ffffff0

Menstruatieklachten

info?  06 23792379

Kinderwens en IVF begeleiding

Ongemakken in de zwangerschap

 

Wil je direct aan de slag met je vruchtbaarheid? 
Volg de onlinetraining op www.puurvrouwacademie.nl.
In combinatie met acupunctuur is er een mooi aanbod!

 

 

 

Acupunctuurbehandeling bij een burn-out

Heb jij het gevoel er helemaal door heen te zitten? Helpt flink bijslapen niet meer en heb je nergens zin meer in? Misschien heb je dan wel een burn-out?
Het woord burn-out betekent letterlijk: opgebrand zijn; burned-out. En dit is dan ook precies zoals mensen zich met een burn-out voelen. Alle energie is opgebrand.

Je voelt je extreem vermoeid, bent cynisch t.o.v. werk of collega’s en hebt het gevoel dat je niet zoveel meer waard bent. Hierdoor is het erg moeilijk om nog van het leven te genieten. Om uit deze negatieve spiraal te komen zijn er verschillende stappen mogelijk. Eén van die stappen is acupunctuur. Er zijn veel onderzoeken waarin wordt aangetoond dat acupunctuur zou kunnen helpen tegen depressies en goed kan ondersteunen bij een burn-out.


Symptomen
Een burn-out kent vele symptomen, maar vermoeidheid is wel de belangrijkste. Daarnaast komen zaken voor als; een negatief zelfbeeld, depressieve gevoelens, hoofdpijn, duizeligheid, slapeloosheid, misselijkheid, irritatie, nervositeit, angst, buikklachten, hoog ademen, verhoogde bloeddruk en huidproblemen.

Oorzaak
De meeste mensen krijgen een burn-out omdat ze te lang met een grote lichamelijke en/of geestelijke spanning hebben geleefd. Het voelen van spanning is op zichzelf niet ongezond.
In stressvolle situaties maakt ons lichaam adrenaline aan. Deze stof zorgt ervoor dat wij in zo’n situatie kunnen overleven. Maar wanneer de stressvolle periode te lang duurt en het lichaam niet meer tot rust komt, zijn we als het ware chronisch gespannen. Deze zware overbelasting voor ons lichaam ontstaat vaak op het werk, maar kan zeker ook in thuis situaties voorkomen. De combinatie van werk en de zorg voor het gezin, of een ziek familielid geven soms extreme druk.

Wat doet acupunctuur?
Bij een burn-out is het grootste probleem het gebrek aan energie. Acupunctuur is er op gericht om de energie balans in jouw lichaam te herstellen. De energie in jouw lichaam kan ontregelt zijn doordat deze opgebrand is, dan is het zaak om deze energie d.m.v. acupunctuur en lifestyle adviezen aan te vullen. Maar er kan ook een gebrek aan energie zijn doordat de energie niet vrij kan stromen, er is een stagnatie in de beweging. Ook dan kan acupunctuur de oplossing zijn. Wanneer de balans zich herstelt neemt de energie toe, vaak nemen ook meteen de overige symptomen af. Je kunt je beter ontspannen en je “batterij” kan zich beter opladen. Ook is het belangrijk om te onderzoeken wat er voor gezorgd heeft dat jij burn-out geraakt bent. Waarom ben jij hier misschien gevoelig voor, wat moet je veranderen om jezelf hier in de toekomst tegen te beschermen, wat vind je belangrijk in je leven? Op deze vragen en nog meer probeer ik samen met jou een antwoord te vinden tijdens de behandelingen. Je zal je na een aantal behandelingen opgeruimder voelen, meer levenslust hebben en rustiger en meer ontspannen zijn. Waardoor je weer zin krijgt in het leven en het niet meer als een zware last op je drukt.

Wil je meer weten over wat acupunctuur voor jou kan betekenen bel of mail mij. Hester Hanken, Acupunctuur Puur Vrouw in Amersfoort, bel/app 06 23792379 of info@acupunctuur-puur.nl

GRATIS E-BOOK

Download mijn nieuwe e-book

Je kunt gratis m'n nieuwe e-book 'Castoroliepakking, de DIY-techniek om je vruchtbaarheid te verbeteren' downloaden.
Nadat je jouw voornaam en e-mailadres hebt ingevuld en op verstuur hebt geklikt word je naar de downloadpagina gebracht waar je het e-book kunt downloaden.

