Op dit moment werk ik met een wachtlijst, wil je op deze lijst app mij.

Heb je een kinderwens en wil je direct aan de slag? Neem dan snel een kijkje op mijn trainingsplatform  www.puurvrouwacademie.nl 

Het online programma is mede door mij ontwikkeld om extra advies en ondersteuning te bieden vooraf en tijdens de acupunctuurbehandelingen. Maar is ook zeer geschikt om los van de acupunctuurbehandelingen te gebruiken. Heb je interesse? App mij: 0623792379

 

ZWANGER ZIJN

Acupunctuur en zwanger zijn


Je bent in verwachting!

Als je zwanger bent, verandert er veel in je lichaam. Je vorm van je lijf verandert, maar ook je interne organen moeten ruimte maken voor de baby. Soms ontstaan dan de bekende zwangerschapskwaaltjes. Acupunctuur is een natuurlijke en veilige manier om deze ongemakken te behandelen. En geen zorgen: acupunctuur tijdens de zwangerschap is veilig voor moeder en baby.

 

49
buik
echo

 

Waarom acupunctuur?

Meer en meer patiënten kiezen voor acupunctuur. Het grote voordeel van acupunctuur is dat het geen bijwerkingen heeft. Het is veilig toe te passen in de zwangerschap, door een acupuncturist die geschoold is voor zwangerschap en geboorte. Omdat acupunctuur de gehele energiehuishouding verbetert, zal je snel resultaat voelen en je fitter en gezonder voelen. Acupunctuur zorgt voor een duidelijke en evenwichtige balans in je lichaam. Dit zorgt voor een stabielere hormoonhuishouding.

 

Werkt acupunctuur ook preventief?

Jazeker, tijdens de zwangerschap is het advies om 1x per maand een acupunctuurbehandeling te krijgen. Dit bevordert een goede energiedoorstroming waardoor er geen blokkades zijn in je lichaam. Hierdoor kunnen er heel wat klachten worden voorkomen. Indien een vrouw zwanger is door middel van het gebruik van hormonen of IVF/IUI/ICSI, is het advies om wekelijks een behandeling te krijgen tot 12 weken zwangerschap. Deze wekelijkse behandelingen zorgen ervoor dat de hormoonwerking beter wordt ondersteund en de kans op een miskraam aanzienlijk verkleint. Daarna kan overgegaan worden naar een behandeling 1x per maand.

 

Miskraampreventie

Je bent zwanger! Maar misschien heeft het zwanger worden lang geduurd, of heb je een eerdere miskraam gehad. Ook zijn veel vrouwen bang voor een miskraam na een fertiliteitstraject.  Een miskraam is niet altijd een “foutje van de natuur” dat ons lichaam afstoot, maar het kan ook andere oorzaken hebben. Vanuit de Chinese geneeswijze zijn er verschillende behandelmethodes om een miskraam te voorkomen. Heb je onlangs een miskraam gehad? Dan is het belangrijk om hiervan te herstellen. Ik help je hier graag bij.

 

Miskramen in de voorgeschiedenis?

Elke vrouw heeft een zeker risico op een miskraam. Dit risico verhoogt nog met het stijgen van de leeftijd van de vrouw. Met acupunctuur blijft het baarmoederslijmvlies goed doorbloed zodat er voldoende zuurstof en voedingsstoffen naar de baby gaan. Het zal ervoor zorgen dat de baarmoederspier goed ontspannen blijft en dat er voldoende progesteron gevormd wordt.

Ook brengt acupunctuur voldoende kracht en energie naar de baarmoederhals om deze gesloten te houden. Omdat acupunctuur ook stress verminderd bij de moeder, zal het embryo ook rustiger zijn en zich beter ontwikkelen. Al deze factoren zorgen er samen voor dat het risico op een miskraam daalt, ook bij herhaaldelijke miskramen in de voorgeschiedenis.

