ffffff0

Ongemakken in de zwangerschap

Menstruatieklachten

Kinderwens en IVF begeleiding

info?  06 23792379

 

Wil je direct aan de slag met je vruchtbaarheid? 
Volg de onlinetraining op www.puurvrouwacademie.nl.
In combinatie met acupunctuur is er een mooi aanbod!

 

 

 

Acupunctuur en zwangerschap

Bij welke klachten kan acupunctuur helpen?

Zwangerschapsmisselijkheid, vermoeidheid, bekkenpijn, pijn ter hoogte van de ribben, rugpijn, ademhalingsproblemen, stuitligging, gezwollen voeten en/of handen, verkoudheid, sinusitis, aambeien, zwangerschapsjeuk, spijsverteringsproblemen, maagzuur, urineproblemen, vaginale infecties, slaapproblemen, angsten en prenatale depressie, verminderde groei van de baby, miskraampreventie, laag liggende placenta (of placenta previa),…

Werkt acupunctuur ook preventief?

Jazeker, tijdens de zwangerschap is het advies om 1x per maand een acupunctuurbehandeling te krijgen. Dit bevordert een goede energiedoorstroming waardoor er geen blokkades zijn in je lichaam. Hierdoor kunnen er heel wat klachten worden voorkomen.

Indien een vrouw zwanger is d.m.v. het gebruik van hormonen of IVF/IUI/ICSI is het advies om wekelijks een behandeling te krijgen tot  12 weken zwangerschap. Deze wekelijkse behandelingen zorgen ervoor dat de hormoonwerking beter wordt ondersteund en de kans op een miskraam aanzienlijk verkleint. Daarna kan overgegaan worden naar een behandeling 1x per maand.

Pre- birth acupunctuur

Vanaf 36 weken zwangerschap wordt een wekelijkse pre-birth behandeling aangeraden, dit geeft je lichaam voldoende energie zodat je tijdens de bevalling de juiste weeën activiteit krijgt die een goede ontsluiting geven. Het zorgt er tevens voor dat de weeën tijdens de bevalling minder pijnlijk zijn. Verder geeft pre-birth acupunctuur positieve signalen naar de baby zodat deze in de juiste positie gaat liggen voor de geboorte (hoofdligging-voorste plaatsing), dit zal de bevalling vlotter laten verlopen (de duur van de bevalling is gemiddeld 2 uur korter). Acupunctuur verbetert ook de bloeddoorstroming in je lichaam en bekken.

Miskramen in de voorgeschiedenis?

Elke vrouw heeft een zeker risico op een miskraam. Dit risico verhoogt nog met het stijgen van de leeftijd van de vrouw. Met acupunctuur blijft het baarmoederslijmvlies goed doorbloed zodat er voldoende zuurstof en voedingsstoffen naar de baby gaan. Het zal er voor zorgen dat de baarmoederspier goed ontspannen blijft en dat er voldoende progesteron gevormd wordt. Ook brengt acupunctuur voldoende kracht en energie naar de baarmoederhals om deze gesloten te houden. Omdat acupunctuur ook stress verminderd bij de moeder, zal het embryo ook rustiger zijn en zich beter ontwikkelen. Al deze factoren zorgen er samen voor dat het risico op een miskraam daalt, ook bij herhaaldelijke miskramen in de voorgeschiedenis.

Kindje in stuitligging, wat nu?

Acupunctuur brengt je bekken in de juiste positie, laat energie in je buik en bekken goed stromen en zorgt voor voldoende neerwaartse energie waardoor de baby geneigd is om met zijn hoofd naar beneden te gaan liggen. Deze behandeling wordt vaak gecombineerd met moxa-therapie, dit zijn kruiden in een stickvorm die een bepaalt acupunctuurpunt verwarmen, wat de kans op slagen nog gaat vergroten. Deze therapie kan toegepast worden vanaf 33/34 weken zwangerschap. Het advies is wel om in week 33/34 te starten om de grootste slaginskans te hebben.

Wat na de geboorte?

Acupunctuur kent  verschillende toepassingen:

…2 weken na de geboorte wordt een acupunctuurbehandeling toegepast om het bloedverlies van de geboorte weer aan te vullen, ook worden er eventuele energieblokkades gedeblokkeerd zodat de energie (Qi) wee goed kan stromen.

...indien je teveel of te weinig melkproductie hebt. Acupunctuur kan de toeschietreflex reguleren en de productie stimuleren of verminderen.

…na een keizersnede ervoor zorgen dat het litteken goed herstelt en dat de doorgesneden meridianen (energiebanen) weer goed kunnen stromen. Start van deze bahdeling is 6 weken na de keizersnede. Blokkades van een litteken kunnen eventueel toekomstige zwangerschappen bemoeilijken.

…het behandelen van een postnatale depressie

…urineproblemen na de geboorte, inclusief verzakking van de blaas of baarmoeder

…extreme vermoeidheid na de geboorte

… slapeloosheid, angsten en onrust verminderen

Waarom acupunctuur?

