Kinderwens en acupunctuur

Acupunctuur kan het verschil maken tussen onvruchtbaarheid en vruchtbaarheid. De laatste jaren zijn er in Nederland vele koppels met vruchtbaarheidsproblemen. Helaas stijgt het percentage onvruchtbare koppels nog steeds. De Chinese geneeswijze kent vele oorzaken voor onvruchtbaarheid. Omdat ieder mens verschillend is werkt Acupunctuur Puur niet met één type behandeling, maar wordt de behandeling speciaal voor jou op maat gemaakt.

De laatste jaren is het aantal koppels met vruchtbaarheidsproblemen drastisch gestegen. Recente cijfers laten zien dat 1 op de 6 paren problemen heeft met zwanger worden en dat ruim 1 op de 39 baby’s het resultaat is van IVF/ICSI. Vanuit het perspectief van de Chinese Geneeskunde zijn er verschillende redenen voor onvruchtbaarheid. Omdat ook ieder mens verschillend is kent acupunctuur geen identieke behandeling, maar voor iedere moeder met een kinderwens wordt er op basis van een uitgebreide intake een behandelplan voor jou op maat gemaakt.

Acupunctuur kan het verschil maken tussen onvruchtbaarheid en vruchtbaarheid. Acupunctuur is zeer geschikt voor vrouwen die met IVF, IUI, ICSI of KI zwanger proberen te worden. Daarnaast helpt het ook vrouwen die via de natuurlijke weg een kind proberen te krijgen, maar tot dusver geen succes hebben.

Acupunctuur Puur Vrouw kan jou helpen zwanger te worden. Er zijn verschillende behandelingen mogelijk afhankelijk van de oorzaak van jouw onvruchtbaarheid. Een behandeling kan erop gericht zijn om:

 • de menstruatiecyclus te reguleren
 • een betere doorbloeding van de voortplantingsorganen te bevorderen
 • de kwaliteit van het cervixslijm te verbeteren
 • de kans op een miskraam te verkleinen
 • de groei van de foetus te bevorderen
 • de bijwerkingen van de medicatie bij IVF te verminderen
 • de eisprong te stimuleren
 • de kwaliteit van sperma en/of de eicel te helpen verbeteren
 • de innesteling te bevorderen
 • de doorbloeding van de baarmoederwand te verbeteren
 • je energieniveau te verhogen
 • stress en angst te verminderen

Het doel van de behandelingen is om de condities te verbeteren, waardoor de kans op een gezondere eicel en een goed doorbloede baarmoederwand de kans op bevruchting en innesteling vergroot. Dit kan ook een behandelmogelijkheid zijn bij PCOS, POF of endometriose, of stoornissen in het cervixslijm en zaadcellen.

Acupunctuur verhoogt de kans op een zwangerschap!

Zit je al in een IVF/ICSI-traject, dan kan acupunctuur een prima ondersteuning zijn, het verminderd stress en de pijn bij puncties en kan bovendien helpen de negatieve effecten van de hormoonstimulatie medicatie te verminderen.

Uit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam bleek in 2008 dat een teruggeplaatst embryo meer kans op overleven heeft als de vrouw acupunctuur krijgt. De onderzoekers volgden 1366 vrouwen in hun poging om via IVF zwanger te worden. Volgens de studie zouden vrouwen die een acupunctuurbehandeling krijgen tot 65% meer kans hebben op een succesvolle zwangerschap.

Acupunctuur is het meest effectief als de behandeling vroegtijdig wordt ingezet. Het is daarom verstandig om bij IVF, ICSI of IUI minimaal 6 tot 8 weken voor de start van een (IVF) behandeling een afspraak te maken bij Hester Hanken van Acupunctuur Puur Vrouw in Amersfoort. bel 06 2379 2379 of mail info@acupunctuurpuur.nl

CONTACT

Een afspraak maken

Neem gerust contact op. Bel of mail mij, of vul het onderstaand contactformulier in. Vermeld hierin geen privacygevoelige informatie zoals geboortedatum, BSN nummer etc. Zodra ik de mail heb ontvangen, neem ik contact met je op.

 

Neem contact op

email address:
Homepage:
URL:
Comment:

*


Bekijk onze disclaimer »
ACUPUNCTUUR PUUR VROUW AMERSFOORT
+31 (0)6 2379 2379 of via whatsapp
Poortersdreef 106, 3824 DR Amersfoort
mail mij
  Behandeling op afspraak:
maandag
dinsdag
donderdag
vrijdag
15.00
9.00 
9.00
9.00
- 21.00
- 21.00
- 17.00
- 14.00

 

Bij IVF, Cryo en IUI behandelingen zijn afhankelijk van het behandelplan ook afspraken mogelijk in het weekend, met een toeslag van 25%.

Volg je Acupunctuur Puur Vrouw al?

 
© 2013 - 2020 Hester Hanken / Acupunctuur Puur
Niets dat op deze website vermeld wordt mag zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Hester Hanken worden gekopieerd, gedupliceerd of op andere wijze gebruikt worden.
 
Ontwerp: De Vriesch Originals | Realisatie: De Goudse Wolf