ffffff0

info?  06 23792379

Ongemakken in de zwangerschap

Menstruatieklachten

Kinderwens en IVF begeleiding

 

Wil je direct aan de slag met je vruchtbaarheid? 
Volg de onlinetraining op www.puurvrouwacademie.nl.
In combinatie met acupunctuur is er een mooi aanbod!

 

 

 

Een superontbijt

Iedereen weet dat het ontbijt één van de belangrijkste maaltijden van de dag is. "Een motor heeft brandstof nodig om te kunnen draaien". Zonder een goed ontbijt komt je stofwisseling niet goed op gang. Maar hoe maak je een makkelijk en gezond ontbijt zonder dat het al teveel tijd kost?

Een warm, gekookt ontbijt is Chinees gezien het beste voor ons lichaam. Dit voedsel is door het koken als het ware deels “voorverteerd”, waar onze maag blij mee is omdat dit het verteringsproces van de maag vergemakkelijkt. Soep in de  morgen is een goede keuze, vol van vitaminen en goede bouwstoffen. Maar hier moeten wij Westerlingen nog wel heel erg aan wennen. Dus daarom kies ik voor warme havermoutse pap.

Een warm, gekookt ontbijt, makkelijk te bereiden en te bewaren zodat ik meerdere porties tegelijk klaar kan maken. Ik kook mijn pannetje havermoutse pap meestal voor 3 á 4 dagen tegelijk. De extra porties bewaar ik in de koelkast. Gemakkelijk op te warmen in de magnetron of in een pannetje om nog wat extra soya melk toe te voegen. De vlokken absorberen de melk dus de pap wordt na afkoeling altijd iets dikker.

Ingrediënten (het liefst biologisch):

 • Havermoutvlokken
 • Soya-, haver- of amandelmelk
 • Kokosrasp
 • Rozijnen, Goji bessen
 • Gedroogde vruchten
 • zonnebloempitten, poempoenpitten

Breng in een pannetje de melk aan de kook, voeg de havermoutvlokken, kokos, rozijnen en de in kleine stukjes gesneden of geknipte vruchten toe. Alles op een laag vuurtje een minuut of 10 door laten koken. Daarna is de pap klaar om gegeten te worden.

Voor een persoonlijke twist kun je lepel biologische cacaopoeder toevoegen, vol met antioxidanten. Maar ook een kardemon, vanilla, een handje chia-zaad, noten of vers fruit doen het goed. Deze pap is gunstig voor je maag, je stoelgang en je bloeddruk. Ook is dit ontbijt zeer voedzaam, dus heb je tot aan de lunch geen hongergevoel meer. 

GRATIS E-BOOK

Download mijn nieuwe e-book

Je kunt gratis m'n nieuwe e-book 'Castoroliepakking, de DIY-techniek om je vruchtbaarheid te verbeteren' downloaden.
Nadat je jouw voornaam en e-mailadres hebt ingevuld en op verstuur hebt geklikt word je naar de downloadpagina gebracht waar je het e-book kunt downloaden.

» Download mijn nieuwe e-book

Sinds ik met acupunctuur ben gestart heb ik het gevoel dat ik veel meer invloed heb op mijn vruchtbaarheid, dit geeft mij meer rust en vertrouwen. Ik weet nu veel beter wanneer ik het meest vruchtbaar ben en wat ik en mijn man het beste kunnen eten.

- Miranda

Na eerdere miskramen was ik heel onzeker, nu ben ik vol vertrouwen al 5 maanden zwanger

- Sonya

ik merkte direct dat er iets in mijn lichaam veranderde. Het resultaat mag er zijn, nu 12 weken zwanger!

- Miranda

Na maanden bloedverlies door een baarmoederverzakking, heeft acupunctuur een operatie kunnen voorkomen

- Diana

Nooit geweten dat mijn menstruatieklachten zo eenvoudig te verhelpen waren

- Ella

Ongelofelijk dat zulke dunne naaldjes zo een grote verandering teweeg brengen. Ik voel mij een heel ander mens.

- Lotte

Na een lange periode van onzekerheden ben ik nu toch zwanger met de hulp van acupunctuur

- Manon

Sinds acupunctuur heb ik veel minder opvliegers en slaap ik rustiger

- Kristine

Ik voel me veel energieker en slaap stukken dieper, eindelijk uitgerust wakker worden, dank

- Miriam

BLOGS

Als je meer wilt weten

 • Kinderwens en acupunctuur

  Acupunctuur kan het verschil maken tussen onvruchtbaarheid en vruchtbaarheid. De laatste jaren zijn er in Nederland vele koppels met vruchtbaarheidsproblemen. Helaas stijgt het percentage onvruchtbare koppels nog steeds. De Chinese geneeswijze kent vele oorzaken voor onvruchtbaarheid. Omdat ieder mens verschillend is werkt Acupunctuur Puur niet met één type behandeling, maar wordt de behandeling speciaal voor jou op maat gemaakt.

 • Pijn en endometriose

  Endometriose wordt ook wel de vergeten ziekte genoemd. Momenteel is er meer aandacht bij artsen, ziekenhuizen en in de media voor deze aandoening. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 vrouwe endometriose heeft, waarschijnlijk is dit zelfs 1 op de 4 vrouwen. Maar omdat endometriose niet zo gemakkelijk te vinden is in het lichaam zijn deze aantallen dus waarschijnlijk ook niet bekend. 

 • Ken je cyclus

  Ongeveer een keer per maand maakt jouw lichaam zich klaar voor een zwangerschap. Naast dat er een eitje rijpt maakt het ook baarmoederslijmvlies zich klaar voor de innesteling door dikker te worden. Als het eitje niet bevrucht is of wanneer de innesteling niet is gelukt maakt je baarmoeder zich klaar om dit verdikte baarmoederslijmvlies/endometrium af te stoten inclusief het eitje. Dan ontstaat er een bloeding, de menstruatie. Deze maandelijkse bloeding start in je pubertijd. 

CONTACT

Een afspraak maken

Neem gerust contact op. Bel, app of mail mij, of vul het onderstaand contactformulier in. Vermeld hierin geen privacygevoelige informatie zoals geboortedatum, BSN nummer etc. Zodra ik de mail heb ontvangen, neem ik contact met je op.

 

Neem contact op

email address:
Homepage:
URL:
Comment:

*


Bekijk onze disclaimer »
ACUPUNCTUUR PUUR VROUW AMERSFOORT
+31 (0)6 2379 2379 of via whatsapp
Poortersdreef 106, 3824 DR Amersfoort
mail mij
  Behandeling op afspraak:
maandag
dinsdag
donderdag
vrijdag
15.00
9.00 
9.00
9.00
- 21.00
- 21.00
- 17.00
- 14.00

 

Bij IVF, Cryo en IUI behandelingen zijn afhankelijk van het behandelplan ook afspraken mogelijk in het weekend, met een toeslag van 25%.

Volg je Acupunctuur Puur Vrouw al?

 
© 2013 - 2020 Hester Hanken / Acupunctuur Puur
Niets dat op deze website vermeld wordt mag zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Hester Hanken worden gekopieerd, gedupliceerd of op andere wijze gebruikt worden.
 

Ontwerp: De Vriesch Originals | Realisatie: De Goudse Wolf