Op dit moment werk ik met een wachtlijst, wil je op deze lijst app mij.

Heb je een kinderwens en wil je direct aan de slag? Neem dan snel een kijkje op mijn trainingsplatform  www.puurvrouwacademie.nl 

Het online programma is mede door mij ontwikkeld om extra advies en ondersteuning te bieden vooraf en tijdens de acupunctuurbehandelingen. Maar is ook zeer geschikt om los van de acupunctuurbehandelingen te gebruiken. Heb je interesse? App mij: 0623792379

 

INFO

 • Kinderwens en acupunctuur

  Acupunctuur kan het verschil maken tussen onvruchtbaarheid en vruchtbaarheid. De laatste jaren zijn er in Nederland vele koppels met vruchtbaarheidsproblemen. Helaas stijgt het percentage onvruchtbare koppels nog steeds. De Chinese geneeswijze kent vele oorzaken voor onvruchtbaarheid. Omdat ieder mens verschillend is werkt Acupunctuur Puur niet met één type behandeling, maar wordt de behandeling speciaal voor jou op maat gemaakt.

 • Pijn en endometriose

  Endometriose wordt ook wel de vergeten ziekte genoemd. Momenteel is er meer aandacht bij artsen, ziekenhuizen en in de media voor deze aandoening. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 vrouwe endometriose heeft, waarschijnlijk is dit zelfs 1 op de 4 vrouwen. Maar omdat endometriose niet zo gemakkelijk te vinden is in het lichaam zijn deze aantallen dus waarschijnlijk ook niet bekend. 

 • Ken je menstruatiecyclus

  Ongeveer één keer per maand maakt jouw lichaam zich klaar voor een zwangerschap. Naast dat er een eitje rijpt maakt het ook baarmoederslijmvlies zich klaar voor de innesteling door dikker te worden. Als het eitje niet bevrucht is of wanneer de innesteling niet is gelukt maakt je baarmoeder zich klaar om dit verdikte baarmoederslijmvlies/endometrium af te stoten inclusief het eitje. Dan ontstaat er een bloeding, de menstruatie. Deze maandelijkse bloeding start in je pubertijd. 

 • Ovuleer jij op tijd?

  Het tijdstip van jouw eisprong is van invloed op een zwangerschap. Bij een menstruatiecyclus van gemiddeld 28 dagen vindt de ovulatie/eisprong plaats rond dag 14. Verschillende studies tonen aan dat wanneer je later ovuleerd bijvoorbeeld pas op dag 19 of 22 van je cyclus de kans op een miskraam groter is. Dat komt omdat hoe later jouw ovulatie is, dit effect heeft op de gezondheid en dus de vruchtbaarheid van jouw eitje

 • Acupunctuur en zwangerschap

  Bij welke klachten kan acupunctuur helpen? Zwangerschapsmisselijkheid, vermoeidheid, bekkenpijn, pijn ter hoogte van de ribben, rugpijn, ademhalingsproblemen, stuitligging, gezwollen voeten en/of handen, verkoudheid, sinusitis, aambeien, zwangerschapsjeuk, spijsverteringsproblemen, maagzuur, urineproblemen, vaginale infecties, slaapproblemen, angsten en prenatale depressie, verminderde groei van de baby, miskraampreventie, laag liggende placenta (of placenta previa),…

 • Vruchtbaar na een miskraam

  Hoe ga je om met een miskraam? Het krijgen van een miskraam is een zeer heftig emotionele gebeurtenis, de kinderwens is groot en misschien heeft het ook een tijdje geduurd voordat je zwanger werd en nu eindigt jouw zwangerschap in een miskraam.  Een grote emotionele schok, hevig verdriet maar ook lichamelijke onbalans. Jouw lichaam heeft zich klaar gemaakt voor een zwangerschap en moet zich dus opnieuw in balans brengen.

 • Meten is weten

  Wanneer je bij mij onder behandeling bent voor de ondersteuning bij een kinderwens zal ik je bijna altijd vragen om een temperatuurcurve bij te houden.  De Chinese gynaecologische geneeswijze kent een eeuwenlange geschiedenis als het gaat om het bestuderen van de temperatuur van vrouwen. Samen kunnen wij jouw curve bekijken en bespreken wanneer in jouw cyclus punten ter verbetering mogelijk zijn om jouw vruchtbaarheid te bevorderen.

