ffffff0

Kinderwens en IVF begeleiding

info?  06 23792379

Menstruatieklachten

Ongemakken in de zwangerschap

 

Wil je direct aan de slag met je vruchtbaarheid? 
Volg de onlinetraining op www.puurvrouwacademie.nl.
In combinatie met acupunctuur is er een mooi aanbod!

 

 

 

Bevorder je vruchtbaarheid

Werk aan je vruchtbaarheid

 • Stop met roken, drugs en het drinken van alcohol. Matig het drinken van koffie, zwarte thee en frisdranken.
 • Het lichaam van de vrouw heeft even de tijd nodig om te "ontpillen" zoals dat ook wel genoemd wordt. De anticonceptie die jij wellicht gebruikt hebt heeft ook na het stoppen nog een bepaalde periode invloed op jouw lichaam.
 • Drink voldoende water, het liefst op kamertemperatuur of warmer. Je lichaam bestaat voor 70% uit water, om alle processen in je lichaam optimaal te laten verlopen heb je voldoende water nodig.
 • Eet gezonde voeding. Eet dagelijks voldoende groente en fruit het liefst biologisch, eet gezonde vetten; omega 3. Gebruik volkoren producten, eet wekelijks peulvruchten, eet dagelijks eiwitten. Eet minimaal 1x per week biologisch rundvlees.
 • Stop met het eten van suikers, witmeel producten, transvetten en toevoegingen zoals smaakversterkers E621 t/m E636, glutamaat en soja. Beperk het gebruik van koemelk-producten.
 • Gebruik een prenatale multi voor de juiste aanvulling van vitaminen en mineralen.  Neem dagelijks een goede Multi mama van een merk wat natuurlijke (bio)ingrediënten bevat.
 • Beweeg of sport minimaal 3 x per week, voor minimaal 30 minuten. Gaan krachtrainingen of duursporten.
 • Vermijd pesticiden en plastics,  zoals plastic waterflesjes, plastics om groenten, gifstoffen in schoonmaakmiddelen, huid- en haarcosmetica  en gewas bescherming.
 • Doe aan stressreductie; ontspan, mediteer, een massage ,yoga, of een dagelijkse wandeling, lees, teken of zing.
 • Heb lief, knuffel en aai, dit bevordert de  aanmaak van het hormoon oxytocine. Dit hormoon is belangrijk voor een goede bevruchting. Wees lief voor je buik en geef jezelf een aantal keren per week een warmtepakking en buikmassage.
 • Vrij op het juiste moment, noteer je menstruatiecyclus en voorspel je ovulatie. Het eitje is tussen de 18 en 24 uur vruchtbaar, het sperma kan wel 3 tot 5 dagen overleven in de baarmoeder. Dus vrij om de dag in jouw vruchtbare periode.
 • Geniet, doe dingen die je leuk vindt en waar je blij van wordt, ook al is dat niet altijd makkelijk misschien.
 • Geef jezelf de tijd om zwanger te worden, binnen 1 jaar zwanger zijn is niet voor iedereen weggelegd, maar dat wil niet zeggen dat je onvruchtbaar bent. Je bent vruchtbaarder dan je denkt!

Zoek hulp als je daar aan toe bent. Acupunctuur kan in combinatie met je juiste leefstijl en voeding misschien voor jullie wel het verschil maken.Wil je meer weten over wat acupunctuur voor jou kan betekenen bel of mail mij. Hester Hanken, Acupunctuur Puur Vrouw in Amersfoort, bel/app 06 23792379 of info@acupunctuur-puur.nl

GRATIS E-BOOK

Download mijn nieuwe e-book

Je kunt gratis m'n nieuwe e-book 'Castoroliepakking, de DIY-techniek om je vruchtbaarheid te verbeteren' downloaden.
Nadat je jouw voornaam en e-mailadres hebt ingevuld en op verstuur hebt geklikt word je naar de downloadpagina gebracht waar je het e-book kunt downloaden.

» Download mijn nieuwe e-book

Sinds ik met acupunctuur ben gestart heb ik het gevoel dat ik veel meer invloed heb op mijn vruchtbaarheid, dit geeft mij meer rust en vertrouwen. Ik weet nu veel beter wanneer ik het meest vruchtbaar ben en wat ik en mijn man het beste kunnen eten.

