ffffff0

Kinderwens en IVF begeleiding

Menstruatieklachten

info?  06 23792379

Ongemakken in de zwangerschap

 

Wil je direct aan de slag met je vruchtbaarheid? 
Volg de onlinetraining op www.puurvrouwacademie.nl.
In combinatie met acupunctuur is er een mooi aanbod!

 

 

 

PCOS en acupunctuur

Polycysteus ovariumsyndroom (PCOS) is een van de meest voorkomende hormonale verstoring bij vrouwen. Letterlijk betekent dit dat er meerdere (poly) vochtblaasjes (cysten) in de eierstok (ovarium) aanwezig zijn. Er is vaak sprake van een onregelmatige cyclus of zelfs helemaal geen menstruatie.

Sommige vrouwen hebben ook last van extra beharing op de buik, borst en kin, of juist van kaalheid of duidelijk dunner haar. Andere complicaties zijn onder andere een verminderde vruchtbaarheid, een verhoogd testosteron en acne.

In Nederland heeft ongeveer 5 a 10 % van de vrouwen PCOS. De meeste vrouwen ondervinden echter geen hinder aan PCOS. Tot er sprake is van een kinderwens, dan blijkt door PCOS de vruchtbaarheid sterk verminderd te zijn.

Normaal gesproken ontwikkelen er enkele follikels (eiblaasjes) in de eierstokken tijdens de eerste helft van de menstruatiecyclus. Een follikel is het geheel van de eicel met de daarbij omringende cellagen die de eicel van haar voeding voorzien. Vanuit de follikels groeit meestal slechts één follikel door tot een dominante follikel, zij levert de eicel die bij de ovulatie vrijkomt. Deze dominante follikel bevindt zich in een blaasje (vochtzakje). Tijdens de eisprong knapt dit blaasje waarna de eicel via de eileiders naar de baarmoeder reist.

Vrouwen met PCOS ontwikkelen echter geen dominante follikel. Hierdoor vindt er geen eisprong plaats en hopen er als gevolg van een disbalans in de hormonen, maandelijks meer ei blaasjes (cysten) op binnen de eierstok. Er zijn voor PCOS meerdere oorzaken bekend; erfelijke aanleg, hormonale afwijkingen, overgewicht 80%, insulineresistentie 90% en een vervuilde leefomgeving. Hoewel cysten niet gevaarlijk zijn voor de gezondheid en niet verwijderd hoeven worden, verminderen deze de vruchtbaarheid in hoge mate.


Chinese zienswijze
Vanuit de Chinese geneeswijze bekeken is PCOS een teveel aan damp/vocht in de onderbuik, baarmoeder en eierstokken. Dit teveel aan vocht verstoort de circulatie in de baarmoeder en onderbuik. Als gevolg kan er sprake zijn van vaginaal slijm verlies, een onregelmatige cyclus, of zelfs het niet krijgen van een eisprong en de vorming van cysten op de eierstokken. Voeding kan bij het ontstaan van damp een grote rol spelen. Zo kunnen te veel suikers, koolhydraten en vetten 
aanleiding geven tot damp of de aanwezige damp verergeren.

Bij een kinderwens is het van belang de cyclus te reguleren. (1)Het te veel aan vocht, de cysten, moet worden opgelost. (2 )De eierstokken moeten gestimuleerd worden om het eitje te laten springen. Het baarmoederslijmvlies dient ontvankelijk gemaakt te worden voor (3) een goede innesteling ter bevordering van de zwangerschap om (4) een vroegtijdige miskraam te voorkomen. Ook wanneer er geen sprake is van een kinderwens, is het behandelen van PCOS van belang. PCOS kan op de lange termijn Diabetes 2, hart- en vaatziekten, schildklierproblemen, baarmoederkanker en depressiviteit tot gevolg hebben.

Wanneer vrouwen met PCOS hun leefstijl en voeding aanpassen, hebben zij een grotere kans op vruchtbaarheid. Het komt maar zelden voor dat vrouwen met PCOS totaal niet vruchtbaar zijn. Bij Acupunctuur Vrouw wordt gekeken naar het totale plaatje. Wij volgen je menstruatiecyclus, bekijken samen je voedingspatroon en leefstijl en sturen bij daar waar noodzakelijk. Daarnaast kan acupunctuur jouw lichaam ondersteunen in dit proces. Acupunctuur kan de menstruatiecyclus reguleren of weer op gang brengen en de vochtblaasjes doen oplossen, zodat een eisprong weer mogelijk gemaakt kan worden. Bij fertiliteitsbehandelingen wordt er vaak medicatie voorgeschreven zoals Clomid en Gonal F. Deze medicijnen wekken de eisprong op, maar maken tevens het baarmoederslijmvlies dunner waardoor een innesteling slechts van korte duur of zelfs niet mogelijk is. Acupunctuur kan jou ondersteunen in het fertiliteitstraject en de bijwerkingen van de medicatie doen verlichten.

