ffffff0

Menstruatieklachten

Ongemakken in de zwangerschap

info?  06 23792379

Kinderwens en IVF begeleiding

 

Wil je direct aan de slag met je vruchtbaarheid? 
Volg de onlinetraining op www.puurvrouwacademie.nl.
In combinatie met acupunctuur is er een mooi aanbod!

 

 

 

Menstruatiepijn of ongemakken

Een gezonde menstruatie zou in principe vrij moeten zijn van ongemakken. Toch zijn er veel vrouwen die klachten ondervinden tijdens of voorafgaand aan de menstruatie. Soms zijn deze PMS (pre menstruele symptomen) klachten  zo erg dat deze vrouwen een paar dagen echt niet lekker in hun ‘vel’ zitten. De menstruatie hoort bij de vrouw en moet in principe dan ook pijnloos en zonder vervelende klachten als hoofdpijn, pijnlijke borsten, lage rugpijn, buikpijn en depressieve gevoelens te verlopen.

Veel voorkomende menstruatie klachten zijn:
• te veel bloedverlies of weinig tot geen bloedverlies
• hevige pijnen, krampen
• prikkelbaarheid, somberheid, stemmingswisselingen
• hoofdpijn, rugpijn, buikpijn, pijnlijke borsten

Herken je deze klachten, en heb je het idee dat het er allemaal nu eenmaal bij hoort ? 
Een gezonde menstruatie is regelmatig, hoeft geen pijn te doen en wekt geen sterke emotionele reacties op. 
Binnen de Chinese geneeskunde kijkt men iets anders aan tegen menstruatieklachten dan de Westerse geneeskunde. De volgende uitgangpunten worden gehanteerd binnen de Chinese geneeskunde:

• Een cyclus duurt tussen de 26 en 31 dagen, in de westerse geneeskunde is deze marge ruimer namelijk 21 tot 35 dagen.
• Een cyclus behoort regelmatig te zijn.
• De menstruatie duurt tussen de 3 en 7 dagen
• Per menstruatieperiode verlies je 50 tot 100 ml bloed (een volle normale tampon of maandverband bevat 4 ml bloed, een super tampon 8 ml en een nachtverband 10 ml)
• Het menstruatie is helderrood van kleur en bevat geen stolsels

Menstruele verstoringen:
Hevig bloedverlies, tussentijdse bloedingen, weinig bloedverlies, pijnlijke menstruaties, onregelmatige cyclus, uitblijven van de menstruatie, een korte of juist te lange cyclus. Een cyclus is onderdeel van de vrouwelijke fysiologie en zou daarom zonder klachten en afwijkingen moeten verlopen. Acupunctuur kan behulpzaam zijn bij het ‘wegnemen,’ van deze verstoringen.

Menstruatie en zwangerschap
Daarnaast is een regelmatige cyclus en een juiste menstruatie de ideale voorwaarde voor een zwangerschap. Des te meer reden om de cyclus te reguleren bij een kinderwens. 
De normale behandeltijd hiervoor is ca. 1 tot 3 maanden. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie maken we een behandelplan afgestemd op de fase waarin je op dat moment bevindt in de cyclus. Met acupunctuur kun je dus invloed uitoefenen op de menstruatie, de emoties, het baarmoederslijmvlies, de groei van de eicellen en het stimuleren van de ovaria. 
Daarnaast krijg je desgewenst adviezen over je leef- en eetpatroon die de vruchtbaarheid stimuleren.
Ben jij één van die vrouwen met die vervelende maandelijkse problemen, kijk dan eens wat acupunctuur voor jou kan betekenen, of lees ook  https://www.acupunctuurpuur.nl/posts/pijn-en-endometriose-73/

In de Chinese Geneeswijze wordt de baarmoeder vergeleken met een zaaibed. De aarde waarin het zaadje zal ontkiemen moet, zacht, vochtig en warm zijn. Zo moet ook de baarmoeder de juiste temperatuur, vochtigheid en zachtheid hebben. Is jouw interesse gewekt? neem dan contact op met Hester Hanken van Acupunctuur Puur Vrouw in Amersfoort bel/app 0623792379 of info@acupunctuurpuur.nl

GRATIS E-BOOK

Download mijn nieuwe e-book

Je kunt gratis m'n nieuwe e-book 'Castoroliepakking, de DIY-techniek om je vruchtbaarheid te verbeteren' downloaden.
Nadat je jouw voornaam en e-mailadres hebt ingevuld en op verstuur hebt geklikt word je naar de downloadpagina gebracht waar je het e-book kunt downloaden.

