ONLINE TRAINING

KINDERWENS EN PCOS

 

 

Om mijn cliënten de tijd en aandacht te geven die zij verdienen, kan ik op dit moment geen nieuwe afspraken maken. 
Er is momenteel een cliëntenstop tot september, wil je op de wachtlijst stuur dan een app naar 0623792379, lieve groet Hester.

Heb je een kinderwens en wil je direct aan de slag? Neem dan snel een kijkje op mijn trainingsplatform  www.puurvrouwacademie.nl 

Het online-programma is door mij ontwikkeld om extra advies en ondersteuning te bieden vooraf en tijdens de acupunctuurbehandelingen.

KINDERWENS EN PCOS 

Wil je graag zwanger worden en wil het maar niet lukken?

Voor de meeste vrouwen is iedere maand een nieuwe kans om zwanger te raken, maar als jij een onregelmatige menstruatie hebt of misschien zelfs helemaal geen menstruatie dan is zwanger worden een stukje ingewikkelder. Het weten van je vruchtbare periode en je eisprong is belangrijk bij een kinderwens, bij een zeer onregelmatige cyclus is dat soms heel lastig.

 

Wanneer krijg je de diagnose PCOS?

Na een tijdje zelf proberen ben je naar de huisarts gegaan en deze heeft jou doorverwezen naar de gynaecoloog. Na een echo en een bloedtest bleek dat jij de diagnose PCOS hebt . Dat betekent dat jouw hormonale balans niet op orde is.

Dit kan zich uiten in verschillende kenmerken;

-zeer onregelmatige cyclus

-weinig tot geen menstruaties

-eierstokken met cysten

-aanwezigheid van teveel testosteron

 

 De diagnose PCOS krijg je als 2 van de 3 kenmerken bij jou aanwezig zijn

 

 

Wat betekent de diagnose PCOS voor mij en kan ik wel zwanger worden met PCOS?

Dat was misschien wel even schrikken toen jij hoorde dat je PCOS hebt. Er zijn gelukkig veel manieren om PCOS positief te beïnvloeden en je vruchtbaarheid een positieve boost te geven. Vanuit de Chinese geneeskunde wordt er anders tegen gezondheid en fertiliteit aangekeken, het gaat erom dat je in balans bent.  Wanneer je in balans bent is de kans op een zwangerschap vele malen hoger.

 

 

Wat is PCOS?

PCOS is de afkoring van Poly Cysteus Ovarium Syndroom. Deze naam betekent veel (poly) vochtblaasjes/cysten (custeus) op de eierstokken (ovarium). De uitleg is inmiddels wel achterhaald want zoals je net hebt gelezen zijn 2 van de 3 kenmerken voldoende voor de diagnose PCOS. Dit kan dus ook betekenen dat er een zeer onregelmatige cyclus aanwezig is met een teveel aan mannelijk hormoon. En er dus geen cysten op de eierstokken zitten. Door de verschillend kenmerken zijn de uitingen van PCOS dus ontzettend verschillend. PCOS komt veel voor ongeveer bij 5 tot 10 procent van alle vrouwen.

 

Hoe kom je aan PCOS?

Er zijn verschillende oorzaken voor PCOS. Vaak is het een genetische aanleg. Maar ook een verkeerd voedingspatroon, teveel stress en te weinig tijd voor ontspanning zijn oorzaken voor PCOS.

De oplossing is voorhanden!

Alle kennis om met PCOS om te gaan, is beschikbaar in de online cursus “Kinderwens bij PCOS”. Bij PCOS is het heel belangrijk dat je werkt aan de 4 pijlers; voeding, beweging, ontspanning en suppletie.

Je leert hoe je spijsvertering werkt, welke voedingsmiddelen bijdragen aan een betere gezondheid, hoe je afkomt van je vermoeidheid én je kouwelijkheid, waarom je beter geen rauwkost kunt eten en je leert hoe je geschikte maaltijden maakt die je gezondheid (en vruchtbaarheid!) verbeteren. Je krijgt meer inzicht in je cyclus, je hebt toegang tot een cyclusdagboek, een BBT curve, castoroliepakkingen en je krijgt uitleg over welke punten je zelf kunt masseren om PCOS te verminderen.

bbtcurve_temperatuur_cyclus_kinderwens
menstruatiecyclus
mindset

 

Doe mee, in septembber tijdelijk 50% korting van 127,-  voor 63,50

Ga aan de slag met PCOS en je kinderwens!

Zodra je de voedingsadviezen en onze tips gaat toepassen in je dagelijks leven zal je veranderingen gaan merken. Deze veranderingen zal je ook terug zien in je cyclus. Een cyclus die beter in balans is, heeft een grote positieve invloed op je vruchtbaarheid!
 

