Op dit moment werk ik met een wachtlijst, wil je op deze lijst app mij.

Heb je een kinderwens en wil je direct aan de slag? Neem dan snel een kijkje op mijn trainingsplatform  www.puurvrouwacademie.nl 

Het online programma is mede door mij ontwikkeld om extra advies en ondersteuning te bieden vooraf en tijdens de acupunctuurbehandelingen. Maar is ook zeer geschikt om los van de acupunctuurbehandelingen te gebruiken. Heb je interesse? App mij: 0623792379

 

Acupunctuurbehandeling bij een burn-out

Heb jij het gevoel er helemaal door heen te zitten? Helpt flink bijslapen niet meer en heb je nergens zin meer in? Misschien heb je dan wel een burn-out?
Het woord burn-out betekent letterlijk: opgebrand zijn; burned-out. En dit is dan ook precies zoals mensen zich met een burn-out voelen. Alle energie is opgebrand.

Je voelt je extreem vermoeid, bent cynisch t.o.v. werk of collega’s en hebt het gevoel dat je niet zoveel meer waard bent. Hierdoor is het erg moeilijk om nog van het leven te genieten. Om uit deze negatieve spiraal te komen zijn er verschillende stappen mogelijk. Eén van die stappen is acupunctuur. Er zijn veel onderzoeken waarin wordt aangetoond dat acupunctuur zou kunnen helpen tegen depressies en goed kan ondersteunen bij een burn-out.


Symptomen
Een burn-out kent vele symptomen, maar vermoeidheid is wel de belangrijkste. Daarnaast komen zaken voor als; een negatief zelfbeeld, depressieve gevoelens, hoofdpijn, duizeligheid, slapeloosheid, misselijkheid, irritatie, nervositeit, angst, buikklachten, hoog ademen, verhoogde bloeddruk en huidproblemen.

Oorzaak
De meeste mensen krijgen een burn-out omdat ze te lang met een grote lichamelijke en/of geestelijke spanning hebben geleefd. Het voelen van spanning is op zichzelf niet ongezond.
In stressvolle situaties maakt ons lichaam adrenaline aan. Deze stof zorgt ervoor dat wij in zo’n situatie kunnen overleven. Maar wanneer de stressvolle periode te lang duurt en het lichaam niet meer tot rust komt, zijn we als het ware chronisch gespannen. Deze zware overbelasting voor ons lichaam ontstaat vaak op het werk, maar kan zeker ook in thuis situaties voorkomen. De combinatie van werk en de zorg voor het gezin, of een ziek familielid geven soms extreme druk.

Wat doet acupunctuur?
Bij een burn-out is het grootste probleem het gebrek aan energie. Acupunctuur is er op gericht om de energie balans in jouw lichaam te herstellen. De energie in jouw lichaam kan ontregelt zijn doordat deze opgebrand is, dan is het zaak om deze energie d.m.v. acupunctuur en lifestyle adviezen aan te vullen. Maar er kan ook een gebrek aan energie zijn doordat de energie niet vrij kan stromen, er is een stagnatie in de beweging. Ook dan kan acupunctuur de oplossing zijn. Wanneer de balans zich herstelt neemt de energie toe, vaak nemen ook meteen de overige symptomen af. Je kunt je beter ontspannen en je “batterij” kan zich beter opladen. Ook is het belangrijk om te onderzoeken wat er voor gezorgd heeft dat jij burn-out geraakt bent. Waarom ben jij hier misschien gevoelig voor, wat moet je veranderen om jezelf hier in de toekomst tegen te beschermen, wat vind je belangrijk in je leven? Op deze vragen en nog meer probeer ik samen met jou een antwoord te vinden tijdens de behandelingen. Je zal je na een aantal behandelingen opgeruimder voelen, meer levenslust hebben en rustiger en meer ontspannen zijn. Waardoor je weer zin krijgt in het leven en het niet meer als een zware last op je drukt.

Wil je meer weten over wat acupunctuur voor jou kan betekenen bel of mail mij. Hester Hanken, Acupunctuur Puur Vrouw in Amersfoort, bel/app 06 23792379 of info@acupunctuur-puur.nl

CONTACT

Een afspraak maken

Neem gerust contact op. Bel, app of mail mij, of vul het onderstaand contactformulier in. Vermeld hierin geen privacygevoelige informatie zoals geboortedatum, BSN nummer etc. Zodra ik de mail heb ontvangen, neem ik contact met je op.

 

Neem contact op

email address:
Homepage:
URL:
Comment:

*


Bekijk onze disclaimer »
ACUPUNCTUUR PUUR VROUW AMERSFOORT
+31 (0)6 2379 2379 of via whatsapp
Poortersdreef 106, 3824 DR Amersfoort
mail mij
  Behandeling op afspraak:
maandag
dinsdag
donderdag
vrijdag
15.00
9.00 
9.00
9.00
- 21.00
- 21.00
- 17.00
- 14.00

 

Bij IVF, Cryo en IUI behandelingen zijn afhankelijk van het behandelplan ook afspraken mogelijk in het weekend, met een toeslag van 25%.

Volg je Acupunctuur Puur Vrouw al?

 
© 2013 - 2020 Hester Hanken / Acupunctuur Puur
Niets dat op deze website vermeld wordt mag zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Hester Hanken worden gekopieerd, gedupliceerd of op andere wijze gebruikt worden.
 

Ontwerp: De Vriesch Originals | Realisatie: De Goudse Wolf