Op dit moment werk ik met een wachtlijst, wil je op deze lijst app mij.

Heb je een kinderwens en wil je direct aan de slag? Neem dan snel een kijkje op mijn trainingsplatform  www.puurvrouwacademie.nl 

Het online programma is mede door mij ontwikkeld om extra advies en ondersteuning te bieden vooraf en tijdens de acupunctuurbehandelingen. Maar is ook zeer geschikt om los van de acupunctuurbehandelingen te gebruiken. Heb je interesse? App mij: 0623792379

 

Meten is weten

Hoe meet je jouw  BBT temperatuur?

BBT staat voor Basal Body Temperature. Dit is jouw lichaamstemperatuur in rust. Neem 's ochtends de temperatuur op voor het opstaan, dus eigenlijk voor dat je in beweging komt. Gebruik een eenvoudige maar goede thermometer en meet het liefst rectaal en steeds rond hetzelfde tijdstip, bij voorkeur omstreeks 7 uur. Noteer deze temperatuur in de tabel die je van mij krijgt. Een slechte nachtrust, ziek zijn of alcohol heeft invloed op je temperatuur. Een uurtje later meten kan ook maar dan moeten we deze wel omrekenen, scheelt al snel 0,1 graad per uur. 

Jouw cyclus bestaat uit vier delen

Het eerste deel van je menstruatiecyclus is de menstruatie, deze duurt gemiddeld 5 dagen. Daarna begint de folliculaire fase, in deze fase groeit het baarmoederslijmvlies en de eicel, het follikel. In dit deel van je cyclus is het hormoon Oestrogeen actief, Chinees gezienis dit de Yinne fase. In deze fase is je temperatuur ongeveer 36,4°C. wanneer de eicel volgroeid is daalt je tempratuur voor 1 a 2 dagen, dit is het begin van de eisprong, de ovulatie. Daarna zal je temperatuur gaan stijgen naar ongeveer 36,8° C en begint de luteale fase. In deze fase vind de bevruchting plaats en ongeveer 1 week later de innesteling. Het hormoon Progesteron speelt hier de belangrijkste rol. Dit noemen wij de Yange fase. Wanneer de innesteling is gelukt dan zal je temperatuur hoger blijven en ben je zwanger.

 Wat vertelt een temperatuur curve

In deze temperatuurcurve kun je niet alleen aflezen of jouw menstruatiecyclus uit 2 duidelijke verschillende temperatuurdelen bestaat; de folliculaire fase en de luteale fase. Maar ook kunnen we meer inzoomen en kijken of de ovulatie rond cyclus dag 14 is of dat het eitje er misschien veel langer over doet om uit te rijpen. Zijn er temperatuurschommelingenaanwezig of is jouw buik misschien te koud? Is jouw eisprong maandelijks aanwezig en wanneer? Op het moment van innesteling is jouw temperatuur misschien te laag en kan het eitje zich niet vaszetten in jouw baarmoeder. Al dit soort zaken kunnen we aflezen uit je temperatuurcurve. Samen gaan wij dit bekijken en bespreken en maken we een plan om hier verbetering in aan te brengen. Dus meten is weten!

In de Chinese Geneeswijze wordt de baarmoeder vergeleken met een zaaibed. De aarde waarin het zaadje zal ontkiemen moet, zacht, vochtig en warm zijn. Zo moet ook de baarmoeder de juiste temperatuur, vochtigheid en zachtheid hebben. Is jouw interesse gewekt? Neem dan contact op met Hester Hanken van Acupunctuur Puur Vrouw in Amersfoort bel/app 0623792379 of info@acupunctuurpuur.nl

CONTACT

Een afspraak maken

Neem gerust contact op. Bel, app of mail mij, of vul het onderstaand contactformulier in. Vermeld hierin geen privacygevoelige informatie zoals geboortedatum, BSN nummer etc. Zodra ik de mail heb ontvangen, neem ik contact met je op.

 

Neem contact op

email address:
Homepage:
URL:
Comment:

*


Bekijk onze disclaimer »
ACUPUNCTUUR PUUR VROUW AMERSFOORT
+31 (0)6 2379 2379 of via whatsapp
Poortersdreef 106, 3824 DR Amersfoort
mail mij
  Behandeling op afspraak:
maandag
dinsdag
donderdag
vrijdag
15.00
9.00 
9.00
9.00
- 21.00
- 21.00
- 17.00
- 14.00

 

Bij IVF, Cryo en IUI behandelingen zijn afhankelijk van het behandelplan ook afspraken mogelijk in het weekend, met een toeslag van 25%.

Volg je Acupunctuur Puur Vrouw al?

 
© 2013 - 2020 Hester Hanken / Acupunctuur Puur
Niets dat op deze website vermeld wordt mag zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Hester Hanken worden gekopieerd, gedupliceerd of op andere wijze gebruikt worden.
 

Ontwerp: De Vriesch Originals | Realisatie: De Goudse Wolf