ffffff0

Kinderwens en IVF begeleiding

Menstruatieklachten

Ongemakken in de zwangerschap

info?  06 23792379

 

Wil je direct aan de slag met je vruchtbaarheid? 
Volg de onlinetraining op www.puurvrouwacademie.nl.
In combinatie met acupunctuur is er een mooi aanbod!

 

 

 

Menopauze

Wat is nu eigenlijk menopauze of overgang? Dit zijn twee benamingen die vaak door elkaar gebruikt worden. Menopauze betekent letterlijk het moment waarop de menstruaties gestopt zijn. De overgang is de periode hieraan voorafgaand. Vaak zijn onregelmatige menstruaties of juist hevigere menstruaties de eerste tekenen van deze overgang.

Vrouwen zijn om voorbereid te zijn op menstruaties, zwanger kunnen zijn, een kind te baren en te voeden anders gebouwd dan mannen. Vele klachten bij vrouwen zijn dan ook vaak terug te voeren op dit unieke verschil van puur vrouw zijn.

Een meisje bezit vanaf haar geboorte al duizenden eicellen en vanaf haar puberteit menstrueert zij iedere maand. Rond de leeftijd van 50 jaar zullen de menstruaties afnemen, omdat de voorraad eicellen uitgeput is. Dit betekent dat vanaf dat moment ook haar vruchtbaarheid voorbij is.

De afname van de menstruaties zijn de eerste tekenen van de overgang, die wel 5 tot 10 jaar in beslag kan nemen. De overgang is een fase van het leven van een vrouw waarin zich grote lichamelijke veranderingen plaatsvinden. De menopauze is eigenlijk, de periode na de overgang, van een vruchtbaar naar een onvruchtbaar leven.

De periode waarin de menstruaties gestopt, de menopauze, zijn zal het lichaam een nieuw evenwicht moeten vinden. Juist in deze fase van zal een vrouw in de overgang lichamelijke ongemakken kunnen ervaren. In de overgang wordt als het ware de balans van de voorgaande jaren opgemaakt. Wanneer je in de voorafgaande periode niet gezond hebt geleefd, te veel stress, een slecht dieet, schokkende ervaringen en weinig rustmomenten dan zullen de overgangsklachten waarschijnlijk heviger zijn dan wanneer je een gezond leven hebt geleid.

De overgangsklachten worden veroorzaakt door een onbalans tussen Yin en Yang en vaak ook een vermindering van Yin, de vrouwelijke en verkoelende energie, daardoor ontstaat er vaak een overwicht aan Yang, de mannelijke en verwarmende energie. De zogenoemde overgangsklachten zoals opvliegers, nachtzweten, slapeloosheid, of een gevoel van onbalans of depressie ontstaan door een tekort aan Yinne energie.

Bij de geboorte erven wij Nier Jing van onze ouders, dit Jing bepaalt onze constitutie en onze ontwikkeling. Deze vorm van energie is niet gemakkelijk aan te vullen. Een afname  van Jing ,door veroudering, kan leiden tot klachten als gewrichtsproblemen, osteoporose, uitvallend- of grijs haar, doofheid, vermoeidheid, oorsuizen, zwakke of zere knieën. Maar ook een slechte concentratie, slecht geheugen, duizeligheid, leeg gevoel in het hoofd, vatbaar voor verkoudheden en griep en constante allergieën kunnen voorkomen.

In de overgang wordt als het ware de balans van de voorgaande jaren opgemaakt. Wanneer je in de voorafgaande periode niet gezond hebt geleefd, te veel stress, een slecht dieet, hevige ervaringen en weinig ontspanning dan zullen de overgangsklachten waarschijnlijk heviger zijn dan wanneer je een gezond leven hebt geleid. 

De overgang en menopauze zijn natuurlijke processen, die horen bij het leven van een vrouw. Hierin wil acupunctuur ook niets veranderen. Wel kan acupunctuur er voor zorgen dat de overgangsklachten verminderen of dragelijker worden. Acupunctuur versterkt o.a. de Yinne energie zodat de hitte- en droogte klachten afnemen. Het stimuleren van de Yange energie kan je juist weer meer energie geven of van je altijd koude handen en voeten afhelpen. Ook ondersteunt het de geest zodat je meer ontspannen en stabieler voelt en je beter kan slapen.

Met acupunctuur kies je voor een natuurlijke aanpak van je klachten. Daarnaast kun je zelf ook veel doen om ongemakken te verzachten of misschien wel te voorkomen. Acupunctuur Puur geeft jou graag de juiste voedings- en leefstijladviezen om je daarbij te helpen.

