info?  06 23792379

Kinderwens en IVF begeleiding

Ongemakken in de zwangerschap

Menstruatieklachten

Om mijn cliënten de tijd en aandacht te geven die zij verdienen, kan ik op dit moment geen nieuwe afspraken maken. 
Er is momenteel een cliëntenstop tot september, wil je op de wachtlijst stuur dan een app naar 0623792379, lieve groet Hester.

Heb je een kinderwens en wil je direct aan de slag? Neem dan snel een kijkje op mijn trainingsplatform  www.puurvrouwacademie.nl 

Het online-programma is door mij ontwikkeld om extra advies en ondersteuning te bieden vooraf en tijdens de acupunctuurbehandelingen.

ONLINE TRAINING

Gun jezelf de optimale ondersteuning bij jouw IUI behandeling

Nu blijkt dat zwanger worden niet vanzelf gaat, ben je terecht gekomen bij de gynaecoloog. In overleg hebben jullie besloten dat een fertiliteitstraject de beste keuze is. 

 

Waarom jouw fertiliteitsarts wel wat hulp kan gebruiken!

Ja hoor, zal jij denken… deze arts weet toch alles het beste. Ik vraag niet voor niets om hulp. Maar nee, dat is niet helemaal waar. Uiteraard weet jouw arts alles over je hormoonwaarden en kan hij met echo’s zien hoe jouw eitjes groeien. Maar hij weet verder niets over jouw voedingspatroon, je leefstijl en jouw onbalans. Vanuit de Chinese geneeskunde wordt er anders tegen onvruchtbaarheid aangekeken. Dit gaat veel verder dan hormonen en de eisprong.

 

 


 

 

Wij willen deze kennis graag met jou delen!

Om te zien of jouw lichaam in balans is en klaar is voor een zwangerschap is het belangrijk om als eerste jouw cyclus in kaart te brengen. Het is belangrijk om je menstruaties eens goed te bekijken daar is al ontzettend veel vanaf te leiden. Heb je veel bloedverlies, zijn er klontjes aanwezig in het bloed? Is jouw bloed donkerrood of juist lichtroze? Heb je altijd pijn in je rug of gespannen borsten? Daarnaast gaan we je meest vruchtbare dagen bepalen en leer je de signalen van jouw vruchtbaarheid te herkennen. We leren jou hoe je het beste je cyclus in kaart kunt brengen en hoe je deze moet leren lezen.

Door al deze informatie heb jezelf veel meer inzicht in het gehele traject en dat geeft jou meer zelfvertrouwen. Je hebt ook in een medisch traject nog zo ontzettend veel mogelijkheden om zelf invloed uit te oefenen!

 

 

Wil jij jouw IUI optimaal ondersteunen en zelf aan de slag?

Uiteraard wil je graag dat het deze keer lukt. Hert allerbelangrijkste is dat jou goed geïnformeerd en vol vertrouwen het traject ingaat. Ook is het belangrijk dat jouw lichaam balans is. Je wilt er alles aan doen om dit te bereiken. Wij gaan jou helpen om die balans te vinden. Er zijn zoveel mogelijkheden, jij gaat ontdekken welke het beste bij jou past. We leren je over voeding die het beste past in die fase van je cyclus.  Na een menstruatie is er behoefte om het verloren bloed weer aan te vullen. Je kunt ook de ontwikkeling van de eicel beïnvloeden met het juiste voedingspatroon. En hoe fijn is het dat je weet dat jouw voeding ook invloed heeft op een mooie innesteling.

 

Wij leren je er alles over

We laten zien hoe je met warmtepakkingen je vruchtbaarheid stimuleert.  Ook leren we jou een zeer effectieve fertileitsmassages.  Alle massagetechnieken worden met filmpjes uitgelegd. De massages kan je ook combineren met acupressuurpunten die de vruchtbaarheid verhogen. Er zijn punten om de eisprong te stimuleren maar ook punten die je baarmoeder voorzien van zuurstofrijk bloed en warmte. We leren je welke acupressuurpunt je kunt masseren vooraf, tijdens en na de IUI behandeling. Ook krijg je adviezen en massagepunten om de wachtweken goed door te komen. In de training heb je de mogelijkheid om een cyclusdagboek bij te houden en kan je gebruik maken van verschillende pdf’s  om in te vullen, zoals menstruatiedagboeken en temperatuurcurves.

 

Wij willen jou graag helpen..

Natuurlijk wil je graag zwanger worden. Het belangrijkste is dat jij de juiste balans gaat vinden, de balans die bij jouw past. Zoals gezegd is iedere vrouw uniek, en dat is ons programma ook. We bieden zoveel opties om je balans te herstellen, dat er zeker methodes bijzitten die voor jouw werken.

acupressuur
affirmaties
hormoongids

 

Je leert welke methodes passen bij jou!

We leggen uit hoe jouw cyclus in elkaar zit, zowel vanuit de hormonale kant als vanuit de Chinese geneeskunde. We leggen de verschillende verstoringen uit en hoe je aan de slag kunt om je cyclus te verbeteren. We zorgen ervoor dat je snapt waarom je voedingspatroon na je menstruatie anders hoort te zijn dan na je eisprong. De juiste voeding na je eisprong zorgt voor betere kansen op een gezonde innesteling.
We gaan je leren welke acupressuurpunten je kunt gebruiken vóór, tijdens en na de IUI. Ook hier zul je van andere punten gebruik maken voor je eisprong dan tijdens de menstruatie. Acupressuur kun je gebruiken in combinatie met fertiliteitsmassage (verschillende technieken worden uitgelegd).