» Download mijn nieuwe e-book

Na eerdere miskramen was ik heel onzeker, nu ben ik vol vertrouwen al 5 maanden zwanger

- Sonya

Na een lange periode van onzekerheden ben ik nu toch zwanger met de hulp van acupunctuur

- Manon

Sinds acupunctuur heb ik veel minder opvliegers en slaap ik rustiger

- Kristine

Ongelofelijk dat zulke dunne naaldjes zo een grote verandering teweeg brengen. Ik voel mij een heel ander mens.

- Lotte

Na maanden bloedverlies door een baarmoederverzakking, heeft acupunctuur een operatie kunnen voorkomen

- Diana

Ik voel me veel energieker en slaap stukken dieper, eindelijk uitgerust wakker worden, dank

- Miriam

ik merkte direct dat er iets in mijn lichaam veranderde. Het resultaat mag er zijn, nu 12 weken zwanger!

- Miranda

Nooit geweten dat mijn menstruatieklachten zo eenvoudig te verhelpen waren

- Ella

Sinds ik met acupunctuur ben gestart heb ik het gevoel dat ik veel meer invloed heb op mijn vruchtbaarheid, dit geeft mij meer rust en vertrouwen. Ik weet nu veel beter wanneer ik het meest vruchtbaar ben en wat ik en mijn man het beste kunnen eten.

- Miranda

BLOGS

Als je meer wilt weten

  • Kinderwens en acupunctuur

    Acupunctuur kan het verschil maken tussen onvruchtbaarheid en vruchtbaarheid. De laatste jaren zijn er in Nederland vele koppels met vruchtbaarheidsproblemen. Helaas stijgt het percentage onvruchtbare koppels nog steeds. De Chinese geneeswijze kent vele oorzaken voor onvruchtbaarheid. Omdat ieder mens verschillend is werkt Acupunctuur Puur niet met één type behandeling, maar wordt de behandeling speciaal voor jou op maat gemaakt.

  • Pijn en endometriose

    Endometriose wordt ook wel de vergeten ziekte genoemd. Momenteel is er meer aandacht bij artsen, ziekenhuizen en in de media voor deze aandoening. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 vrouwe endometriose heeft, waarschijnlijk is dit zelfs 1 op de 4 vrouwen. Maar omdat endometriose niet zo gemakkelijk te vinden is in het lichaam zijn deze aantallen dus waarschijnlijk ook niet bekend. 

  • Ken je cyclus

    Ongeveer een keer per maand maakt jouw lichaam zich klaar voor een zwangerschap. Naast dat er een eitje rijpt maakt het ook baarmoederslijmvlies zich klaar voor de innesteling door dikker te worden. Als het eitje niet bevrucht is of wanneer de innesteling niet is gelukt maakt je baarmoeder zich klaar om dit verdikte baarmoederslijmvlies/endometrium af te stoten inclusief het eitje. Dan ontstaat er een bloeding, de menstruatie. Deze maandelijkse bloeding start in je pubertijd. 

CONTACT

Een afspraak maken

Neem gerust contact op. Bel, app of mail mij, of vul het onderstaand contactformulier in. Vermeld hierin geen privacygevoelige informatie zoals geboortedatum, BSN nummer etc. Zodra ik de mail heb ontvangen, neem ik contact met je op.

 

Neem contact op

email address:
Homepage:
URL:
Comment:

*


Bekijk onze disclaimer »
ACUPUNCTUUR PUUR VROUW AMERSFOORT
+31 (0)6 2379 2379 of via whatsapp
Poortersdreef 106, 3824 DR Amersfoort
mail mij
  Behandeling op afspraak:
maandag
dinsdag
donderdag
vrijdag
15.00
9.00 
9.00
9.00
- 21.00
- 21.00
- 17.00
- 14.00

 

Bij IVF, Cryo en IUI behandelingen zijn afhankelijk van het behandelplan ook afspraken mogelijk in het weekend, met een toeslag van 25%.

Volg je Acupunctuur Puur Vrouw al?

 
© 2013 - 2020 Hester Hanken / Acupunctuur Puur
Niets dat op deze website vermeld wordt mag zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Hester Hanken worden gekopieerd, gedupliceerd of op andere wijze gebruikt worden.
 

Ontwerp: De Vriesch Originals | Realisatie: De Goudse Wolf