Jij wilt toch ook weten:

- Welke hormonen een rol spelen bij PCOS

- Hoe je jouw hormonale balans terug krijgt

- Hoe je jouw ovulatie bevordert

- Welke voeding voor jou het meest geschikt is

- Hoe je jouw vrouwelijk cyclus reguleert

- Welke acupressuurpunten je kunt gebruiken

- Hoe warmtepakkingen je vruchtbaarheid stimuleren

- Welke lifstyle-adviezen van belang zijn

- Hoe je jezelf een fertiliteitsmassage geeft

 

Twijfel je nog?

Of wil je liever eerst bespreken welke training het beste bij jou past?

Deze training is gemaakt door Puur vrouw academie, een online platform voor vrouwen. De Puur vrouw academie heb ik opgezet samen met Ilse. Beide zijn wij gespecialiseerd in het behandelen van vrouwenklachten en vruchtbaarheidsproblemen. Je kan ons altijd een mailtje sturen  info@puurvrouwacademie.nl  of we kunnen een belafspraak maken om jouw situatie te bespreken.

Liefs Hester
& Ilse

 

 

GRATIS E-BOOK

Download mijn nieuwe e-book

Je kunt gratis m'n nieuwe e-book 'Castoroliepakking, de DIY-techniek voor het verhelpen van menstruatieklachten' downloaden.
Nadat je jouw voornaam en e-mailadres hebt ingevuld en op verstuur hebt geklikt word je naar de downloadpagina gebracht waar je het e-book kunt downloaden.

» Download mijn nieuwe e-book

BLOGS

Als je meer wilt weten

  • Kinderwens en acupunctuur

    Acupunctuur kan het verschil maken tussen onvruchtbaarheid en vruchtbaarheid. De laatste jaren zijn er in Nederland vele koppels met vruchtbaarheidsproblemen. Helaas stijgt het percentage onvruchtbare koppels nog steeds. De Chinese geneeswijze kent vele oorzaken voor onvruchtbaarheid. Omdat ieder mens verschillend is werkt Acupunctuur Puur niet met één type behandeling, maar wordt de behandeling speciaal voor jou op maat gemaakt.

  • Pijn en endometriose

    Endometriose wordt ook wel de vergeten ziekte genoemd. Momenteel is er meer aandacht bij artsen, ziekenhuizen en in de media voor deze aandoening. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 vrouwe endometriose heeft, waarschijnlijk is dit zelfs 1 op de 4 vrouwen. Maar omdat endometriose niet zo gemakkelijk te vinden is in het lichaam zijn deze aantallen dus waarschijnlijk ook niet bekend. 

  • Ken je menstruatiecyclus

    Ongeveer één keer per maand maakt jouw lichaam zich klaar voor een zwangerschap. Naast dat er een eitje rijpt maakt het ook baarmoederslijmvlies zich klaar voor de innesteling door dikker te worden. Als het eitje niet bevrucht is of wanneer de innesteling niet is gelukt maakt je baarmoeder zich klaar om dit verdikte baarmoederslijmvlies/endometrium af te stoten inclusief het eitje. Dan ontstaat er een bloeding, de menstruatie. Deze maandelijkse bloeding start in je pubertijd. 

CONTACT

Een afspraak maken

Neem gerust contact op. Bel, app of mail mij, of vul het onderstaand contactformulier in. Vermeld hierin geen privacygevoelige informatie zoals geboortedatum, BSN nummer etc. Zodra ik de mail heb ontvangen, neem ik contact met je op.

 

Neem contact op

email address:
Homepage:
URL:
Comment:

*


Bekijk onze disclaimer »
ACUPUNCTUUR PUUR VROUW AMERSFOORT
+31 (0)6 2379 2379 of via whatsapp
Poortersdreef 106, 3824 DR Amersfoort
mail mij
  Behandeling op afspraak:
maandag
dinsdag
donderdag
vrijdag
15.00
9.00 
9.00
9.00
- 21.00
- 21.00
- 17.00
- 14.00

 

Bij IVF, Cryo en IUI behandelingen zijn afhankelijk van het behandelplan ook afspraken mogelijk in het weekend, met een toeslag van 25%.

Volg je Acupunctuur Puur Vrouw al?

 
© 2013 - 2020 Hester Hanken / Acupunctuur Puur
Niets dat op deze website vermeld wordt mag zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Hester Hanken worden gekopieerd, gedupliceerd of op andere wijze gebruikt worden.
 

Ontwerp: De Vriesch Originals | Realisatie: De Goudse Wolf