ffffff0

info?  06 23792379

Kinderwens en IVF begeleiding

Menstruatieklachten

Ongemakken in de zwangerschap

 

Wil je direct aan de slag met je vruchtbaarheid? 
Volg de onlinetraining op www.puurvrouwacademie.nl.
In combinatie met acupunctuur is er een mooi aanbod!

 

 

 

Ovuleer jij op tijd?

Het tijdstip van jouw eisprong is van invloed op een zwangerschap. Bij een menstruatiecyclus van gemiddeld 28 dagen vindt de ovulatie/eisprong plaats rond dag 14. Verschillende studies tonen aan dat wanneer je later ovuleerd bijvoorbeeld pas op dag 19 of 22 van je cyclus de kans op een miskraam groter is. Dat komt omdat hoe later jouw ovulatie is, dit effect heeft op de gezondheid en dus de vruchtbaarheid van jouw eitje. Iedere cyclus heeft het eitje 14 dagen de tijd om te groeien en zich te voeden met de juiste voedingsstoffen, rond dag 14 vindt de eisprong plaats. Ietsje eerder of iets later heeft geen invloed op de levensvatbaarheid van het eitje, maar meer dan 5 dagen later bijvoorbeeld op cyclus dag 19 of 21 heeft wel gevolgen voor de vruchtbaarheid.  

Vanuit de visie van de Chinese geneeswijze zijn daar verschillenden redenen voor. Het kan zijn dat door stagnaties is de stroom van energie en bloed het eitje niet constant gevoed wordt en hierdoor niet op tijd klaar is. Jouw hormonen ondersteunen het proces van de opbouw van een gezonde eicel, wanneer er een hormonale onbalans aanwezig is dan kan dit ervoor zorgen dat het eitje niet op dag 14 rijp is om te springen. Ook is het mogelijk dat je niet de juiste vitaminen en mineralen tot je beschikking hebt om het eitje goed te doen groeien, dit heeft dan een minder goed ontwikkelde eicel tot gevolg.

Wanneer je eerder dan dag 14 van je cyclus al jouw ovulatie hebt betekent dit eigenlijk dat jouw eitje zich te snel ontwikkeld heeft en ook een verminderde kwaliteit heeft. Daarom is het ook zo belangrijk om een gezonde menstruatie cyclus te hebben van ongeveer 28 dagen met een eisprong op ongeveer dag 14van je cyclus. Iedere cyclus bestaat uit vier delen; de menstruatie, de ontwikkeling van de eicel, de ovulatie, de innesteling en dan weer de menstruatie of zwangerschap enz. Je zal dan ook begrijpen dat de periode waarin je eicel zich ontwikkelt een belangrijke fase is in je cyclus. Een gezonde groei van de eicel maakt de kans op een bevruchting groter en doet de kans op een miskraam afnemen. Acupunctuur Puur Vrouw zal jouw begeleiden in alle fasen van je cyclus waarin jij ondersteuning nodig hebt. Dit kan bestaan uit een acupunctuurbehandeling, maar kan ook een voedingsadvies zijn of een warmtepakking op je rug of buik afhankelijk van jouw behoeftes en disbalans.

Wanneer het voor jou niet duidelijk wanneer jouw ovulatie plaats vindt in je cyclus zal er gevraagd worden om een tijdje te temperatuur bij te houden in een tabel, deze tabel maakt het mogelijk om je ovulatie af te lezen en dus in de toekomst ook duidelijk te voorspellen, zodat vrijen op het juiste moment mogelijk wordt. Lees ook het artikel: https://www.acupunctuurpuur.nl/posts/meten-is-weten-82/

GRATIS E-BOOK

Download mijn nieuwe e-book

Je kunt gratis m'n nieuwe e-book 'Castoroliepakking, de DIY-techniek om je vruchtbaarheid te verbeteren' downloaden.
Nadat je jouw voornaam en e-mailadres hebt ingevuld en op verstuur hebt geklikt word je naar de downloadpagina gebracht waar je het e-book kunt downloaden.