   

 • Menopauze

  Wat is nu eigenlijk menopauze of overgang? Dit zijn twee benamingen die vaak door elkaar gebruikt worden. Menopauze betekent letterlijk het moment waarop de menstruaties gestopt zijn. De overgang is de periode hieraan voorafgaand. Vaak zijn onregelmatige menstruaties of juist hevigere menstruaties de eerste tekenen van deze overgang.

 • PCOS en acupunctuur

  Polycysteus ovariumsyndroom (PCOS) is een van de meest voorkomende hormonale verstoring bij vrouwen. Letterlijk betekent dit dat er meerdere (poly) vochtblaasjes (cysten) in de eierstok (ovarium) aanwezig zijn. Er is vaak sprake van een onregelmatige cyclus of zelfs helemaal geen menstruatie. Ongeveer 5 a 10% van de vrouwen heeft PCOS, zij ondervinden meestal geen hinder tot er sprake is van een kinderwens. PCOS heeft een negatieve invloed op de vruchtbaarheid.

 • Vruchtbaarheid van de man

  Wanneer bij een kinderwens de zwangerschap uitblijft, kan dit voor jullie als koppel veel emotionele pijn en stress met zich meebrengen. Als man kun je je machteloos voelen, of het gevoel krijgen aan de zijlijn te staan. Na een lange periode van proberen zwanger te worden, is het presteren op het juiste moment soms lastig. Toch kan acupunctuur jou helpen om meer te onstpannen en of je sperma te verbeteren.

 • Bevorder je vruchtbaarheid

  Misschien hebben jullie al langer een kinderwens of zijn jullie pas net tot de ontdekking gekomen dat jullie graag een kindje willen.  Het is wenselijk zowel voor de vrouw als de man om een periode van 3 tot 6 maanden vooraf aan de bevruchting je leven en voeding aan te passen. Dit heeft een grote invloed op de vruchtbaarheid en op de gezondheid van jullie toekomstige kindje.

 • De Acupunctuurbehandeling

  Acupunctuur is een onderdeel van de al eeuwen oude Chinese geneeswijze. Door middel van acupunctuur kan de energie die in ons lichaam stroomt door zogenaamde meridianen/ energiestromen beïnvloed worden. Bij Acupunctuur Puur Vrouw is er veel aandacht voor jou! 

 • Borstkanker en acupunctuur

  In Nederland wordt er per jaar bij meer dan dan 14.500 vrouwen borstkanker gediagnostiseerd. Een grote groep van deze vrouwen heeft een hormoongevoelige borstkanker. Voor behandeling van dit type borstkanker worden hormonen voorgeschreven waarvan heel veel vrouwen vervelende bijwerkingen onder vinden, Acupunctuur kan helpen deze klachten te verlichten waardoor de hormoontherapie beter vol te houden is.

 • Menstruatiepijn of ongemakken

  Een gezonde menstruatie zou in principe vrij moeten zijn van ongemakken. Toch zijn er veel vrouwen die klachten ondervinden tijdens of voorafgaand aan de menstruatie. Soms zijn deze PMS (pre menstruele symptomen) klachten  zo erg dat deze vrouwen een paar dagen echt niet lekker in hun ‘vel’ zitten. De menstruatie hoort bij de vrouw en moet in principe dan ook pijnloos en zonder vervelende klachten als hoofdpijn, pijnlijke borsten, lage rugpijn, buikpijn en depressieve gevoelens te verlopen.

   

 • Stuitligging

  De meeste vrouwen die zwanger zijn van een baby in stuitligging bevallen met een keizersnede. Moxa therapie kan helpen dat het kind zich rond de 34e week van de zwangerschap omdraait, zodat er meer kans is op een natuurlijke bevalling. Als je eerder begint al vanaf week 32 is er een grotere kans aanwezig dat jouw kindje wil draaien. Maak een afspraak voor 1 behandeling incl. uitleg bij Acupunctuur Puur in Amersfoort. 

 • Een superontbijt

  Iedereen weet dat het ontbijt één van de belangrijkste maaltijden van de dag is. "Een motor heeft brandstof nodig om te kunnen draaien". Zonder een goed ontbijt komt je stofwisseling niet goed op gang. Maar hoe maak je een makkelijk en gezond ontbijt zonder dat het al teveel tijd kost?

 • Hoe werkt acupunctuur

  Met acupunctuur stimuleer je het eigen lichaam om haar zelf genezend en zelfregulerend vermogen aan te spreken. Door het prikken van dunne naalden in de energiebanen/meridianen die door het lichaam stromen is het mogelijk om de energie, Qi genaamd te beïnvloeden. Een acupunctuurbehandeling werkt als een soort bouwstenen, de ene behandeling bouwt op de vorige behandeling.

