ACHTERGRONDINFORMATIE

De Acupunctuur behandeling
AcupunctuurGeplaatst op jan 15, 2017

Acupunctuur is een onderdeel van de al eeuwen oude Chinese geneeswijze. Door middel van acupunctuur kan de energie die in ons lichaam stroomt door zogenaamde meridianen/ energiestromen beïnvloed worden. Bij Acupunctuur Puur Vrouw is er veel aandacht voor jou!

Voordat de eerste acupunctuurbehandeling plaats vindt wordt er altijd eerst een nauwkeurige diagnose gesteld. Dit gebeurt middels een uitgebreid vraaggesprek, waarin jouw gehele gezondheid bekeken wordt.

Er worden uiteenlopende vragen gesteld over je fysieke en mentale gesteldheid, denk aan; slaappatronen, stoelgang, menstruatiecyclus, kouwelijkheid, dorst, emoties als angst of frustraties. Deze symptomen die ogenschijnlijk niets met uw hoofdklacht te maken hebben kunnen namelijk Chinees gezien een duidelijk verband hebben. Het bekijken van jouw tong (tongdiagnose) en het voelen van je pols (polsdiagnose) zijn essentiële onderdelen van de diagnose. Zij geven informatie over de onbalans in jouw lichaam.

Na dit intakegesprek begint de behandeling. De behandeling bestaat uit het prikken van nauwkeurig gekozen acupunctuurpunten met steriele kleine naaldjes. Bij het prikken van deze naaldjes kan een klein prikje gevoeld worden of een lichte energiestroom. Door speciale naaldtechnieken te gebruiken kan de energiestroom in de meridianen beïnvloed worden. Het intake gesprek en de behandeling nemen ongeveer 1,5 uur in beslag.

Een kort gesprek over de ervaringen sinds de vorige behandeling gaat altijd vooraf aan de vervolgbehandeling. Ook worden bij ieder bezoek wederom de tong bekeken en de pols gevoeld. Daarna worden weer naaldjes ingebracht op de gekozen punten. Omdat ons lichaam zelf genezend is kan het zijn dat er in de tussentijd veranderen hebben plaats gevonden. Om die reden is er geen een behandeling gelijk. En vervolg consult duurt meestal een uur. Een acupunctuurbehandeling kan gecomplementeerd worden met moxa, cupping of quasha.

Het aantal behandelingen is vooraf niet te voorspellen, omdat dit af hangt van het type klacht en jouw persoonlijke gesteldheid. Na een aantal behandelingen zullen we samen de voortgang evalueren en besluiten of de behandelingen worden voortgezet.

Je wordt aangeraden vooraf aan de behandeling geen zware maaltijd te nemen en geen koffie te drinken. Na de behandeling is het goed veel water te drinken.

Je hebt voor een acupunctuurbehandeling bij Acupunctuur Puur géén verwijsbrief van de huisarts nodig. De behandeling wordt door een flink aantal ziektekostenverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed.

Interesse gewekt? maak een afspraak bij Hester Hanken van Acupunctuur Puur Vrouw in Amersfoort. bel/app 06 2379 2379 of mail info@acupunctuurpuur.nl