Op dit moment werk ik met een wachtlijst, wil je op deze lijst app mij.

Heb je een kinderwens en wil je direct aan de slag? Neem dan snel een kijkje op mijn trainingsplatform  www.puurvrouwacademie.nl 

Het online programma is mede door mij ontwikkeld om extra advies en ondersteuning te bieden vooraf en tijdens de acupunctuurbehandelingen. Maar is ook zeer geschikt om los van de acupunctuurbehandelingen te gebruiken. Heb je interesse? App mij: 0623792379

 

Ovuleer jij op tijd?

Het tijdstip van jouw eisprong is van invloed op een zwangerschap. Bij een menstruatiecyclus van gemiddeld 28 dagen vindt de ovulatie/eisprong plaats rond dag 14. Verschillende studies tonen aan dat wanneer je later ovuleerd bijvoorbeeld pas op dag 19 of 22 van je cyclus de kans op een miskraam groter is. Dat komt omdat hoe later jouw ovulatie is, dit effect heeft op de gezondheid en dus de vruchtbaarheid van jouw eitje. Iedere cyclus heeft het eitje 14 dagen de tijd om te groeien en zich te voeden met de juiste voedingsstoffen, rond dag 14 vindt de eisprong plaats. Ietsje eerder of iets later heeft geen invloed op de levensvatbaarheid van het eitje, maar meer dan 5 dagen later bijvoorbeeld op cyclus dag 19 of 21 heeft wel gevolgen voor de vruchtbaarheid.  

Vanuit de visie van de Chinese geneeswijze zijn daar verschillenden redenen voor. Het kan zijn dat door stagnaties is de stroom van energie en bloed het eitje niet constant gevoed wordt en hierdoor niet op tijd klaar is. Jouw hormonen ondersteunen het proces van de opbouw van een gezonde eicel, wanneer er een hormonale onbalans aanwezig is dan kan dit ervoor zorgen dat het eitje niet op dag 14 rijp is om te springen. Ook is het mogelijk dat je niet de juiste vitaminen en mineralen tot je beschikking hebt om het eitje goed te doen groeien, dit heeft dan een minder goed ontwikkelde eicel tot gevolg.

Wanneer je eerder dan dag 14 van je cyclus al jouw ovulatie hebt betekent dit eigenlijk dat jouw eitje zich te snel ontwikkeld heeft en ook een verminderde kwaliteit heeft. Daarom is het ook zo belangrijk om een gezonde menstruatie cyclus te hebben van ongeveer 28 dagen met een eisprong op ongeveer dag 14van je cyclus. Iedere cyclus bestaat uit vier delen; de menstruatie, de ontwikkeling van de eicel, de ovulatie, de innesteling en dan weer de menstruatie of zwangerschap enz. Je zal dan ook begrijpen dat de periode waarin je eicel zich ontwikkelt een belangrijke fase is in je cyclus. Een gezonde groei van de eicel maakt de kans op een bevruchting groter en doet de kans op een miskraam afnemen. Acupunctuur Puur Vrouw zal jouw begeleiden in alle fasen van je cyclus waarin jij ondersteuning nodig hebt. Dit kan bestaan uit een acupunctuurbehandeling, maar kan ook een voedingsadvies zijn of een warmtepakking op je rug of buik afhankelijk van jouw behoeftes en disbalans.

Wanneer het voor jou niet duidelijk wanneer jouw ovulatie plaats vindt in je cyclus zal er gevraagd worden om een tijdje te temperatuur bij te houden in een tabel, deze tabel maakt het mogelijk om je ovulatie af te lezen en dus in de toekomst ook duidelijk te voorspellen, zodat vrijen op het juiste moment mogelijk wordt. Lees ook het artikel: https://www.acupunctuurpuur.nl/posts/meten-is-weten-82/

CONTACT

Een afspraak maken

Neem gerust contact op. Bel, app of mail mij, of vul het onderstaand contactformulier in. Vermeld hierin geen privacygevoelige informatie zoals geboortedatum, BSN nummer etc. Zodra ik de mail heb ontvangen, neem ik contact met je op.

 

Neem contact op

email address:
Homepage:
URL:
Comment:

*


Bekijk onze disclaimer »
ACUPUNCTUUR PUUR VROUW AMERSFOORT
+31 (0)6 2379 2379 of via whatsapp
Poortersdreef 106, 3824 DR Amersfoort
mail mij
  Behandeling op afspraak:
maandag
dinsdag
donderdag
vrijdag
15.00
9.00 
9.00
9.00
- 21.00
- 21.00
- 17.00
- 14.00

 

Bij IVF, Cryo en IUI behandelingen zijn afhankelijk van het behandelplan ook afspraken mogelijk in het weekend, met een toeslag van 25%.

Volg je Acupunctuur Puur Vrouw al?

 
© 2013 - 2020 Hester Hanken / Acupunctuur Puur
Niets dat op deze website vermeld wordt mag zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Hester Hanken worden gekopieerd, gedupliceerd of op andere wijze gebruikt worden.
 

Ontwerp: De Vriesch Originals | Realisatie: De Goudse Wolf