ffffff0

Menstruatieklachten

Ongemakken in de zwangerschap

info?  06 23792379

Kinderwens en IVF begeleiding

 

Wil je direct aan de slag met je vruchtbaarheid? 
Volg de onlinetraining op www.puurvrouwacademie.nl.
In combinatie met acupunctuur is er een mooi aanbod!

 

 

 

De Acupunctuurbehandeling

Acupunctuur is een onderdeel van de al eeuwen oude Chinese geneeswijze. Door middel van acupunctuur kan de energie die in ons lichaam stroomt door zogenaamde meridianen/ energiestromen beïnvloed worden. Bij Acupunctuur Puur Vrouw is er veel aandacht voor jou! 

Voordat de eerste acupunctuurbehandeling plaats vindt wordt er altijd eerst een nauwkeurige diagnose gesteld. Dit gebeurt middels een uitgebreid vraaggesprek, waarin jouw gehele gezondheid bekeken wordt.

Er worden uiteenlopende vragen gesteld over je fysieke en mentale gesteldheid, denk aan; slaappatronen, stoelgang, menstruatiecyclus, kouwelijkheid, dorst, emoties als angst of frustraties. Deze symptomen die ogenschijnlijk niets met uw hoofdklacht te maken hebben kunnen namelijk Chinees gezien een duidelijk verband hebben. Het bekijken van jouw tong (tongdiagnose) en het voelen van je pols (polsdiagnose) zijn essentiële onderdelen van de diagnose. Zij geven informatie over de onbalans in jouw lichaam.

Na dit intakegesprek begint de behandeling. De behandeling bestaat uit het prikken van nauwkeurig gekozen acupunctuurpunten met steriele kleine naaldjes. Bij het prikken van deze naaldjes kan een klein prikje gevoeld worden of een lichte energiestroom. Door speciale naaldtechnieken te gebruiken kan de energiestroom in de meridianen beïnvloed worden. Het intake gesprek en de behandeling nemen ongeveer 1,5 uur in beslag.

Een kort gesprek over de ervaringen sinds de vorige behandeling gaat altijd vooraf aan de vervolgbehandeling. Ook worden bij ieder bezoek wederom de tong bekeken en de pols gevoeld. Daarna worden weer naaldjes ingebracht op de gekozen punten. Omdat ons lichaam zelf genezend is kan het zijn dat er in de tussentijd veranderen hebben plaats gevonden. Om die reden is er geen een behandeling gelijk. En vervolg consult duurt meestal een uur. Een acupunctuurbehandeling kan gecomplementeerd worden met moxa, cupping of quasha.

Het aantal behandelingen is vooraf niet te voorspellen, omdat dit af hangt van het type klacht en jouw persoonlijke gesteldheid. Na een aantal behandelingen zullen we samen de voortgang evalueren en besluiten of de behandelingen worden voortgezet.

Je wordt aangeraden vooraf aan de behandeling geen zware maaltijd te nemen en geen koffie te drinken. Na de behandeling is het goed om water te drinken.

Je hebt voor een acupunctuurbehandeling bij Acupunctuur Puur Vrouw géén verwijsbrief van de huisarts nodig. De behandeling wordt door een flink aantal ziektekostenverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed.

Interesse gewekt? maak een afspraak bij Hester Hanken van Acupunctuur Puur Vrouw in Amersfoort. bel/app 06 2379 2379 of mail info@acupunctuurpuur.nl

 

GRATIS E-BOOK

Download mijn nieuwe e-book

Je kunt gratis m'n nieuwe e-book 'Castoroliepakking, de DIY-techniek om je vruchtbaarheid te verbeteren' downloaden.
Nadat je jouw voornaam en e-mailadres hebt ingevuld en op verstuur hebt geklikt word je naar de downloadpagina gebracht waar je het e-book kunt downloaden.

» Download mijn nieuwe e-book

Sinds acupunctuur heb ik veel minder opvliegers en slaap ik rustiger

- Kristine

Ongelofelijk dat zulke dunne naaldjes zo een grote verandering teweeg brengen. Ik voel mij een heel ander mens.

