GRATIS E-BOOK

Download mijn nieuwe e-book

Je kunt gratis m'n nieuwe e-book 'Castoroliepakking, de DIY-techniek om je vruchtbaarheid te verbeteren' downloaden.
Nadat je jouw voornaam en e-mailadres hebt ingevuld en op verstuur hebt geklikt word je naar de downloadpagina gebracht waar je het e-book kunt downloaden.

» Download mijn nieuwe e-book

Nooit geweten dat mijn menstruatieklachten zo eenvoudig te verhelpen waren

- Ella

Na eerdere miskramen was ik heel onzeker, nu ben ik vol vertrouwen al 5 maanden zwanger

- Sonya

Na maanden bloedverlies door een baarmoederverzakking, heeft acupunctuur een operatie kunnen voorkomen

- Diana

Ongelofelijk dat zulke dunne naaldjes zo een grote verandering teweeg brengen. Ik voel mij een heel ander mens.

- Lotte

Ik voel me veel energieker en slaap stukken dieper, eindelijk uitgerust wakker worden, dank

- Miriam

Sinds acupunctuur heb ik veel minder opvliegers en slaap ik rustiger

- Kristine

Sinds ik met acupunctuur ben gestart heb ik het gevoel dat ik veel meer invloed heb op mijn vruchtbaarheid, dit geeft mij meer rust en vertrouwen. Ik weet nu veel beter wanneer ik het meest vruchtbaar ben en wat ik en mijn man het beste kunnen eten.

- Miranda

Na een lange periode van onzekerheden ben ik nu toch zwanger met de hulp van acupunctuur

- Manon

ik merkte direct dat er iets in mijn lichaam veranderde. Het resultaat mag er zijn, nu 12 weken zwanger!

- Miranda

BLOGS

Als je meer wilt weten

  • Kinderwens en acupunctuur

    Acupunctuur kan het verschil maken tussen onvruchtbaarheid en vruchtbaarheid. De laatste jaren zijn er in Nederland vele koppels met vruchtbaarheidsproblemen. Helaas stijgt het percentage onvruchtbare koppels nog steeds. De Chinese geneeswijze kent vele oorzaken voor onvruchtbaarheid. Omdat ieder mens verschillend is werkt Acupunctuur Puur niet met één type behandeling, maar wordt de behandeling speciaal voor jou op maat gemaakt.

  • Pijn en endometriose

    Endometriose wordt ook wel de vergeten ziekte genoemd. Momenteel is er meer aandacht bij artsen, ziekenhuizen en in de media voor deze aandoening. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 vrouwe endometriose heeft, waarschijnlijk is dit zelfs 1 op de 4 vrouwen. Maar omdat endometriose niet zo gemakkelijk te vinden is in het lichaam zijn deze aantallen dus waarschijnlijk ook niet bekend. 

  • Ken je menstruatiecyclus

    Ongeveer één keer per maand maakt jouw lichaam zich klaar voor een zwangerschap. Naast dat er een eitje rijpt maakt het ook baarmoederslijmvlies zich klaar voor de innesteling door dikker te worden. Als het eitje niet bevrucht is of wanneer de innesteling niet is gelukt maakt je baarmoeder zich klaar om dit verdikte baarmoederslijmvlies/endometrium af te stoten inclusief het eitje. Dan ontstaat er een bloeding, de menstruatie. Deze maandelijkse bloeding start in je pubertijd. 

CONTACT

Een afspraak maken

Neem gerust contact op. Bel, app of mail mij, of vul het onderstaand contactformulier in. Vermeld hierin geen privacygevoelige informatie zoals geboortedatum, BSN nummer etc. Zodra ik de mail heb ontvangen, neem ik contact met je op.

 

Neem contact op

email address:
Homepage:
URL:
Comment:

*


Bekijk onze disclaimer »
ACUPUNCTUUR PUUR VROUW AMERSFOORT
+31 (0)6 2379 2379 of via whatsapp
Poortersdreef 106, 3824 DR Amersfoort
mail mij
  Behandeling op afspraak:
maandag
dinsdag
donderdag
vrijdag
15.00
9.00 
9.00
9.00
- 21.00
- 21.00
- 17.00
- 14.00

 

Bij IVF, Cryo en IUI behandelingen zijn afhankelijk van het behandelplan ook afspraken mogelijk in het weekend, met een toeslag van 25%.

Volg je Acupunctuur Puur Vrouw al?

 
© 2013 - 2020 Hester Hanken / Acupunctuur Puur
Niets dat op deze website vermeld wordt mag zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Hester Hanken worden gekopieerd, gedupliceerd of op andere wijze gebruikt worden.
 

Ontwerp: De Vriesch Originals | Realisatie: De Goudse Wolf