ffffff0

info?  06 23792379

Kinderwens en IVF begeleiding

Ongemakken in de zwangerschap

Menstruatieklachten

 

Wil je direct aan de slag met je vruchtbaarheid? 
Volg de onlinetraining op www.puurvrouwacademie.nl.
In combinatie met acupunctuur is er een mooi aanbod!

 

 

 

Meten is weten

Hoe meet je jouw  BBT temperatuur?

BBT staat voor Basal Body Temperature. Dit is jouw lichaamstemperatuur in rust. Neem 's ochtends de temperatuur op voor het opstaan, dus eigenlijk voor dat je in beweging komt. Gebruik een eenvoudige maar goede thermometer en meet het liefst rectaal en steeds rond hetzelfde tijdstip, bij voorkeur omstreeks 7 uur. Noteer deze temperatuur in de tabel die je van mij krijgt. Een slechte nachtrust, ziek zijn of alcohol heeft invloed op je temperatuur. Een uurtje later meten kan ook maar dan moeten we deze wel omrekenen, scheelt al snel 0,1 graad per uur. Een andere manier om je temperatuur te meten is de LadyComp of Daysy een klein thermometer-computertje die meteen ook jouw temperaturen registreert in een app.  https://www.daysynederland.com

Jouw cyclus bestaat uit vier delen

Het eerste deel van je menstruatiecyclus is de menstruatie, deze duurt gemiddeld 5 dagen. Daarna begint de folliculaire fase, in deze fase groeit het baarmoederslijmvlies en de eicel, het follikel. In dit deel van je cyclus is het hormoon Oestrogeen actief, Chinees gezienis dit de Yinne fase. In deze fase is je temperatuur ongeveer 36,4°C. wanneer de eicel volgroeid is daalt je tempratuur voor 1 a 2 dagen, dit is het begin van de eisprong, de ovulatie. Daarna zal je temperatuur gaan stijgen naar ongeveer 36,8° C en begint de luteale fase. In deze fase vind de bevruchting plaats en ongeveer 1 week later de innesteling. Het hormoon Progesteron speelt hier de belangrijkste rol. Dit noemen wij de Yange fase. Wanneer de innesteling is gelukt dan zal je temperatuur hoger blijven en ben je zwanger.

 Wat vertelt een temperatuur curve

In deze temperatuurcurve kun je niet alleen aflezen of jouw menstruatiecyclus uit 2 duidelijke verschillende temperatuurdelen bestaat; de folliculaire fase en de luteale fase. Maar ook kunnen we meer inzoomen en kijken of de ovulatie rond cyclus dag 14 is of dat het eitje er misschien veel langer over doet om uit te rijpen. Zijn er temperatuurschommelingenaanwezig of is jouw buik misschien te koud? Is jouw eisprong maandelijks aanwezig en wanneer? Op het moment van innesteling is jouw temperatuur misschien te laag en kan het eitje zich niet vaszetten in jouw baarmoeder. Al dit soort zaken kunnen we aflezen uit je temperatuurcurve. Samen gaan wij dit bekijken en bespreken en maken we een plan om hier verbetering in aan te brengen. Dus meten is weten!

In de Chinese Geneeswijze wordt de baarmoeder vergeleken met een zaaibed. De aarde waarin het zaadje zal ontkiemen moet, zacht, vochtig en warm zijn. Zo moet ook de baarmoeder de juiste temperatuur, vochtigheid en zachtheid hebben. Is jouw interesse gewekt? Neem dan contact op met Hester Hanken van Acupunctuur Puur Vrouw in Amersfoort bel/app 0623792379 of info@acupunctuurpuur.nl

GRATIS E-BOOK

Download mijn nieuwe e-book

Je kunt gratis m'n nieuwe e-book 'Castoroliepakking, de DIY-techniek om je vruchtbaarheid te verbeteren' downloaden.
Nadat je jouw voornaam en e-mailadres hebt ingevuld en op verstuur hebt geklikt word je naar de downloadpagina gebracht waar je het e-book kunt downloaden.

