info?  06 23792379

Kinderwens en IVF begeleiding

Menstruatieklachten

Op dit moment werk ik met een wachtlijst, wil je op deze lijst app mij.

Heb je een kinderwens en wil je direct aan de slag? Neem dan snel een kijkje op mijn trainingsplatform  www.puurvrouwacademie.nl 

Het online programma is mede door mij ontwikkeld om extra advies en ondersteuning te bieden vooraf en tijdens de acupunctuurbehandelingen. Maar is ook zeer geschikt om los van de acupunctuurbehandelingen te gebruiken. Heb je interesse? App mij: 0623792379

 

 

PUUR VROUW

Acupunctuur en vrouwenklachten

In het oude China was het heel belangrijk dat de vrouwen van de keizer gezonde baby’s ter wereld brachten. Daarom beschikt de Chinese geneeswijze al duizenden jaren over kennis van de vrouwelijke fysiologie en de daarbij aanwezige ongemakken en disbalansen. Voor veel vrouwen is acupunctuur een effectieve en natuurlijke keuze voor het behandelen van vrouwenklachten. Wil jij je ook weer Puur vrouw voelen?

 

» Neem contact op

 

 

Acupunctuur helpt bij menstruatieklachten

De Chinese geneeswijze beschouwt de menstruatie als een natuurlijk onderdeel van het vrouw zijn en benadrukt dat deze zonder al te veel menstruatieklachten moeten verlopen. Voor veel vrouwen is dat vaak niet het geval. Acupunctuur kan verlichting bieden bij onder andere menstruatiepijn, PCOS, endometriose, hevige bloedingen, hoofdpijn, ovulatiepijn, pijnlijke borsten, een onregelmatige cyclus en het gevoel niet jezelf te zijn. Een gezonde menstruatie zou in principe vrij moeten zijn van ongemakken. Toch zijn er veel vrouwen die klachten ondervinden tijdens of voorafgaand aan de menstruatie. Soms zijn deze PMS (premenstruele symptomen) klachten zo heftig dat deze vrouwen een paar dagen echt niet lekker in hun ‘vel’ zitten. De menstruatie hoort bij de vrouw en moet in principe dan ook pijnloos en zonder vervelende klachten als hoofdpijn, pijnlijke borsten, lage rugpijn, buikpijn en depressieve gevoelens verlopen.

 

Veel voorkomende menstruatieklachten zijn:

• veel bloedverlies

• weinig tot geen bloedverlies

• hevige pijnen, krampen

• prikkelbaarheid, somberheid, stemmingswisselingen

• hoofdpijn, rugpijn, buikpijn, pijnlijke borsten

 

Herken je deze maandelijkse klachten, en heb je het idee dat het er nu eenmaal bij hoort?

 
Een gezonde menstruatie is regelmatig, doet geen pijn en wekt geen sterke emotionele reacties op. 
Binnen de Chinese geneeskunde kijkt men iets anders tegen menstruatieklachten aan dan de Westerse geneeskunde. De volgende uitgangpunten worden gehanteerd binnen de Chinese geneeskunde:

• Een cyclus duurt tussen de 26 en 31 dagen 
• Een cyclus behoort regelmatig te zijn
• De menstruatie duurt tussen de 3 en 7 dagen
• Per menstruatieperiode verlies je 50 tot 100 ml bloed (een volle normale tampon of maandverband bevat 4 ml bloed, een super tampon 8 ml en een nachtverband 10 ml)
• De menstruatie is helderrood van kleur en bevat geen stolsels

 

 

Menstruele verstoringen:

Menstruele verstoringen als: hevig bloedverlies, tussentijdse bloedingen, weinig bloedverlies, pijnlijke menstruaties, onregelmatige cyclus, uitblijven van de menstruatie en een korte of juist te lange cyclus geven aan dat er een onbalans is de vrouwelijke fysiologie. Acupunctuur kan behulpzaam zijn bij het wegnemen van deze verstoringen.

 

Ben jij benieud of jouw cyclus in balans is? Doe dan de check

 

Acupunctuur bij menopauzeklachten

De menopauze, ook wel overgang genoemd, is een natuurlijk proces bij het ouder worden van iedere vrouw. Soms verloopt dit proces - wat jaren in beslag kan nemen - niet zo gemakkelijk en ontstaan er verschillende klachten zoals opvliegers, nachtelijk zweten, depressieve gevoelens en slaapproblemen. Maar ook een verminderd libido, onrustige benen, hoofdpijn en andere ongemakken kunnen een gevolg zijn van deze hormonale onbalans. Bijna 85% van de vrouwen geeft aan last te hebben van de overgang, waarvan 60% last heeft van opvliegers. Acupunctuur kan helpen de klachten te doen verminderen of zelfs helemaal te laten verdwijnen.

