Menstruatieklachten

info?  06 23792379

Ongemakken in de zwangerschap

Kinderwens en IVF begeleiding

Om mijn cliënten de tijd en aandacht te geven die zij verdienen, kan ik op dit moment geen nieuwe afspraken maken. 
Er is momenteel een cliëntenstop tot september, wil je op de wachtlijst stuur dan een app naar 0623792379, lieve groet Hester.

Heb je een kinderwens en wil je direct aan de slag? Neem dan snel een kijkje op mijn trainingsplatform  www.puurvrouwacademie.nl 

Het online-programma is door mij ontwikkeld om extra advies en ondersteuning te bieden vooraf en tijdens de acupunctuurbehandelingen.

Over mij

Mijn naam is Hester Hanken, ik ben acupuncturist in mijn praktijk Acupunctuur Puur Vrouw in Amersfoort.

Ik ben getrouwd met Rob en wij zijn samen met  4 kinderen; 3 volwassen kinderen en een tienerdochter. Sinds 2005 woon ik in Amersfoort, daarvoor heb ik in Breukelen gewoond waar ik ook geboren ben. Voordat ik acupuncturist werd heb ik altijd een creatieve baan gehad bij verschillende grote retail bedrijven, van huisstijlontwikkeling, trendpresentaties tot en met winkelrouting. Maar na vele jaren gewerkt te hebben in de retail heb ik het roer totaal omgegooid. Ik ben de opleiding Chinese geneeswijze/acupunctuur gaan volgen aan de academie Qing Bai. Ik zeg altijd: “Na jaren mij bezig te hebben gehouden met de “buitenkant”; styling ,kleuren, vormgeving  werd het tijd voor de “binnenkant; gezondheid, welzijn, ontspanning”’. Deze keuze heeft mijn leven op een zeer bijzondere manier positief veranderd. Iedere dag voelt als een cadeautje, dat ik dit mooie en bijzonder vak mag beoefenen.

Na mijn 4 jarige opleiding acupunctuur, ben ik begonnen met mijn eigen praktijk. De afgelopen jaren heb ik veel vrouwen mogen behandelen en hiervoor ook veel bijscholingen gevolgd specifiek gericht op gynaecologische onderwerpen. Er zijn in een vrouwenleven drie grote hormonale veranderingen; de start van de menstruatue, zwangerschap en de overgang. Het is mijn ideaal om jou vrouw te laten voelen in alle levensfasen.Je kan daarom bij mij terecht voor menstruatieklachten, onvervulde kinderwens, zwangerschapsproblemen en de overgang. Acupunctuur helpt jou om je weer puur vrouw te voelen!

Bijscholingen speciaal voor vrouwen:

 • Gynaecologie: menstruele verstoringen 
 • Acupunctuur begeleiding bij borstkanker 
 • Gynaecologie: menopauze 
 • Fertiliteitsproblemen & acupunctuur
 • Voeding en kinderwens
 • Cosmetische acupunctuur 
 • Vrouwenklachten Westers en Oosters bekeken 
 • Endometriose en Acupunctuur 
 • Voeding en hormonen 
 • Overgang en overgewicht 
 • PCOS en acupunctuur 
 • Zwangerschap en acupunctuur)
 • Gynaecologie: zwangerschap en post-partum
 • Kinderwens en supplementen 
 • Fertileitscongres 2019 
 • Incontinentieproblemen en transtherapie PTNS 
 • Fertiliteit en de bijzondere meridianen 
 • Gynaecologie: vaginale aandoeningen
 • Hormnoontherapeut i.o.

Ongelofelijk dat zulke dunne naaldjes zo een grote verandering teweeg brengen. Ik voel mij een heel ander mens.

- Lotte

Sinds ik met acupunctuur ben gestart heb ik het gevoel dat ik veel meer invloed heb op mijn vruchtbaarheid, dit geeft mij meer rust en vertrouwen. Ik weet nu veel beter wanneer ik het meest vruchtbaar ben en wat ik en mijn man het beste kunnen eten.

