Op dit moment werk ik met een wachtlijst, wil je op deze lijst app mij.

Heb je een kinderwens en wil je direct aan de slag? Neem dan snel een kijkje op mijn trainingsplatform  www.puurvrouwacademie.nl 

Het online programma is mede door mij ontwikkeld om extra advies en ondersteuning te bieden vooraf en tijdens de acupunctuurbehandelingen. Maar is ook zeer geschikt om los van de acupunctuurbehandelingen te gebruiken. Heb je interesse? App mij: 0623792379

 

Menopauze

Wat is nu eigenlijk menopauze of overgang? Dit zijn twee benamingen die vaak door elkaar gebruikt worden. Menopauze betekent letterlijk het moment waarop de menstruaties gestopt zijn. De overgang is de periode hieraan voorafgaand. Vaak zijn onregelmatige menstruaties of juist hevigere menstruaties de eerste tekenen van deze overgang.

Vrouwen zijn om voorbereid te zijn op menstruaties, zwanger kunnen zijn, een kind te baren en te voeden anders gebouwd dan mannen. Vele klachten bij vrouwen zijn dan ook vaak terug te voeren op dit unieke verschil van puur vrouw zijn.

Een meisje bezit vanaf haar geboorte al duizenden eicellen en vanaf haar puberteit menstrueert zij iedere maand. Rond de leeftijd van 50 jaar zullen de menstruaties afnemen, omdat de voorraad eicellen uitgeput is. Dit betekent dat vanaf dat moment ook haar vruchtbaarheid voorbij is.

De afname van de menstruaties zijn de eerste tekenen van de overgang, die wel 5 tot 10 jaar in beslag kan nemen. De overgang is een fase van het leven van een vrouw waarin zich grote lichamelijke veranderingen plaatsvinden. De menopauze is eigenlijk, de periode na de overgang, van een vruchtbaar naar een onvruchtbaar leven.

De periode waarin de menstruaties gestopt, de menopauze, zijn zal het lichaam een nieuw evenwicht moeten vinden. Juist in deze fase van zal een vrouw in de overgang lichamelijke ongemakken kunnen ervaren. In de overgang wordt als het ware de balans van de voorgaande jaren opgemaakt. Wanneer je in de voorafgaande periode niet gezond hebt geleefd, te veel stress, een slecht dieet, schokkende ervaringen en weinig rustmomenten dan zullen de overgangsklachten waarschijnlijk heviger zijn dan wanneer je een gezond leven hebt geleid.

De overgangsklachten worden veroorzaakt door een onbalans tussen Yin en Yang en vaak ook een vermindering van Yin, de vrouwelijke en verkoelende energie, daardoor ontstaat er vaak een overwicht aan Yang, de mannelijke en verwarmende energie. De zogenoemde overgangsklachten zoals opvliegers, nachtzweten, slapeloosheid, of een gevoel van onbalans of depressie ontstaan door een tekort aan Yinne energie.

Bij de geboorte erven wij Nier Jing van onze ouders, dit Jing bepaalt onze constitutie en onze ontwikkeling. Deze vorm van energie is niet gemakkelijk aan te vullen. Een afname  van Jing ,door veroudering, kan leiden tot klachten als gewrichtsproblemen, osteoporose, uitvallend- of grijs haar, doofheid, vermoeidheid, oorsuizen, zwakke of zere knieën. Maar ook een slechte concentratie, slecht geheugen, duizeligheid, leeg gevoel in het hoofd, vatbaar voor verkoudheden en griep en constante allergieën kunnen voorkomen.

In de overgang wordt als het ware de balans van de voorgaande jaren opgemaakt. Wanneer je in de voorafgaande periode niet gezond hebt geleefd, te veel stress, een slecht dieet, hevige ervaringen en weinig ontspanning dan zullen de overgangsklachten waarschijnlijk heviger zijn dan wanneer je een gezond leven hebt geleid. 

De overgang en menopauze zijn natuurlijke processen, die horen bij het leven van een vrouw. Hierin wil acupunctuur ook niets veranderen. Wel kan acupunctuur er voor zorgen dat de overgangsklachten verminderen of dragelijker worden. Acupunctuur versterkt o.a. de Yinne energie zodat de hitte- en droogte klachten afnemen. Het stimuleren van de Yange energie kan je juist weer meer energie geven of van je altijd koude handen en voeten afhelpen. Ook ondersteunt het de geest zodat je meer ontspannen en stabieler voelt en je beter kan slapen.

Met acupunctuur kies je voor een natuurlijke aanpak van je klachten. Daarnaast kun je zelf ook veel doen om ongemakken te verzachten of misschien wel te voorkomen. Acupunctuur Puur geeft jou graag de juiste voedings- en leefstijladviezen om je daarbij te helpen.

Wil je een afspraak maken bij Hester Hanken van Acupunctuur Puur Vrouw in Amersfoort. bel/app 06 2379 2379 of mail info@acupunctuurpuur.nl

CONTACT

Een afspraak maken

Neem gerust contact op. Bel, app of mail mij, of vul het onderstaand contactformulier in. Vermeld hierin geen privacygevoelige informatie zoals geboortedatum, BSN nummer etc. Zodra ik de mail heb ontvangen, neem ik contact met je op.

 

Neem contact op

email address:
Homepage:
URL:
Comment:

*


Bekijk onze disclaimer »
ACUPUNCTUUR PUUR VROUW AMERSFOORT
+31 (0)6 2379 2379 of via whatsapp
Poortersdreef 106, 3824 DR Amersfoort
mail mij
  Behandeling op afspraak:
maandag
dinsdag
donderdag
vrijdag
15.00
9.00 
9.00
9.00
- 21.00
- 21.00
- 17.00
- 14.00

 

Bij IVF, Cryo en IUI behandelingen zijn afhankelijk van het behandelplan ook afspraken mogelijk in het weekend, met een toeslag van 25%.

Volg je Acupunctuur Puur Vrouw al?

 
© 2013 - 2020 Hester Hanken / Acupunctuur Puur
Niets dat op deze website vermeld wordt mag zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Hester Hanken worden gekopieerd, gedupliceerd of op andere wijze gebruikt worden.
 

Ontwerp: De Vriesch Originals | Realisatie: De Goudse Wolf