 

 

Zwangerschapsklachten

Zwanger zijn is een mooie en bijzondere ervaring, maar sommige vrouwen kunnen hierdoor geestelijk of lichamelijk uit evenwicht raken. Dit kan leiden tot zwangerschapsklachten zoals misselijkheid, rugklachten of vermoeidheid. Met acupunctuur kan de balans in het lichaam op een natuurlijke manier hersteld worden, zodat klachten verdwijnen of verminderen. 

Klachten zoals: zwangerschapsmisselijkheid, vermoeidheid, bekkenpijn, rugpijn, ademhalingsproblemen, stuitligging, gezwollen voeten en/of handen, verkoudheid, sinusitis, aambeien, zwangerschapsjeuk, spijsverteringsproblemen, maagzuur, urineproblemen, vaginale infecties, slaapproblemen, angsten en prenatale depressie, verminderde groei van de baby, miskraampreventie, laag liggende placenta (of placenta previa).

Het is een mooi en veilig alternatief voor medicijnen.

 

Stuitligging

Acupunctuur brengt je bekken in de juiste positie, laat energie in je buik en bekken goed stromen en zorgt voor voldoende neerwaartse energie waardoor de baby geneigd is om met zijn hoofd naar beneden te gaan liggen. Deze behandeling wordt vaak gecombineerd met moxa-therapie, dit zijn kruiden in een stickvorm die een bepaalt acupunctuurpunt verwarmen, wat de kans op slagen nog gaat vergroten. Deze therapie kan toegepast worden vanaf 33/34 weken zwangerschap. Het advies is wel om in week 33/34 te starten om de grootste slagingskans te hebben.

Kindje in stuitligging, wat nu?

Ligt jouw kindje in een stuitligging? De meeste vrouwen die zwanger zijn van een baby in stuitligging bevallen via een keizersnede. Moxa-therapie kan helpen om jouw baby vanaf de 33e week te laten draaien zodat er meer kans is op een natuurlijke bevalling. Maak een afspraak voor 1 behandeling incl. uitleg bij Acupunctuur Puur Vrouw in Amersfoort.

 

 

geboortevoorbereiding_acupunctuur
miskraampreventie-acupunctuur
samen_zwanger_acupunctuur

 

 

Geboortevoorbereiding met acupunctuur

Nadert jouw zwangerschap de 37 weken dan kan je voorzichtig beginnen met de geboortevoorbereiding.

Pre- birth acupunctuur

Vanaf 36 weken zwangerschap wordt een wekelijkse pre-birth acupunctuurbehandeling aangeraden. Dit geeft je lichaam voldoende energie zodat je tijdens de bevalling de juiste weeën activiteit krijgt die een goede ontsluiting geven. Het zorgt er tevens voor dat de weeën tijdens de bevalling minder pijnlijk zijn. Verder geeft pre-birth acupunctuur positieve signalen naar de baby zodat deze in de juiste positie gaat liggen voor de geboorte (hoofdligging-voorste plaatsing). Dit zal de bevalling vlotter laten verlopen (gemiddeld 2 uur korter). Acupunctuur verbetert ook de bloeddoorstroming in je lichaam en bekken.

Wekelijks een acupunctuurbehandeling zal de bevalling beter doen verlopen en zal jou de nodige energie en kracht geven om de bevalling goed te volbrengen.

Voor en tijdens de bevalling kun je een aantal massagepunten stimuleren. Deze hebben een positieve invloed op de bevalling. Je krijgt uitgebreide uitleg en documentatie over deze acupressuurpunten.

 

 

 

Tijd voor mama

Jullie baby is geboren, maar jouw herstel verloopt misschien niet goed. Je borstvoeding komt niet goed op gang, je kunt niet ontspannen of je voelt je ongelukkig en niet blij met deze totaal nieuwe situatie. Een bevalling kan voor de moeder een zware onbalans teweegbrengen. Schaam je niet en maak een afspraak.  Samen kijken we hoe we in deze nieuwe levensfase jouw balans kunnen herstellen.
 

Acupunctuur na de geboorte

Acupunctuur kent verschillende toepassingen:

- 2 weken na de geboorte wordt een acupunctuurbehandeling toegepast om het bloedverlies van de geboorte weer aan te vullen. Ook worden er eventuele energieblokkades gedeblokkeerd zodat de energie (Qi) weer goed kan stromen.

