Op dit moment werk ik met een wachtlijst, wil je op deze lijst app mij.

Heb je een kinderwens en wil je direct aan de slag? Neem dan snel een kijkje op mijn trainingsplatform  www.puurvrouwacademie.nl 

Het online programma is mede door mij ontwikkeld om extra advies en ondersteuning te bieden vooraf en tijdens de acupunctuurbehandelingen. Maar is ook zeer geschikt om los van de acupunctuurbehandelingen te gebruiken. Heb je interesse? App mij: 0623792379

 

Menstruatiepijn of ongemakken

Een gezonde menstruatie zou in principe vrij moeten zijn van ongemakken. Toch zijn er veel vrouwen die klachten ondervinden tijdens of voorafgaand aan de menstruatie. Soms zijn deze PMS (pre menstruele symptomen) klachten  zo erg dat deze vrouwen een paar dagen echt niet lekker in hun ‘vel’ zitten. De menstruatie hoort bij de vrouw en moet in principe dan ook pijnloos en zonder vervelende klachten als hoofdpijn, pijnlijke borsten, lage rugpijn, buikpijn en depressieve gevoelens te verlopen.

Veel voorkomende menstruatie klachten zijn:
• te veel bloedverlies of weinig tot geen bloedverlies
• hevige pijnen, krampen
• prikkelbaarheid, somberheid, stemmingswisselingen
• hoofdpijn, rugpijn, buikpijn, pijnlijke borsten

Herken je deze klachten, en heb je het idee dat het er allemaal nu eenmaal bij hoort ? 
Een gezonde menstruatie is regelmatig, hoeft geen pijn te doen en wekt geen sterke emotionele reacties op. 
Binnen de Chinese geneeskunde kijkt men iets anders aan tegen menstruatieklachten dan de Westerse geneeskunde. De volgende uitgangpunten worden gehanteerd binnen de Chinese geneeskunde:

• Een cyclus duurt tussen de 26 en 31 dagen, in de westerse geneeskunde is deze marge ruimer namelijk 21 tot 35 dagen.
• Een cyclus behoort regelmatig te zijn.
• De menstruatie duurt tussen de 3 en 7 dagen
• Per menstruatieperiode verlies je 50 tot 100 ml bloed (een volle normale tampon of maandverband bevat 4 ml bloed, een super tampon 8 ml en een nachtverband 10 ml)
• Het menstruatie is helderrood van kleur en bevat geen stolsels

Menstruele verstoringen:
Hevig bloedverlies, tussentijdse bloedingen, weinig bloedverlies, pijnlijke menstruaties, onregelmatige cyclus, uitblijven van de menstruatie, een korte of juist te lange cyclus. Een cyclus is onderdeel van de vrouwelijke fysiologie en zou daarom zonder klachten en afwijkingen moeten verlopen. Acupunctuur kan behulpzaam zijn bij het ‘wegnemen,’ van deze verstoringen.

Menstruatie en zwangerschap
Daarnaast is een regelmatige cyclus en een juiste menstruatie de ideale voorwaarde voor een zwangerschap. Des te meer reden om de cyclus te reguleren bij een kinderwens. 
De normale behandeltijd hiervoor is ca. 1 tot 3 maanden. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie maken we een behandelplan afgestemd op de fase waarin je op dat moment bevindt in de cyclus. Met acupunctuur kun je dus invloed uitoefenen op de menstruatie, de emoties, het baarmoederslijmvlies, de groei van de eicellen en het stimuleren van de ovaria. 
Daarnaast krijg je desgewenst adviezen over je leef- en eetpatroon die de vruchtbaarheid stimuleren.
Ben jij één van die vrouwen met die vervelende maandelijkse problemen, kijk dan eens wat acupunctuur voor jou kan betekenen, of lees ook  https://www.acupunctuurpuur.nl/posts/pijn-en-endometriose-73/

In de Chinese Geneeswijze wordt de baarmoeder vergeleken met een zaaibed. De aarde waarin het zaadje zal ontkiemen moet, zacht, vochtig en warm zijn. Zo moet ook de baarmoeder de juiste temperatuur, vochtigheid en zachtheid hebben. Is jouw interesse gewekt? neem dan contact op met Hester Hanken van Acupunctuur Puur Vrouw in Amersfoort bel/app 0623792379 of info@acupunctuurpuur.nl

CONTACT

Een afspraak maken

Neem gerust contact op. Bel, app of mail mij, of vul het onderstaand contactformulier in. Vermeld hierin geen privacygevoelige informatie zoals geboortedatum, BSN nummer etc. Zodra ik de mail heb ontvangen, neem ik contact met je op.

 

Neem contact op

email address:
Homepage:
URL:
Comment:

*


Bekijk onze disclaimer »
ACUPUNCTUUR PUUR VROUW AMERSFOORT
+31 (0)6 2379 2379 of via whatsapp
Poortersdreef 106, 3824 DR Amersfoort
mail mij
  Behandeling op afspraak:
maandag
dinsdag
donderdag
vrijdag
15.00
9.00 
9.00
9.00
- 21.00
- 21.00
- 17.00
- 14.00

 

Bij IVF, Cryo en IUI behandelingen zijn afhankelijk van het behandelplan ook afspraken mogelijk in het weekend, met een toeslag van 25%.

Volg je Acupunctuur Puur Vrouw al?

 
© 2013 - 2020 Hester Hanken / Acupunctuur Puur
Niets dat op deze website vermeld wordt mag zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Hester Hanken worden gekopieerd, gedupliceerd of op andere wijze gebruikt worden.
 

Ontwerp: De Vriesch Originals | Realisatie: De Goudse Wolf