- Miranda

Na een lange periode van onzekerheden ben ik nu toch zwanger met de hulp van acupunctuur

- Manon

Nooit geweten dat mijn menstruatieklachten zo eenvoudig te verhelpen waren

- Ella

Na maanden bloedverlies door een baarmoederverzakking, heeft acupunctuur een operatie kunnen voorkomen

- Diana

ik merkte direct dat er iets in mijn lichaam veranderde. Het resultaat mag er zijn, nu 12 weken zwanger!

- Miranda

Ik voel me veel energieker en slaap stukken dieper, eindelijk uitgerust wakker worden, dank

- Miriam

Na eerdere miskramen was ik heel onzeker, nu ben ik vol vertrouwen al 5 maanden zwanger

- Sonya

Ongelofelijk dat zulke dunne naaldjes zo een grote verandering teweeg brengen. Ik voel mij een heel ander mens.

- Lotte

Sinds acupunctuur heb ik veel minder opvliegers en slaap ik rustiger

- Kristine

BLOGS

Als je meer wilt weten

 • Kinderwens en acupunctuur

  Acupunctuur kan het verschil maken tussen onvruchtbaarheid en vruchtbaarheid. De laatste jaren zijn er in Nederland vele koppels met vruchtbaarheidsproblemen. Helaas stijgt het percentage onvruchtbare koppels nog steeds. De Chinese geneeswijze kent vele oorzaken voor onvruchtbaarheid. Omdat ieder mens verschillend is werkt Acupunctuur Puur niet met één type behandeling, maar wordt de behandeling speciaal voor jou op maat gemaakt.

 • Pijn en endometriose

  Endometriose wordt ook wel de vergeten ziekte genoemd. Momenteel is er meer aandacht bij artsen, ziekenhuizen en in de media voor deze aandoening. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 vrouwe endometriose heeft, waarschijnlijk is dit zelfs 1 op de 4 vrouwen. Maar omdat endometriose niet zo gemakkelijk te vinden is in het lichaam zijn deze aantallen dus waarschijnlijk ook niet bekend. 

 • Ken je cyclus

  Ongeveer een keer per maand maakt jouw lichaam zich klaar voor een zwangerschap. Naast dat er een eitje rijpt maakt het ook baarmoederslijmvlies zich klaar voor de innesteling door dikker te worden. Als het eitje niet bevrucht is of wanneer de innesteling niet is gelukt maakt je baarmoeder zich klaar om dit verdikte baarmoederslijmvlies/endometrium af te stoten inclusief het eitje. Dan ontstaat er een bloeding, de menstruatie. Deze maandelijkse bloeding start in je pubertijd. 

CONTACT

Een afspraak maken

Neem gerust contact op. Bel, app of mail mij, of vul het onderstaand contactformulier in. Vermeld hierin geen privacygevoelige informatie zoals geboortedatum, BSN nummer etc. Zodra ik de mail heb ontvangen, neem ik contact met je op.

 

Neem contact op

email address:
Homepage:
URL:
Comment:

*


Bekijk onze disclaimer »
ACUPUNCTUUR PUUR VROUW AMERSFOORT
+31 (0)6 2379 2379 of via whatsapp
Poortersdreef 106, 3824 DR Amersfoort
mail mij
  Behandeling op afspraak:
maandag
dinsdag
donderdag
vrijdag
15.00
9.00 
9.00
9.00
- 21.00
- 21.00
- 17.00
- 14.00

 

Bij IVF, Cryo en IUI behandelingen zijn afhankelijk van het behandelplan ook afspraken mogelijk in het weekend, met een toeslag van 25%.

Volg je Acupunctuur Puur Vrouw al?

 
© 2013 - 2020 Hester Hanken / Acupunctuur Puur
Niets dat op deze website vermeld wordt mag zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Hester Hanken worden gekopieerd, gedupliceerd of op andere wijze gebruikt worden.
 

Ontwerp: De Vriesch Originals | Realisatie: De Goudse Wolf