- Miranda

Sinds acupunctuur heb ik veel minder opvliegers en slaap ik rustiger

- Kristine

Na maanden bloedverlies door een baarmoederverzakking, heeft acupunctuur een operatie kunnen voorkomen

- Diana

Ik voel me veel energieker en slaap stukken dieper, eindelijk uitgerust wakker worden, dank

- Miriam

Nooit geweten dat mijn menstruatieklachten zo eenvoudig te verhelpen waren

- Ella

ik merkte direct dat er iets in mijn lichaam veranderde. Het resultaat mag er zijn, nu 12 weken zwanger!

- Miranda

Na eerdere miskramen was ik heel onzeker, nu ben ik vol vertrouwen al 5 maanden zwanger

- Sonya

Na een lange periode van onzekerheden ben ik nu toch zwanger met de hulp van acupunctuur

- Manon

BLOGS

Als je meer wilt weten

 • Kinderwens en acupunctuur

  Acupunctuur kan het verschil maken tussen onvruchtbaarheid en vruchtbaarheid. De laatste jaren zijn er in Nederland vele koppels met vruchtbaarheidsproblemen. Helaas stijgt het percentage onvruchtbare koppels nog steeds. De Chinese geneeswijze kent vele oorzaken voor onvruchtbaarheid. Omdat ieder mens verschillend is werkt Acupunctuur Puur niet met één type behandeling, maar wordt de behandeling speciaal voor jou op maat gemaakt.

 • Pijn en endometriose

  Endometriose wordt ook wel de vergeten ziekte genoemd. Momenteel is er meer aandacht bij artsen, ziekenhuizen en in de media voor deze aandoening. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 vrouwe endometriose heeft, waarschijnlijk is dit zelfs 1 op de 4 vrouwen. Maar omdat endometriose niet zo gemakkelijk te vinden is in het lichaam zijn deze aantallen dus waarschijnlijk ook niet bekend. 

 • Ken je menstruatiecyclus

  Ongeveer één keer per maand maakt jouw lichaam zich klaar voor een zwangerschap. Naast dat er een eitje rijpt maakt het ook baarmoederslijmvlies zich klaar voor de innesteling door dikker te worden. Als het eitje niet bevrucht is of wanneer de innesteling niet is gelukt maakt je baarmoeder zich klaar om dit verdikte baarmoederslijmvlies/endometrium af te stoten inclusief het eitje. Dan ontstaat er een bloeding, de menstruatie. Deze maandelijkse bloeding start in je pubertijd. 

CONTACT

Een afspraak maken

Neem gerust contact op. Bel, app of mail mij, of vul het onderstaand contactformulier in. Vermeld hierin geen privacygevoelige informatie zoals geboortedatum, BSN nummer etc. Zodra ik de mail heb ontvangen, neem ik contact met je op.

 

Neem contact op

email address:
Homepage:
URL:
Comment:

*


Bekijk onze disclaimer »
ACUPUNCTUUR PUUR VROUW AMERSFOORT
+31 (0)6 2379 2379 of via whatsapp
Poortersdreef 106, 3824 DR Amersfoort
mail mij
  Behandeling op afspraak:
maandag
dinsdag
donderdag
vrijdag
15.00
9.00 
9.00
9.00
- 21.00
- 21.00
- 17.00
- 14.00

 

Bij IVF, Cryo en IUI behandelingen zijn afhankelijk van het behandelplan ook afspraken mogelijk in het weekend, met een toeslag van 25%.

Volg je Acupunctuur Puur Vrouw al?

 
© 2013 - 2020 Hester Hanken / Acupunctuur Puur
Niets dat op deze website vermeld wordt mag zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Hester Hanken worden gekopieerd, gedupliceerd of op andere wijze gebruikt worden.
 

Ontwerp: De Vriesch Originals | Realisatie: De Goudse Wolf