 

Overgang_menopauze
menopauzeklachten
opvliegers

 

POF/ prematuur ovarieel falen

POF, ook wel vervroegde overgang genoemd, is een voor jonge vrouwen veel te vroeg ingetreden “verouderingsproces”. Bij dit verouderingsproces, waarbij de eierstokken niet langer eitjes produceren, horen echter wel de klachten die je kent van de overgang. Daarnaast is het vervullen van een kinderwens vaak niet meer mogelijk. Acupunctuur helpt de condities te verbeteren om een (natuurlijke) zwangerschap mogelijk te maken. Ook kan het helpen bij het verminderen van overgangsklachten.

 

 

GRATIS E-BOOK

Download mijn e-book bij menstruatiepijn

Je kunt gratis m'n e-book 'Castoroliepakking, de DIY-techniek voor het verhelpen van menstruatieklachten' downloaden.
Nadat je jouw voornaam en e-mailadres hebt ingevuld en op verstuur hebt geklikt word je naar de downloadpagina gebracht waar je het e-book kunt downloaden.

» Download mijn nieuwe e-book

ik merkte direct dat er iets in mijn lichaam veranderde. Het resultaat mag er zijn, nu 12 weken zwanger!

- Miranda

Ongelofelijk dat zulke dunne naaldjes zo een grote verandering teweeg brengen. Ik voel mij een heel ander mens.

- Lotte

Na maanden bloedverlies door een baarmoederverzakking, heeft acupunctuur een operatie kunnen voorkomen

- Diana

Sinds ik met acupunctuur ben gestart heb ik het gevoel dat ik veel meer invloed heb op mijn vruchtbaarheid, dit geeft mij meer rust en vertrouwen. Ik weet nu veel beter wanneer ik het meest vruchtbaar ben en wat ik en mijn man het beste kunnen eten.

- Miranda

Ik voel me veel energieker en slaap stukken dieper, eindelijk uitgerust wakker worden, dank

- Miriam

Sinds acupunctuur heb ik veel minder opvliegers en slaap ik rustiger

- Kristine

Na eerdere miskramen was ik heel onzeker, nu ben ik vol vertrouwen al 5 maanden zwanger

- Sonya

Nooit geweten dat mijn menstruatieklachten zo eenvoudig te verhelpen waren

- Ella

Na een lange periode van onzekerheden ben ik nu toch zwanger met de hulp van acupunctuur

- Manon

BLOGS

Als je meer wilt weten

  • Kinderwens en acupunctuur

    Acupunctuur kan het verschil maken tussen onvruchtbaarheid en vruchtbaarheid. De laatste jaren zijn er in Nederland vele koppels met vruchtbaarheidsproblemen. Helaas stijgt het percentage onvruchtbare koppels nog steeds. De Chinese geneeswijze kent vele oorzaken voor onvruchtbaarheid. Omdat ieder mens verschillend is werkt Acupunctuur Puur niet met één type behandeling, maar wordt de behandeling speciaal voor jou op maat gemaakt.

  • Pijn en endometriose

    Endometriose wordt ook wel de vergeten ziekte genoemd. Momenteel is er meer aandacht bij artsen, ziekenhuizen en in de media voor deze aandoening. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 vrouwe endometriose heeft, waarschijnlijk is dit zelfs 1 op de 4 vrouwen. Maar omdat endometriose niet zo gemakkelijk te vinden is in het lichaam zijn deze aantallen dus waarschijnlijk ook niet bekend. 

  • Ken je menstruatiecyclus

    Ongeveer één keer per maand maakt jouw lichaam zich klaar voor een zwangerschap. Naast dat er een eitje rijpt maakt het ook baarmoederslijmvlies zich klaar voor de innesteling door dikker te worden. Als het eitje niet bevrucht is of wanneer de innesteling niet is gelukt maakt je baarmoeder zich klaar om dit verdikte baarmoederslijmvlies/endometrium af te stoten inclusief het eitje. Dan ontstaat er een bloeding, de menstruatie. Deze maandelijkse bloeding start in je pubertijd. 

CONTACT

Een afspraak maken

Neem gerust contact op. Bel, app of mail mij, of vul het onderstaand contactformulier in. Vermeld hierin geen privacygevoelige informatie zoals geboortedatum, BSN nummer etc. Zodra ik de mail heb ontvangen, neem ik contact met je op.

 

Neem contact op

email address:
Homepage:
URL:
Comment:

*


Bekijk onze disclaimer »
ACUPUNCTUUR PUUR VROUW AMERSFOORT
+31 (0)6 2379 2379 of via whatsapp
Poortersdreef 106, 3824 DR Amersfoort
mail mij
  Behandeling op afspraak:
maandag
dinsdag
donderdag
vrijdag
15.00
9.00 
9.00
9.00
- 21.00
- 21.00
- 17.00
- 14.00

 

Bij IVF, Cryo en IUI behandelingen zijn afhankelijk van het behandelplan ook afspraken mogelijk in het weekend, met een toeslag van 25%.

Volg je Acupunctuur Puur Vrouw al?

 
© 2013 - 2020 Hester Hanken / Acupunctuur Puur
Niets dat op deze website vermeld wordt mag zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Hester Hanken worden gekopieerd, gedupliceerd of op andere wijze gebruikt worden.
 

Ontwerp: De Vriesch Originals | Realisatie: De Goudse Wolf