- Indien je te veel of te weinig melkproductie hebt kan acupunctuur de toeschietreflex reguleren en de productie stimuleren of verminderen.

-Na een keizersnede kan acupunctuur ervoor zorgen dat het litteken goed herstelt en dat de doorgesneden meridianen (energiebanen) weer goed kunnen stromen. Start van deze behandeling is 6 weken na de keizersnede. Blokkades van een litteken kunnen eventueel toekomstige zwangerschappen bemoeilijken.

- Acupunctuur helpt bij het behandelen van een postnatale depressie.

- Acupunctuur helpt bij urineproblemen na de geboorte, inclusief verzakking van de blaas of baarmoeder.

-Acupunctuur helpt bij extreme vermoeidheid na de geboorte.

-Acupunctuur helpt bij slapeloosheid, angsten en het verminderen van onrust.

 

Blijf niet onnodig met klachten rondlopen, maar zoek uit wat acupunctuur voor jou kan betekenen.

 

 

BLOGS

Als je meer wilt weten

  • Kinderwens en acupunctuur

    Acupunctuur kan het verschil maken tussen onvruchtbaarheid en vruchtbaarheid. De laatste jaren zijn er in Nederland vele koppels met vruchtbaarheidsproblemen. Helaas stijgt het percentage onvruchtbare koppels nog steeds. De Chinese geneeswijze kent vele oorzaken voor onvruchtbaarheid. Omdat ieder mens verschillend is werkt Acupunctuur Puur niet met één type behandeling, maar wordt de behandeling speciaal voor jou op maat gemaakt.

  • Pijn en endometriose

    Endometriose wordt ook wel de vergeten ziekte genoemd. Momenteel is er meer aandacht bij artsen, ziekenhuizen en in de media voor deze aandoening. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 vrouwe endometriose heeft, waarschijnlijk is dit zelfs 1 op de 4 vrouwen. Maar omdat endometriose niet zo gemakkelijk te vinden is in het lichaam zijn deze aantallen dus waarschijnlijk ook niet bekend. 

  • Ken je menstruatiecyclus

    Ongeveer één keer per maand maakt jouw lichaam zich klaar voor een zwangerschap. Naast dat er een eitje rijpt maakt het ook baarmoederslijmvlies zich klaar voor de innesteling door dikker te worden. Als het eitje niet bevrucht is of wanneer de innesteling niet is gelukt maakt je baarmoeder zich klaar om dit verdikte baarmoederslijmvlies/endometrium af te stoten inclusief het eitje. Dan ontstaat er een bloeding, de menstruatie. Deze maandelijkse bloeding start in je pubertijd. 

CONTACT

Een afspraak maken

Neem gerust contact op. Bel, app of mail mij, of vul het onderstaand contactformulier in. Vermeld hierin geen privacygevoelige informatie zoals geboortedatum, BSN nummer etc. Zodra ik de mail heb ontvangen, neem ik contact met je op.

 

Neem contact op

email address:
Homepage:
URL:
Comment:

*


Bekijk onze disclaimer »
ACUPUNCTUUR PUUR VROUW AMERSFOORT
+31 (0)6 2379 2379 of via whatsapp
Poortersdreef 106, 3824 DR Amersfoort
mail mij
  Behandeling op afspraak:
maandag
dinsdag
donderdag
vrijdag
15.00
9.00 
9.00
9.00
- 21.00
- 21.00
- 17.00
- 14.00

 

Bij IVF, Cryo en IUI behandelingen zijn afhankelijk van het behandelplan ook afspraken mogelijk in het weekend, met een toeslag van 25%.

Volg je Acupunctuur Puur Vrouw al?

 
© 2013 - 2020 Hester Hanken / Acupunctuur Puur
Niets dat op deze website vermeld wordt mag zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Hester Hanken worden gekopieerd, gedupliceerd of op andere wijze gebruikt worden.
 

Ontwerp: De Vriesch Originals | Realisatie: De Goudse Wolf