Wil je een afspraak maken bij Hester Hanken van Acupunctuur Puur Vrouw in Amersfoort. bel/app 06 2379 2379 of mail info@acupunctuurpuur.nl

GRATIS E-BOOK

Download mijn nieuwe e-book

Je kunt gratis m'n nieuwe e-book 'Castoroliepakking, de DIY-techniek om je vruchtbaarheid te verbeteren' downloaden.
Nadat je jouw voornaam en e-mailadres hebt ingevuld en op verstuur hebt geklikt word je naar de downloadpagina gebracht waar je het e-book kunt downloaden.

» Download mijn nieuwe e-book

Ik voel me veel energieker en slaap stukken dieper, eindelijk uitgerust wakker worden, dank

- Miriam

Na eerdere miskramen was ik heel onzeker, nu ben ik vol vertrouwen al 5 maanden zwanger

- Sonya

ik merkte direct dat er iets in mijn lichaam veranderde. Het resultaat mag er zijn, nu 12 weken zwanger!

- Miranda

Nooit geweten dat mijn menstruatieklachten zo eenvoudig te verhelpen waren

- Ella

Ongelofelijk dat zulke dunne naaldjes zo een grote verandering teweeg brengen. Ik voel mij een heel ander mens.

- Lotte

Na maanden bloedverlies door een baarmoederverzakking, heeft acupunctuur een operatie kunnen voorkomen

- Diana

Sinds acupunctuur heb ik veel minder opvliegers en slaap ik rustiger

- Kristine

Sinds ik met acupunctuur ben gestart heb ik het gevoel dat ik veel meer invloed heb op mijn vruchtbaarheid, dit geeft mij meer rust en vertrouwen. Ik weet nu veel beter wanneer ik het meest vruchtbaar ben en wat ik en mijn man het beste kunnen eten.

- Miranda

Na een lange periode van onzekerheden ben ik nu toch zwanger met de hulp van acupunctuur

- Manon

BLOGS

Als je meer wilt weten

  • Kinderwens en acupunctuur

    Acupunctuur kan het verschil maken tussen onvruchtbaarheid en vruchtbaarheid. De laatste jaren zijn er in Nederland vele koppels met vruchtbaarheidsproblemen. Helaas stijgt het percentage onvruchtbare koppels nog steeds. De Chinese geneeswijze kent vele oorzaken voor onvruchtbaarheid. Omdat ieder mens verschillend is werkt Acupunctuur Puur niet met één type behandeling, maar wordt de behandeling speciaal voor jou op maat gemaakt.

  • Pijn en endometriose

    Endometriose wordt ook wel de vergeten ziekte genoemd. Momenteel is er meer aandacht bij artsen, ziekenhuizen en in de media voor deze aandoening. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 vrouwe endometriose heeft, waarschijnlijk is dit zelfs 1 op de 4 vrouwen. Maar omdat endometriose niet zo gemakkelijk te vinden is in het lichaam zijn deze aantallen dus waarschijnlijk ook niet bekend. 

  • Ken je cyclus

    Ongeveer een keer per maand maakt jouw lichaam zich klaar voor een zwangerschap. Naast dat er een eitje rijpt maakt het ook baarmoederslijmvlies zich klaar voor de innesteling door dikker te worden. Als het eitje niet bevrucht is of wanneer de innesteling niet is gelukt maakt je baarmoeder zich klaar om dit verdikte baarmoederslijmvlies/endometrium af te stoten inclusief het eitje. Dan ontstaat er een bloeding, de menstruatie. Deze maandelijkse bloeding start in je pubertijd. 

CONTACT

Een afspraak maken

Neem gerust contact op. Bel, app of mail mij, of vul het onderstaand contactformulier in. Vermeld hierin geen privacygevoelige informatie zoals geboortedatum, BSN nummer etc. Zodra ik de mail heb ontvangen, neem ik contact met je op.

 

Neem contact op

email address:
Homepage:
URL:
Comment:

*


Bekijk onze disclaimer »
ACUPUNCTUUR PUUR VROUW AMERSFOORT
+31 (0)6 2379 2379 of via whatsapp
Poortersdreef 106, 3824 DR Amersfoort
mail mij
  Behandeling op afspraak:
maandag
dinsdag
donderdag
vrijdag
15.00
9.00 
9.00
9.00
- 21.00
- 21.00
- 17.00
- 14.00

 

Bij IVF, Cryo en IUI behandelingen zijn afhankelijk van het behandelplan ook afspraken mogelijk in het weekend, met een toeslag van 25%.

Volg je Acupunctuur Puur Vrouw al?

 
© 2013 - 2020 Hester Hanken / Acupunctuur Puur
Niets dat op deze website vermeld wordt mag zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Hester Hanken worden gekopieerd, gedupliceerd of op andere wijze gebruikt worden.
 

Ontwerp: De Vriesch Originals | Realisatie: De Goudse Wolf