 • Jouw privacy

  Voor een goede behandeling is het noodzakelijk dat ik als jouw behandelende therapeut een dossier aanleg. Dit is een wettelijke plicht opgelegd door de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO). Jouw dossier bevat aantekeningen over de gezondheidstoestand en gegevens over de uitgevoerde onderzoeken en behandelingen.

 • Acupunctuurbehandeling bij een burn-out

  Heb jij het gevoel er helemaal door heen te zitten? Helpt flink bijslapen niet meer en heb je nergens zin meer in? Misschien heb je dan wel een burn-out?
  Het woord burn-out betekent letterlijk: opgebrand zijn; burned-out. En dit is dan ook precies zoals mensen zich met een burn-out voelen. Alle energie is opgebrand.

 • Pijnbestrijding met acupunctuur

  Electro-acupunctuur (EA) is een vernieuwde vorm van acupunctuur waarbij elektrische stroom op bepaalde naaldcombinaties wordt toegepast. Deze vorm van acupunctuur is uitgebreid onderzocht en men kwam tot de conclusie dat electro-acupunctuur een gelijkwaardig effect heeft als pijnstillende medicatie. Door het vrijkomen van verschillende hormonen waaronder endorfine en dopamine kan de pijn afnemen of zelfs verdwijnen.

 • Geboortevoorbereiding

  Nu het einde van de zwangerschap inzicht komt, wordt het toch wel spannend. De meeste vrouwen zien niet uit naar de bevalling. Dat is ook logisch, omdat het toch een zware taak is om een kindje op de wereld te zetten. Om de bevalling van je kindje soepel te laten verlopen is het mogelijk om vanaf week 36 van de zwangerschap wekelijks een acupunctuurbehandeling te ondergaan.

 • In verwachting

  Als je zwanger bent verandert er veel in je lichaam. Je vorm van je lijf verandert maar ook je interne organen moeten ruimte maken voor de baby. Sommige vrouwen kunnen hierdoor geestelijk of lichamelijk uit evenwicht raken. Dit kan leiden tot zwangerschapskwalen zoals misselijkheid, rugklachten of vermoeidheid. Met acupunctuur kan de balans in het lichaam op een natuurlijke manier hersteld worden. Het is een mooi en veilig alternatief voor medicijnen.

 • Werk aan je weerstand

  Gezonde herfstsoep van pompoen en koolraap. Deze soep versterkt jouw Milt energie en ondersteunt het Yang, de warmte. Hierdoor ben je beter bestand tegen het gure herfstweer met wind, kou en regen.
  Eet deze soep minimaal eens per week, of wanneer jij denkt dat je al kou gevat hebt iedere dag een kom. Werk zo aan je herstel of weerstand!

   

 • Soep als lunch

  Na de afgelopen decembermaand allemaal lekker te hebben gegeten, vinden de meeste mensen dat het tijd wordt om weer wat strenger op het eten en de lijn te letten. Wat minder dikmakers en meer gezonde dingen eten dus. Helaas in het Westen heerst de gedachte dat gezond eten en eten wat bedoeld is om af  te slanken bestaat uit; yoghurt, fruit, muesli, veel water of light dranken en salades.

CONTACT

Een afspraak maken

Neem gerust contact op. Bel, app of mail mij, of vul het onderstaand contactformulier in. Vermeld hierin geen privacygevoelige informatie zoals geboortedatum, BSN nummer etc. Zodra ik de mail heb ontvangen, neem ik contact met je op.

 

Neem contact op

email address:
Homepage:
URL:
Comment:

*


Bekijk onze disclaimer »
ACUPUNCTUUR PUUR VROUW AMERSFOORT
+31 (0)6 2379 2379 of via whatsapp
Poortersdreef 106, 3824 DR Amersfoort
mail mij
  Behandeling op afspraak:
maandag
dinsdag
donderdag
vrijdag
15.00
9.00 
9.00
9.00
- 21.00
- 21.00
- 17.00
- 14.00

 

Bij IVF, Cryo en IUI behandelingen zijn afhankelijk van het behandelplan ook afspraken mogelijk in het weekend, met een toeslag van 25%.

Volg je Acupunctuur Puur Vrouw al?

 
© 2013 - 2020 Hester Hanken / Acupunctuur Puur
Niets dat op deze website vermeld wordt mag zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Hester Hanken worden gekopieerd, gedupliceerd of op andere wijze gebruikt worden.
 

Ontwerp: De Vriesch Originals | Realisatie: De Goudse Wolf