» Download mijn nieuwe e-book

Na eerdere miskramen was ik heel onzeker, nu ben ik vol vertrouwen al 5 maanden zwanger

- Sonya

Ongelofelijk dat zulke dunne naaldjes zo een grote verandering teweeg brengen. Ik voel mij een heel ander mens.

- Lotte

ik merkte direct dat er iets in mijn lichaam veranderde. Het resultaat mag er zijn, nu 12 weken zwanger!

- Miranda

Na een lange periode van onzekerheden ben ik nu toch zwanger met de hulp van acupunctuur

- Manon

Sinds ik met acupunctuur ben gestart heb ik het gevoel dat ik veel meer invloed heb op mijn vruchtbaarheid, dit geeft mij meer rust en vertrouwen. Ik weet nu veel beter wanneer ik het meest vruchtbaar ben en wat ik en mijn man het beste kunnen eten.

- Miranda

Nooit geweten dat mijn menstruatieklachten zo eenvoudig te verhelpen waren

- Ella

Ik voel me veel energieker en slaap stukken dieper, eindelijk uitgerust wakker worden, dank

- Miriam

Na maanden bloedverlies door een baarmoederverzakking, heeft acupunctuur een operatie kunnen voorkomen

- Diana

Sinds acupunctuur heb ik veel minder opvliegers en slaap ik rustiger

- Kristine

BLOGS

Als je meer wilt weten

  • Kinderwens en acupunctuur

    Acupunctuur kan het verschil maken tussen onvruchtbaarheid en vruchtbaarheid. De laatste jaren zijn er in Nederland vele koppels met vruchtbaarheidsproblemen. Helaas stijgt het percentage onvruchtbare koppels nog steeds. De Chinese geneeswijze kent vele oorzaken voor onvruchtbaarheid. Omdat ieder mens verschillend is werkt Acupunctuur Puur niet met één type behandeling, maar wordt de behandeling speciaal voor jou op maat gemaakt.

  • Pijn en endometriose

    Endometriose wordt ook wel de vergeten ziekte genoemd. Momenteel is er meer aandacht bij artsen, ziekenhuizen en in de media voor deze aandoening. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 vrouwe endometriose heeft, waarschijnlijk is dit zelfs 1 op de 4 vrouwen. Maar omdat endometriose niet zo gemakkelijk te vinden is in het lichaam zijn deze aantallen dus waarschijnlijk ook niet bekend. 

  • Ken je cyclus

    Ongeveer een keer per maand maakt jouw lichaam zich klaar voor een zwangerschap. Naast dat er een eitje rijpt maakt het ook baarmoederslijmvlies zich klaar voor de innesteling door dikker te worden. Als het eitje niet bevrucht is of wanneer de innesteling niet is gelukt maakt je baarmoeder zich klaar om dit verdikte baarmoederslijmvlies/endometrium af te stoten inclusief het eitje. Dan ontstaat er een bloeding, de menstruatie. Deze maandelijkse bloeding start in je pubertijd. 

CONTACT

Een afspraak maken

Neem gerust contact op. Bel, app of mail mij, of vul het onderstaand contactformulier in. Vermeld hierin geen privacygevoelige informatie zoals geboortedatum, BSN nummer etc. Zodra ik de mail heb ontvangen, neem ik contact met je op.

 

Neem contact op

email address:
Homepage:
URL:
Comment:

*


Bekijk onze disclaimer »
ACUPUNCTUUR PUUR VROUW AMERSFOORT
+31 (0)6 2379 2379 of via whatsapp
Poortersdreef 106, 3824 DR Amersfoort
mail mij
  Behandeling op afspraak:
maandag
dinsdag
donderdag
vrijdag
15.00
9.00 
9.00
9.00
- 21.00
- 21.00
- 17.00
- 14.00

 

Bij IVF, Cryo en IUI behandelingen zijn afhankelijk van het behandelplan ook afspraken mogelijk in het weekend, met een toeslag van 25%.

Volg je Acupunctuur Puur Vrouw al?

 
© 2013 - 2020 Hester Hanken / Acupunctuur Puur
Niets dat op deze website vermeld wordt mag zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Hester Hanken worden gekopieerd, gedupliceerd of op andere wijze gebruikt worden.
 

Ontwerp: De Vriesch Originals | Realisatie: De Goudse Wolf