Meer en meer patiënten kiezen voor acupunctuur. Het grote voordeel van acupunctuur is dat het geen bijwerkingen heeft. Het is veilig toe te passen in de zwangerschap, door een acupuncturist die geschoold is voor zwangerschap en geboorte. Omdat acupunctuur de gehele energiehuishouding verbetert, zal je snel resultaat voelen en je fitter en gezonder voelen. Acupunctuur zorgt voor een duidelijke en evenwichtige balans in je lichaam. Dit zorgt voor een stabielere hormoonhuishouding.

GRATIS E-BOOK

Download mijn nieuwe e-book

Je kunt gratis m'n nieuwe e-book 'Castoroliepakking, de DIY-techniek om je vruchtbaarheid te verbeteren' downloaden.
Nadat je jouw voornaam en e-mailadres hebt ingevuld en op verstuur hebt geklikt word je naar de downloadpagina gebracht waar je het e-book kunt downloaden.

» Download mijn nieuwe e-book

Sinds acupunctuur heb ik veel minder opvliegers en slaap ik rustiger

- Kristine

Nooit geweten dat mijn menstruatieklachten zo eenvoudig te verhelpen waren

- Ella

Na maanden bloedverlies door een baarmoederverzakking, heeft acupunctuur een operatie kunnen voorkomen

- Diana

Na eerdere miskramen was ik heel onzeker, nu ben ik vol vertrouwen al 5 maanden zwanger

- Sonya

ik merkte direct dat er iets in mijn lichaam veranderde. Het resultaat mag er zijn, nu 12 weken zwanger!

- Miranda

Ongelofelijk dat zulke dunne naaldjes zo een grote verandering teweeg brengen. Ik voel mij een heel ander mens.

- Lotte

Ik voel me veel energieker en slaap stukken dieper, eindelijk uitgerust wakker worden, dank

- Miriam

Sinds ik met acupunctuur ben gestart heb ik het gevoel dat ik veel meer invloed heb op mijn vruchtbaarheid, dit geeft mij meer rust en vertrouwen. Ik weet nu veel beter wanneer ik het meest vruchtbaar ben en wat ik en mijn man het beste kunnen eten.

- Miranda

Na een lange periode van onzekerheden ben ik nu toch zwanger met de hulp van acupunctuur

- Manon

BLOGS

Als je meer wilt weten

  • Kinderwens en acupunctuur

    Acupunctuur kan het verschil maken tussen onvruchtbaarheid en vruchtbaarheid. De laatste jaren zijn er in Nederland vele koppels met vruchtbaarheidsproblemen. Helaas stijgt het percentage onvruchtbare koppels nog steeds. De Chinese geneeswijze kent vele oorzaken voor onvruchtbaarheid. Omdat ieder mens verschillend is werkt Acupunctuur Puur niet met één type behandeling, maar wordt de behandeling speciaal voor jou op maat gemaakt.

  • Pijn en endometriose

    Endometriose wordt ook wel de vergeten ziekte genoemd. Momenteel is er meer aandacht bij artsen, ziekenhuizen en in de media voor deze aandoening. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 vrouwe endometriose heeft, waarschijnlijk is dit zelfs 1 op de 4 vrouwen. Maar omdat endometriose niet zo gemakkelijk te vinden is in het lichaam zijn deze aantallen dus waarschijnlijk ook niet bekend. 

  • Ken je cyclus

    Ongeveer een keer per maand maakt jouw lichaam zich klaar voor een zwangerschap. Naast dat er een eitje rijpt maakt het ook baarmoederslijmvlies zich klaar voor de innesteling door dikker te worden. Als het eitje niet bevrucht is of wanneer de innesteling niet is gelukt maakt je baarmoeder zich klaar om dit verdikte baarmoederslijmvlies/endometrium af te stoten inclusief het eitje. Dan ontstaat er een bloeding, de menstruatie. Deze maandelijkse bloeding start in je pubertijd. 

CONTACT

Een afspraak maken

Neem gerust contact op. Bel, app of mail mij, of vul het onderstaand contactformulier in. Vermeld hierin geen privacygevoelige informatie zoals geboortedatum, BSN nummer etc. Zodra ik de mail heb ontvangen, neem ik contact met je op.

 

Neem contact op

email address:
Homepage:
URL:
Comment:

*


Bekijk onze disclaimer »
ACUPUNCTUUR PUUR VROUW AMERSFOORT
+31 (0)6 2379 2379 of via whatsapp
Poortersdreef 106, 3824 DR Amersfoort
mail mij
  Behandeling op afspraak:
maandag
dinsdag
donderdag
vrijdag
15.00
9.00 
9.00
9.00
- 21.00
- 21.00
- 17.00
- 14.00

 

Bij IVF, Cryo en IUI behandelingen zijn afhankelijk van het behandelplan ook afspraken mogelijk in het weekend, met een toeslag van 25%.

Volg je Acupunctuur Puur Vrouw al?

 
© 2013 - 2020 Hester Hanken / Acupunctuur Puur
Niets dat op deze website vermeld wordt mag zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Hester Hanken worden gekopieerd, gedupliceerd of op andere wijze gebruikt worden.
 

Ontwerp: De Vriesch Originals | Realisatie: De Goudse Wolf