» Download mijn nieuwe e-book

Nooit geweten dat mijn menstruatieklachten zo eenvoudig te verhelpen waren

- Ella

Ik voel me veel energieker en slaap stukken dieper, eindelijk uitgerust wakker worden, dank

- Miriam

Sinds acupunctuur heb ik veel minder opvliegers en slaap ik rustiger

- Kristine

Ongelofelijk dat zulke dunne naaldjes zo een grote verandering teweeg brengen. Ik voel mij een heel ander mens.

- Lotte

Na een lange periode van onzekerheden ben ik nu toch zwanger met de hulp van acupunctuur

- Manon

Na maanden bloedverlies door een baarmoederverzakking, heeft acupunctuur een operatie kunnen voorkomen

- Diana

Sinds ik met acupunctuur ben gestart heb ik het gevoel dat ik veel meer invloed heb op mijn vruchtbaarheid, dit geeft mij meer rust en vertrouwen. Ik weet nu veel beter wanneer ik het meest vruchtbaar ben en wat ik en mijn man het beste kunnen eten.

- Miranda

ik merkte direct dat er iets in mijn lichaam veranderde. Het resultaat mag er zijn, nu 12 weken zwanger!

- Miranda

Na eerdere miskramen was ik heel onzeker, nu ben ik vol vertrouwen al 5 maanden zwanger

- Sonya

BLOGS

Als je meer wilt weten

  • Kinderwens en acupunctuur

    Acupunctuur kan het verschil maken tussen onvruchtbaarheid en vruchtbaarheid. De laatste jaren zijn er in Nederland vele koppels met vruchtbaarheidsproblemen. Helaas stijgt het percentage onvruchtbare koppels nog steeds. De Chinese geneeswijze kent vele oorzaken voor onvruchtbaarheid. Omdat ieder mens verschillend is werkt Acupunctuur Puur niet met één type behandeling, maar wordt de behandeling speciaal voor jou op maat gemaakt.

  • Pijn en endometriose

    Endometriose wordt ook wel de vergeten ziekte genoemd. Momenteel is er meer aandacht bij artsen, ziekenhuizen en in de media voor deze aandoening. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 vrouwe endometriose heeft, waarschijnlijk is dit zelfs 1 op de 4 vrouwen. Maar omdat endometriose niet zo gemakkelijk te vinden is in het lichaam zijn deze aantallen dus waarschijnlijk ook niet bekend. 

  • Ken je cyclus

    Ongeveer een keer per maand maakt jouw lichaam zich klaar voor een zwangerschap. Naast dat er een eitje rijpt maakt het ook baarmoederslijmvlies zich klaar voor de innesteling door dikker te worden. Als het eitje niet bevrucht is of wanneer de innesteling niet is gelukt maakt je baarmoeder zich klaar om dit verdikte baarmoederslijmvlies/endometrium af te stoten inclusief het eitje. Dan ontstaat er een bloeding, de menstruatie. Deze maandelijkse bloeding start in je pubertijd. 

CONTACT

Een afspraak maken

Neem gerust contact op. Bel, app of mail mij, of vul het onderstaand contactformulier in. Vermeld hierin geen privacygevoelige informatie zoals geboortedatum, BSN nummer etc. Zodra ik de mail heb ontvangen, neem ik contact met je op.

 

Neem contact op

email address:
Homepage:
URL:
Comment:

*


Bekijk onze disclaimer »
ACUPUNCTUUR PUUR VROUW AMERSFOORT
+31 (0)6 2379 2379 of via whatsapp
Poortersdreef 106, 3824 DR Amersfoort
mail mij
  Behandeling op afspraak:
maandag
dinsdag
donderdag
vrijdag
15.00
9.00 
9.00
9.00
- 21.00
- 21.00
- 17.00
- 14.00

 

Bij IVF, Cryo en IUI behandelingen zijn afhankelijk van het behandelplan ook afspraken mogelijk in het weekend, met een toeslag van 25%.

Volg je Acupunctuur Puur Vrouw al?

 
© 2013 - 2020 Hester Hanken / Acupunctuur Puur
Niets dat op deze website vermeld wordt mag zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Hester Hanken worden gekopieerd, gedupliceerd of op andere wijze gebruikt worden.
 

Ontwerp: De Vriesch Originals | Realisatie: De Goudse Wolf