» Download mijn nieuwe e-book

ik merkte direct dat er iets in mijn lichaam veranderde. Het resultaat mag er zijn, nu 12 weken zwanger!

- Miranda

Ongelofelijk dat zulke dunne naaldjes zo een grote verandering teweeg brengen. Ik voel mij een heel ander mens.

- Lotte

Sinds ik met acupunctuur ben gestart heb ik het gevoel dat ik veel meer invloed heb op mijn vruchtbaarheid, dit geeft mij meer rust en vertrouwen. Ik weet nu veel beter wanneer ik het meest vruchtbaar ben en wat ik en mijn man het beste kunnen eten.

- Miranda

Nooit geweten dat mijn menstruatieklachten zo eenvoudig te verhelpen waren

- Ella

Na eerdere miskramen was ik heel onzeker, nu ben ik vol vertrouwen al 5 maanden zwanger

- Sonya

Sinds acupunctuur heb ik veel minder opvliegers en slaap ik rustiger

- Kristine

Na maanden bloedverlies door een baarmoederverzakking, heeft acupunctuur een operatie kunnen voorkomen

- Diana

Ik voel me veel energieker en slaap stukken dieper, eindelijk uitgerust wakker worden, dank

- Miriam

Na een lange periode van onzekerheden ben ik nu toch zwanger met de hulp van acupunctuur

- Manon

BLOGS

Als je meer wilt weten

  • Kinderwens en acupunctuur

    Acupunctuur kan het verschil maken tussen onvruchtbaarheid en vruchtbaarheid. De laatste jaren zijn er in Nederland vele koppels met vruchtbaarheidsproblemen. Helaas stijgt het percentage onvruchtbare koppels nog steeds. De Chinese geneeswijze kent vele oorzaken voor onvruchtbaarheid. Omdat ieder mens verschillend is werkt Acupunctuur Puur niet met één type behandeling, maar wordt de behandeling speciaal voor jou op maat gemaakt.

  • Pijn en endometriose

    Endometriose wordt ook wel de vergeten ziekte genoemd. Momenteel is er meer aandacht bij artsen, ziekenhuizen en in de media voor deze aandoening. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 vrouwe endometriose heeft, waarschijnlijk is dit zelfs 1 op de 4 vrouwen. Maar omdat endometriose niet zo gemakkelijk te vinden is in het lichaam zijn deze aantallen dus waarschijnlijk ook niet bekend. 

  • Ken je cyclus

    Ongeveer een keer per maand maakt jouw lichaam zich klaar voor een zwangerschap. Naast dat er een eitje rijpt maakt het ook baarmoederslijmvlies zich klaar voor de innesteling door dikker te worden. Als het eitje niet bevrucht is of wanneer de innesteling niet is gelukt maakt je baarmoeder zich klaar om dit verdikte baarmoederslijmvlies/endometrium af te stoten inclusief het eitje. Dan ontstaat er een bloeding, de menstruatie. Deze maandelijkse bloeding start in je pubertijd. 

CONTACT

Een afspraak maken

Neem gerust contact op. Bel, app of mail mij, of vul het onderstaand contactformulier in. Vermeld hierin geen privacygevoelige informatie zoals geboortedatum, BSN nummer etc. Zodra ik de mail heb ontvangen, neem ik contact met je op.

 

Neem contact op

email address:
Homepage:
URL:
Comment:

*


Bekijk onze disclaimer »
ACUPUNCTUUR PUUR VROUW AMERSFOORT
+31 (0)6 2379 2379 of via whatsapp
Poortersdreef 106, 3824 DR Amersfoort
mail mij
  Behandeling op afspraak:
maandag
dinsdag
donderdag
vrijdag
15.00
9.00 
9.00
9.00
- 21.00
- 21.00
- 17.00
- 14.00

 

Bij IVF, Cryo en IUI behandelingen zijn afhankelijk van het behandelplan ook afspraken mogelijk in het weekend, met een toeslag van 25%.

Volg je Acupunctuur Puur Vrouw al?

 
© 2013 - 2020 Hester Hanken / Acupunctuur Puur
Niets dat op deze website vermeld wordt mag zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Hester Hanken worden gekopieerd, gedupliceerd of op andere wijze gebruikt worden.
 

Ontwerp: De Vriesch Originals | Realisatie: De Goudse Wolf