Op dit moment werk ik met een wachtlijst, wil je op deze lijst app mij.

Heb je een kinderwens en wil je direct aan de slag? Neem dan snel een kijkje op mijn trainingsplatform  www.puurvrouwacademie.nl 

Het online programma is mede door mij ontwikkeld om extra advies en ondersteuning te bieden vooraf en tijdens de acupunctuurbehandelingen. Maar is ook zeer geschikt om los van de acupunctuurbehandelingen te gebruiken. Heb je interesse? App mij: 0623792379

 

Acupunctuur en zwangerschap

Bij welke klachten kan acupunctuur helpen?

Zwangerschapsmisselijkheid, vermoeidheid, bekkenpijn, pijn ter hoogte van de ribben, rugpijn, ademhalingsproblemen, stuitligging, gezwollen voeten en/of handen, verkoudheid, sinusitis, aambeien, zwangerschapsjeuk, spijsverteringsproblemen, maagzuur, urineproblemen, vaginale infecties, slaapproblemen, angsten en prenatale depressie, verminderde groei van de baby, miskraampreventie, laag liggende placenta (of placenta previa),…

Werkt acupunctuur ook preventief?

Jazeker, tijdens de zwangerschap is het advies om 1x per maand een acupunctuurbehandeling te krijgen. Dit bevordert een goede energiedoorstroming waardoor er geen blokkades zijn in je lichaam. Hierdoor kunnen er heel wat klachten worden voorkomen.

Indien een vrouw zwanger is d.m.v. het gebruik van hormonen of IVF/IUI/ICSI is het advies om wekelijks een behandeling te krijgen tot  12 weken zwangerschap. Deze wekelijkse behandelingen zorgen ervoor dat de hormoonwerking beter wordt ondersteund en de kans op een miskraam aanzienlijk verkleint. Daarna kan overgegaan worden naar een behandeling 1x per maand.

Pre- birth acupunctuur

Vanaf 36 weken zwangerschap wordt een wekelijkse pre-birth behandeling aangeraden, dit geeft je lichaam voldoende energie zodat je tijdens de bevalling de juiste weeën activiteit krijgt die een goede ontsluiting geven. Het zorgt er tevens voor dat de weeën tijdens de bevalling minder pijnlijk zijn. Verder geeft pre-birth acupunctuur positieve signalen naar de baby zodat deze in de juiste positie gaat liggen voor de geboorte (hoofdligging-voorste plaatsing), dit zal de bevalling vlotter laten verlopen (de duur van de bevalling is gemiddeld 2 uur korter). Acupunctuur verbetert ook de bloeddoorstroming in je lichaam en bekken.

Miskramen in de voorgeschiedenis?

Elke vrouw heeft een zeker risico op een miskraam. Dit risico verhoogt nog met het stijgen van de leeftijd van de vrouw. Met acupunctuur blijft het baarmoederslijmvlies goed doorbloed zodat er voldoende zuurstof en voedingsstoffen naar de baby gaan. Het zal er voor zorgen dat de baarmoederspier goed ontspannen blijft en dat er voldoende progesteron gevormd wordt. Ook brengt acupunctuur voldoende kracht en energie naar de baarmoederhals om deze gesloten te houden. Omdat acupunctuur ook stress verminderd bij de moeder, zal het embryo ook rustiger zijn en zich beter ontwikkelen. Al deze factoren zorgen er samen voor dat het risico op een miskraam daalt, ook bij herhaaldelijke miskramen in de voorgeschiedenis.

Kindje in stuitligging, wat nu?

Acupunctuur brengt je bekken in de juiste positie, laat energie in je buik en bekken goed stromen en zorgt voor voldoende neerwaartse energie waardoor de baby geneigd is om met zijn hoofd naar beneden te gaan liggen. Deze behandeling wordt vaak gecombineerd met moxa-therapie, dit zijn kruiden in een stickvorm die een bepaalt acupunctuurpunt verwarmen, wat de kans op slagen nog gaat vergroten. Deze therapie kan toegepast worden vanaf 33/34 weken zwangerschap. Het advies is wel om in week 33/34 te starten om de grootste slaginskans te hebben.

Wat na de geboorte?

Acupunctuur kent  verschillende toepassingen:

…2 weken na de geboorte wordt een acupunctuurbehandeling toegepast om het bloedverlies van de geboorte weer aan te vullen, ook worden er eventuele energieblokkades gedeblokkeerd zodat de energie (Qi) wee goed kan stromen.

...indien je teveel of te weinig melkproductie hebt. Acupunctuur kan de toeschietreflex reguleren en de productie stimuleren of verminderen.

…na een keizersnede ervoor zorgen dat het litteken goed herstelt en dat de doorgesneden meridianen (energiebanen) weer goed kunnen stromen. Start van deze bahdeling is 6 weken na de keizersnede. Blokkades van een litteken kunnen eventueel toekomstige zwangerschappen bemoeilijken.

…het behandelen van een postnatale depressie

…urineproblemen na de geboorte, inclusief verzakking van de blaas of baarmoeder

…extreme vermoeidheid na de geboorte

… slapeloosheid, angsten en onrust verminderen

Waarom acupunctuur?

Meer en meer patiënten kiezen voor acupunctuur. Het grote voordeel van acupunctuur is dat het geen bijwerkingen heeft. Het is veilig toe te passen in de zwangerschap, door een acupuncturist die geschoold is voor zwangerschap en geboorte. Omdat acupunctuur de gehele energiehuishouding verbetert, zal je snel resultaat voelen en je fitter en gezonder voelen. Acupunctuur zorgt voor een duidelijke en evenwichtige balans in je lichaam. Dit zorgt voor een stabielere hormoonhuishouding.

CONTACT

Een afspraak maken

Neem gerust contact op. Bel, app of mail mij, of vul het onderstaand contactformulier in. Vermeld hierin geen privacygevoelige informatie zoals geboortedatum, BSN nummer etc. Zodra ik de mail heb ontvangen, neem ik contact met je op.

 

Neem contact op

email address:
Homepage:
URL:
Comment:

*


Bekijk onze disclaimer »
ACUPUNCTUUR PUUR VROUW AMERSFOORT
+31 (0)6 2379 2379 of via whatsapp
Poortersdreef 106, 3824 DR Amersfoort
mail mij
  Behandeling op afspraak:
maandag
dinsdag
donderdag
vrijdag
15.00
9.00 
9.00
9.00
- 21.00
- 21.00
- 17.00
- 14.00

 

Bij IVF, Cryo en IUI behandelingen zijn afhankelijk van het behandelplan ook afspraken mogelijk in het weekend, met een toeslag van 25%.

Volg je Acupunctuur Puur Vrouw al?

 
© 2013 - 2020 Hester Hanken / Acupunctuur Puur
Niets dat op deze website vermeld wordt mag zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Hester Hanken worden gekopieerd, gedupliceerd of op andere wijze gebruikt worden.
 

Ontwerp: De Vriesch Originals | Realisatie: De Goudse Wolf