Wil je meer informatie of een afspraak maken mail Info@acupunctuurpuur.nl of bel/app Hester Hanken 06 23 79 2379 Acupunctuur Puur Vrouw in de wijk Nieuwland, Amersfoort (vlakbij Vathorst, Nijkerk en Leusden)

 

 

GRATIS E-BOOK

Download mijn nieuwe e-book

Je kunt gratis m'n nieuwe e-book 'Castoroliepakking, de DIY-techniek om je vruchtbaarheid te verbeteren' downloaden.
Nadat je jouw voornaam en e-mailadres hebt ingevuld en op verstuur hebt geklikt word je naar de downloadpagina gebracht waar je het e-book kunt downloaden.

» Download mijn nieuwe e-book

Ik voel me veel energieker en slaap stukken dieper, eindelijk uitgerust wakker worden, dank

- Miriam

Sinds ik met acupunctuur ben gestart heb ik het gevoel dat ik veel meer invloed heb op mijn vruchtbaarheid, dit geeft mij meer rust en vertrouwen. Ik weet nu veel beter wanneer ik het meest vruchtbaar ben en wat ik en mijn man het beste kunnen eten.

- Miranda

Nooit geweten dat mijn menstruatieklachten zo eenvoudig te verhelpen waren

- Ella

ik merkte direct dat er iets in mijn lichaam veranderde. Het resultaat mag er zijn, nu 12 weken zwanger!

- Miranda

Na eerdere miskramen was ik heel onzeker, nu ben ik vol vertrouwen al 5 maanden zwanger

- Sonya

Ongelofelijk dat zulke dunne naaldjes zo een grote verandering teweeg brengen. Ik voel mij een heel ander mens.

- Lotte

Na maanden bloedverlies door een baarmoederverzakking, heeft acupunctuur een operatie kunnen voorkomen

- Diana

Sinds acupunctuur heb ik veel minder opvliegers en slaap ik rustiger

- Kristine

Na een lange periode van onzekerheden ben ik nu toch zwanger met de hulp van acupunctuur

- Manon

BLOGS

Als je meer wilt weten

  • Kinderwens en acupunctuur

    Acupunctuur kan het verschil maken tussen onvruchtbaarheid en vruchtbaarheid. De laatste jaren zijn er in Nederland vele koppels met vruchtbaarheidsproblemen. Helaas stijgt het percentage onvruchtbare koppels nog steeds. De Chinese geneeswijze kent vele oorzaken voor onvruchtbaarheid. Omdat ieder mens verschillend is werkt Acupunctuur Puur niet met één type behandeling, maar wordt de behandeling speciaal voor jou op maat gemaakt.

  • Pijn en endometriose

    Endometriose wordt ook wel de vergeten ziekte genoemd. Momenteel is er meer aandacht bij artsen, ziekenhuizen en in de media voor deze aandoening. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 vrouwe endometriose heeft, waarschijnlijk is dit zelfs 1 op de 4 vrouwen. Maar omdat endometriose niet zo gemakkelijk te vinden is in het lichaam zijn deze aantallen dus waarschijnlijk ook niet bekend. 

  • Ken je cyclus

    Ongeveer een keer per maand maakt jouw lichaam zich klaar voor een zwangerschap. Naast dat er een eitje rijpt maakt het ook baarmoederslijmvlies zich klaar voor de innesteling door dikker te worden. Als het eitje niet bevrucht is of wanneer de innesteling niet is gelukt maakt je baarmoeder zich klaar om dit verdikte baarmoederslijmvlies/endometrium af te stoten inclusief het eitje. Dan ontstaat er een bloeding, de menstruatie. Deze maandelijkse bloeding start in je pubertijd. 

CONTACT

Een afspraak maken

Neem gerust contact op. Bel, app of mail mij, of vul het onderstaand contactformulier in. Vermeld hierin geen privacygevoelige informatie zoals geboortedatum, BSN nummer etc. Zodra ik de mail heb ontvangen, neem ik contact met je op.

 

Neem contact op

email address:
Homepage:
URL:
Comment:

*


Bekijk onze disclaimer »
ACUPUNCTUUR PUUR VROUW AMERSFOORT
+31 (0)6 2379 2379 of via whatsapp
Poortersdreef 106, 3824 DR Amersfoort
mail mij
  Behandeling op afspraak:
maandag
dinsdag
donderdag
vrijdag
15.00
9.00 
9.00
9.00
- 21.00
- 21.00
- 17.00
- 14.00

 

Bij IVF, Cryo en IUI behandelingen zijn afhankelijk van het behandelplan ook afspraken mogelijk in het weekend, met een toeslag van 25%.

Volg je Acupunctuur Puur Vrouw al?

 
© 2013 - 2020 Hester Hanken / Acupunctuur Puur
Niets dat op deze website vermeld wordt mag zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Hester Hanken worden gekopieerd, gedupliceerd of op andere wijze gebruikt worden.
 

Ontwerp: De Vriesch Originals | Realisatie: De Goudse Wolf