- Lotte

Nooit geweten dat mijn menstruatieklachten zo eenvoudig te verhelpen waren

- Ella

Na een lange periode van onzekerheden ben ik nu toch zwanger met de hulp van acupunctuur

- Manon

Ik voel me veel energieker en slaap stukken dieper, eindelijk uitgerust wakker worden, dank

- Miriam

Sinds ik met acupunctuur ben gestart heb ik het gevoel dat ik veel meer invloed heb op mijn vruchtbaarheid, dit geeft mij meer rust en vertrouwen. Ik weet nu veel beter wanneer ik het meest vruchtbaar ben en wat ik en mijn man het beste kunnen eten.

- Miranda

Na eerdere miskramen was ik heel onzeker, nu ben ik vol vertrouwen al 5 maanden zwanger

- Sonya

ik merkte direct dat er iets in mijn lichaam veranderde. Het resultaat mag er zijn, nu 12 weken zwanger!

- Miranda

Na maanden bloedverlies door een baarmoederverzakking, heeft acupunctuur een operatie kunnen voorkomen

- Diana

BLOGS

Als je meer wilt weten

  • Kinderwens en acupunctuur

    Acupunctuur kan het verschil maken tussen onvruchtbaarheid en vruchtbaarheid. De laatste jaren zijn er in Nederland vele koppels met vruchtbaarheidsproblemen. Helaas stijgt het percentage onvruchtbare koppels nog steeds. De Chinese geneeswijze kent vele oorzaken voor onvruchtbaarheid. Omdat ieder mens verschillend is werkt Acupunctuur Puur niet met één type behandeling, maar wordt de behandeling speciaal voor jou op maat gemaakt.

  • Pijn en endometriose

    Endometriose wordt ook wel de vergeten ziekte genoemd. Momenteel is er meer aandacht bij artsen, ziekenhuizen en in de media voor deze aandoening. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 vrouwe endometriose heeft, waarschijnlijk is dit zelfs 1 op de 4 vrouwen. Maar omdat endometriose niet zo gemakkelijk te vinden is in het lichaam zijn deze aantallen dus waarschijnlijk ook niet bekend. 

  • Ken je cyclus

    Ongeveer een keer per maand maakt jouw lichaam zich klaar voor een zwangerschap. Naast dat er een eitje rijpt maakt het ook baarmoederslijmvlies zich klaar voor de innesteling door dikker te worden. Als het eitje niet bevrucht is of wanneer de innesteling niet is gelukt maakt je baarmoeder zich klaar om dit verdikte baarmoederslijmvlies/endometrium af te stoten inclusief het eitje. Dan ontstaat er een bloeding, de menstruatie. Deze maandelijkse bloeding start in je pubertijd. 

CONTACT

Een afspraak maken

Neem gerust contact op. Bel, app of mail mij, of vul het onderstaand contactformulier in. Vermeld hierin geen privacygevoelige informatie zoals geboortedatum, BSN nummer etc. Zodra ik de mail heb ontvangen, neem ik contact met je op.

 

Neem contact op

email address:
Homepage:
URL:
Comment:

*


Bekijk onze disclaimer »
ACUPUNCTUUR PUUR VROUW AMERSFOORT
+31 (0)6 2379 2379 of via whatsapp
Poortersdreef 106, 3824 DR Amersfoort
mail mij
  Behandeling op afspraak:
maandag
dinsdag
donderdag
vrijdag
15.00
9.00 
9.00
9.00
- 21.00
- 21.00
- 17.00
- 14.00

 

Bij IVF, Cryo en IUI behandelingen zijn afhankelijk van het behandelplan ook afspraken mogelijk in het weekend, met een toeslag van 25%.

Volg je Acupunctuur Puur Vrouw al?

 
© 2013 - 2020 Hester Hanken / Acupunctuur Puur
Niets dat op deze website vermeld wordt mag zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Hester Hanken worden gekopieerd, gedupliceerd of op andere wijze gebruikt worden.
 

Ontwerp: De Vriesch Originals | Realisatie: De Goudse Wolf