Je leert welke methodes/acupunctuurpunten passen bij jou!
Je kunt gebruik maken van verschillende invulsheets, van temperatuurcurves tot menstruatiedagboeken.

 

 

Je volgt de training op jouw manier en op jouw moment

Iedereen heeft het druk, daarom is het fijn dat jij de training kunt volgen op de momenten die jou het beste uitkomen.  Iedere dag een paar minuten kunnen al het verschil maken! De training volgt één gehele cyclus, je herhaalt deze nog 2 keer. De totale tijd die jouw lichaam nodig heeft om zich klaar te maken voor een zwangerschap is 3 maanden.

 

De trainingen zijn ingedeeld in de 4 fasen van je cyclus.

Per fase leer je:

- Inzicht krijgen in je vrouwelijke cyclus

- Welke hormonen een rol spelen

- Hoe je een fertiliteitsmassage kunt toepassen

- Hoe je voeding optimaal kunt inzetten

- Wat acupressuur doet voor jou

- Waarom affirmaties zo belangrijk zijn

- Je balans te herstellen

 

Wil je nog iets vragen?

Of wil je liever eerst bespreken welke training het beste past bij jou? Je kan ons altijd een mailtje sturen via info@puurvrouwacademie.nl dan hebben we persoonlijk contact om te bespreken wat het beste bij jou past.

Liefs Hester
& Ilse

Sinds acupunctuur heb ik veel minder opvliegers en slaap ik rustiger

- Kristine

Na eerdere miskramen was ik heel onzeker, nu ben ik vol vertrouwen al 5 maanden zwanger

- Sonya

Ik voel me veel energieker en slaap stukken dieper, eindelijk uitgerust wakker worden, dank

- Miriam

ik merkte direct dat er iets in mijn lichaam veranderde. Het resultaat mag er zijn, nu 12 weken zwanger!

- Miranda

Na maanden bloedverlies door een baarmoederverzakking, heeft acupunctuur een operatie kunnen voorkomen

- Diana

Ongelofelijk dat zulke dunne naaldjes zo een grote verandering teweeg brengen. Ik voel mij een heel ander mens.

- Lotte

Sinds ik met acupunctuur ben gestart heb ik het gevoel dat ik veel meer invloed heb op mijn vruchtbaarheid, dit geeft mij meer rust en vertrouwen. Ik weet nu veel beter wanneer ik het meest vruchtbaar ben en wat ik en mijn man het beste kunnen eten.

- Miranda

Nooit geweten dat mijn menstruatieklachten zo eenvoudig te verhelpen waren

- Ella

Na een lange periode van onzekerheden ben ik nu toch zwanger met de hulp van acupunctuur

- Manon

BLOGS

Als je meer wilt weten

  • Kinderwens en acupunctuur

    Acupunctuur kan het verschil maken tussen onvruchtbaarheid en vruchtbaarheid. De laatste jaren zijn er in Nederland vele koppels met vruchtbaarheidsproblemen. Helaas stijgt het percentage onvruchtbare koppels nog steeds. De Chinese geneeswijze kent vele oorzaken voor onvruchtbaarheid. Omdat ieder mens verschillend is werkt Acupunctuur Puur niet met één type behandeling, maar wordt de behandeling speciaal voor jou op maat gemaakt.

  • Pijn en endometriose

    Endometriose wordt ook wel de vergeten ziekte genoemd. Momenteel is er meer aandacht bij artsen, ziekenhuizen en in de media voor deze aandoening. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 vrouwe endometriose heeft, waarschijnlijk is dit zelfs 1 op de 4 vrouwen. Maar omdat endometriose niet zo gemakkelijk te vinden is in het lichaam zijn deze aantallen dus waarschijnlijk ook niet bekend. 

  • Ken je menstruatiecyclus

    Ongeveer één keer per maand maakt jouw lichaam zich klaar voor een zwangerschap. Naast dat er een eitje rijpt maakt het ook baarmoederslijmvlies zich klaar voor de innesteling door dikker te worden. Als het eitje niet bevrucht is of wanneer de innesteling niet is gelukt maakt je baarmoeder zich klaar om dit verdikte baarmoederslijmvlies/endometrium af te stoten inclusief het eitje. Dan ontstaat er een bloeding, de menstruatie. Deze maandelijkse bloeding start in je pubertijd. 

CONTACT

Een afspraak maken

Neem gerust contact op. Bel, app of mail mij, of vul het onderstaand contactformulier in. Vermeld hierin geen privacygevoelige informatie zoals geboortedatum, BSN nummer etc. Zodra ik de mail heb ontvangen, neem ik contact met je op.

 

Neem contact op

email address:
Homepage:
URL:
Comment:

*


Bekijk onze disclaimer »
ACUPUNCTUUR PUUR VROUW AMERSFOORT
+31 (0)6 2379 2379 of via whatsapp
Poortersdreef 106, 3824 DR Amersfoort
mail mij
  Behandeling op afspraak:
maandag
dinsdag
donderdag
vrijdag
15.00
9.00 
9.00
9.00
- 21.00
- 21.00
- 17.00
- 14.00

 

Bij IVF, Cryo en IUI behandelingen zijn afhankelijk van het behandelplan ook afspraken mogelijk in het weekend, met een toeslag van 25%.

Volg je Acupunctuur Puur Vrouw al?

 
© 2013 - 2020 Hester Hanken / Acupunctuur Puur
Niets dat op deze website vermeld wordt mag zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Hester Hanken worden gekopieerd, gedupliceerd of op andere wijze gebruikt worden.
 

Ontwerp: De Vriesch Originals | Realisatie: De Goudse Wolf