Fertiliteits massage

Vruchtbaarheid en buikmassage waarom is dit fijn en belangrijk? Liefdevolle aanrakingen, tijd en aandacht voor jezelf en je buik, de plaats waar je kindje mag groeien. Er zijn naast dat dat het fijn en ontspannend is ook enorm veel voordelen aan een buikmassage. je bevordert de circulatie van bloed en zuurstof naar de gescklachtsorganen en eventuele blokkodes worden opgeheven of verminderd.

De voordelen op een rijtje:

 • Verhoogt de bloedtoevoer naar de voortplantingsorganen.
 • Voedt de follikels met verse bloedtoevoer en zuurstof
 • Helpt littekenweefsel en verklevingen af te breken
 • Helpt cysten op te lossen
 • Helpt verstoppingen in de eileiders op te lossen
 • Zet de baarmoeder opnieuw op haar plek, zoals in het geval van een verzakte of 'gekantelde' baarmoeder
 • Verlicht stress en angst, waardoor emotionele blokkades worden opgeheven
 • Verbetert de spijsvertering en opname van voedingsstoffen
 • Helpt bij het reguleren van de menstruatiecyclus (verhelpt krampen, hevig bloeden, onregelmatige cycli, vermindert stolling)
 • Herstelt een gezonde menstruatie.
 • Verbetert, verstevigt en reinigt de baarmoederslijmvlies.
 • Helpt het lichaam voor te bereiden op het dragen van een gezonde zwangerschap , een belangrijk ingrediënt in het geval van een frequente miskraam.

Voordat je de buikmassage begint kan je er ook voor kiezen om vooraf een Castoroliepkking aan te brengen lees hier meer over in https://www.acupunctuurpuur.nl/posts/warmte-pakking-83/

Zoek een rustige plek waar je ontspannen kunt liggen zonder gestoord te worden. Ga eerst nog even plassen. Zorg dat de ruimte lekker warm is en zet een ontspannend muziekje aan. Ga liggen met licht opgetrokken knieën en leg eventueel een opgerolde handdoek of kussen onder de knieën. Smeer de massage olie op je buik. Sluit je ogen en adem 3 x diep in en uit, voel dat je lichaam zwaar wordt en ontspant. Nu kun je beginnen met de buikmassage.

Cirkel (redelijke oppervlakkige massage) 

Met je vlakke hand maak je een cirkelbeweging met de klok mee. Start onderaan bij het schaambeen en volg de randen van het bekken rechts omhoog, dan via de lever, de onderzijde van de ribben naar links en naar de linker voorhoek van het bekken. Vandaar omlaag naar de bovenrand van het schaambeen. Nu ga je de cirkel steeds kleiner maken met de navel als middelpunt

Maag/Lever (diepe massage)

Vingertoppen vanaf het borstbeen (Li)diep indrukken en recht naar beneden naar de navel strijken. Je kunt een verharding boven de maag voelen. Deze beweging helpt de maag te ontspannen. Nogmaals maar dan andere kant (Re)deze beweging helpt de lever te ontspannen en ontgiften.

Darmen (stevige massage)

Je maakt een U vorm met de klok mee: begint rechts onder, gaat omhoog tot aan de ribbenboog, steekt over naar links en gaat links omlaag. Hierbij mag je flinke druk gebruiken, maar het mag niet pijnlijk zijn.

Uitstrijken van de rand van het schaambeen (diepe massage)

Doe een diepe strijking met je vingertoppen of je duimen langs de rand van het schaambeen. Begin in het centrum en strijk langs de randen naar de bovenkant van het bekken.

Ovaria stimulatie (milde massage)

Maak kleine cirkelvormige bewegingen op de buikwand boven de eierstokken. Als je met je duimen en wijsvingers een hartvorm maakt en de duimen op je onderbuik boven de navel legt en de vingertoppen op het schaambeen, zitten je eierstokken ongeveer ter hoogte van je pinken.

Scooping oftewel optrekken (diepe massage “klauwtjes”)

Plaats je vingers op de rand van het schaambeen ter hoogte van de eierstokken, ‘graaf’ ze een stukje in en trek omhoog naar de navel. Doe dat rechts, links en in het midden, waarbij je a.h.w. de baarmoeder die bij de meeste vrouwen gekanteld is, optilt.

Mini spiralen (stevige massage)

Vanaf de bovenkant van de buik met een kleine ronddraaiende beweging omlaag, helemaal tot de rand van het schaambeen. Je helpt het bindweefsel los te maken en verbetert de doorbloeding van de organen in het kleine bekken.

Zigzag (stevige massage)

Zet de vingertoppen van beide handen naast elkaar en maak een zigzag beweging omhoog. Dit helpt verklevingen los te maken in de onderbuik. Je begint in het midden van de bovenrand van het schaambeen en zigzagt over de onderbuik tot de navel met een diepe intensieve beweging.

Afsluiting (oppervlakkige massage)

Je sluit de massage af zoals je begon met de grote cirkels op de buik. Van iets dieper naar steeds oppervlakkiger. Onstpan en geniet na.

Wil je weten wat voor jou naast deze massage nog meer het verschil kan maken?  Mail info@acupunctuurpuur.nl of app/bel 06 23 79 23 79. Hester Hanken, Acupunctuur Puur Vrouw in Amersfoort (nabij Vathorst, Nijkerk en Leusden)

CONTACT

Wil je een afspraak maken?

Neem gerust contact op, bel mij of mail mij. Of vul het onderstaand contactformulier in. Vermeld hierin geen privacygevoelige informatie zoals geboortedatum, BSN nummer etc. Zodra ik de mail heb ontvangen, neem ik contact met je op.

 

Neem contact op

email address:
Homepage:
URL:
Comment:

*


Bekijk onze disclaimer »
ACUPUNCTUUR PUUR VROUW AMERSFOORT
+31 (0)6 2379 2379 of via whatsapp
Poortersdreef 106, 3824 DR Amersfoort
mail mij
  Behandeling op afspraak:
maandag
dinsdag
donderdag
vrijdag
15.00
9.00 
9.00
9.00
- 21.00
- 21.00
- 17.00
- 14.00

 

Bij IVF, Cryo en IUI behandelingen zijn afhankelijk van het behandelplan ook afspraken mogelijk in het weekend, met een toeslag van 25%.

Volg je Acupunctuur Puur Vrouw al?
Ontwerp: De Vriesch Originals