Op dit moment werk ik met een wachtlijst, wil je op deze lijst app mij.

Heb je een kinderwens en wil je direct aan de slag? Neem dan snel een kijkje op mijn trainingsplatform  www.puurvrouwacademie.nl 

Het online programma is mede door mij ontwikkeld om extra advies en ondersteuning te bieden vooraf en tijdens de acupunctuurbehandelingen. Maar is ook zeer geschikt om los van de acupunctuurbehandelingen te gebruiken. Heb je interesse? App mij: 0623792379

 

PCOS en acupunctuur

Polycysteus ovariumsyndroom (PCOS) is een van de meest voorkomende hormonale verstoring bij vrouwen. Letterlijk betekent dit dat er meerdere (poly) vochtblaasjes (cysten) in de eierstok (ovarium) aanwezig zijn. Er is vaak sprake van een onregelmatige cyclus of zelfs helemaal geen menstruatie.

Sommige vrouwen hebben ook last van extra beharing op de buik, borst en kin, of juist van kaalheid of duidelijk dunner haar. Andere complicaties zijn onder andere een verminderde vruchtbaarheid, een verhoogd testosteron en acne.

In Nederland heeft ongeveer 5 a 10 % van de vrouwen PCOS. De meeste vrouwen ondervinden echter geen hinder aan PCOS. Tot er sprake is van een kinderwens, dan blijkt door PCOS de vruchtbaarheid sterk verminderd te zijn.

Normaal gesproken ontwikkelen er enkele follikels (eiblaasjes) in de eierstokken tijdens de eerste helft van de menstruatiecyclus. Een follikel is het geheel van de eicel met de daarbij omringende cellagen die de eicel van haar voeding voorzien. Vanuit de follikels groeit meestal slechts één follikel door tot een dominante follikel, zij levert de eicel die bij de ovulatie vrijkomt. Deze dominante follikel bevindt zich in een blaasje (vochtzakje). Tijdens de eisprong knapt dit blaasje waarna de eicel via de eileiders naar de baarmoeder reist.

Vrouwen met PCOS ontwikkelen echter geen dominante follikel. Hierdoor vindt er geen eisprong plaats en hopen er als gevolg van een disbalans in de hormonen, maandelijks meer ei blaasjes (cysten) op binnen de eierstok. Er zijn voor PCOS meerdere oorzaken bekend; erfelijke aanleg, hormonale afwijkingen, overgewicht 80%, insulineresistentie 90% en een vervuilde leefomgeving. Hoewel cysten niet gevaarlijk zijn voor de gezondheid en niet verwijderd hoeven worden, verminderen deze de vruchtbaarheid in hoge mate.


Chinese zienswijze
Vanuit de Chinese geneeswijze bekeken is PCOS een teveel aan damp/vocht in de onderbuik, baarmoeder en eierstokken. Dit teveel aan vocht verstoort de circulatie in de baarmoeder en onderbuik. Als gevolg kan er sprake zijn van vaginaal slijm verlies, een onregelmatige cyclus, of zelfs het niet krijgen van een eisprong en de vorming van cysten op de eierstokken. Voeding kan bij het ontstaan van damp een grote rol spelen. Zo kunnen te veel suikers, koolhydraten en vetten 
aanleiding geven tot damp of de aanwezige damp verergeren.

Bij een kinderwens is het van belang de cyclus te reguleren. (1)Het te veel aan vocht, de cysten, moet worden opgelost. (2 )De eierstokken moeten gestimuleerd worden om het eitje te laten springen. Het baarmoederslijmvlies dient ontvankelijk gemaakt te worden voor (3) een goede innesteling ter bevordering van de zwangerschap om (4) een vroegtijdige miskraam te voorkomen. Ook wanneer er geen sprake is van een kinderwens, is het behandelen van PCOS van belang. PCOS kan op de lange termijn Diabetes 2, hart- en vaatziekten, schildklierproblemen, baarmoederkanker en depressiviteit tot gevolg hebben.

Wanneer vrouwen met PCOS hun leefstijl en voeding aanpassen, hebben zij een grotere kans op vruchtbaarheid. Het komt maar zelden voor dat vrouwen met PCOS totaal niet vruchtbaar zijn. Bij Acupunctuur Vrouw wordt gekeken naar het totale plaatje. Wij volgen je menstruatiecyclus, bekijken samen je voedingspatroon en leefstijl en sturen bij daar waar noodzakelijk. Daarnaast kan acupunctuur jouw lichaam ondersteunen in dit proces. Acupunctuur kan de menstruatiecyclus reguleren of weer op gang brengen en de vochtblaasjes doen oplossen, zodat een eisprong weer mogelijk gemaakt kan worden. Bij fertiliteitsbehandelingen wordt er vaak medicatie voorgeschreven zoals Clomid en Gonal F. Deze medicijnen wekken de eisprong op, maar maken tevens het baarmoederslijmvlies dunner waardoor een innesteling slechts van korte duur of zelfs niet mogelijk is. Acupunctuur kan jou ondersteunen in het fertiliteitstraject en de bijwerkingen van de medicatie doen verlichten.

Wil je meer informatie of een afspraak maken mail Info@acupunctuurpuur.nl of bel/app Hester Hanken 06 23 79 2379 Acupunctuur Puur Vrouw in de wijk Nieuwland, Amersfoort (vlakbij Vathorst, Nijkerk en Leusden)

 

 

CONTACT

Een afspraak maken

Neem gerust contact op. Bel, app of mail mij, of vul het onderstaand contactformulier in. Vermeld hierin geen privacygevoelige informatie zoals geboortedatum, BSN nummer etc. Zodra ik de mail heb ontvangen, neem ik contact met je op.

 

Neem contact op

email address:
Homepage:
URL:
Comment:

*


Bekijk onze disclaimer »
ACUPUNCTUUR PUUR VROUW AMERSFOORT
+31 (0)6 2379 2379 of via whatsapp
Poortersdreef 106, 3824 DR Amersfoort
mail mij
  Behandeling op afspraak:
maandag
dinsdag
donderdag
vrijdag
15.00
9.00 
9.00
9.00
- 21.00
- 21.00
- 17.00
- 14.00

 

Bij IVF, Cryo en IUI behandelingen zijn afhankelijk van het behandelplan ook afspraken mogelijk in het weekend, met een toeslag van 25%.

Volg je Acupunctuur Puur Vrouw al?

 
© 2013 - 2020 Hester Hanken / Acupunctuur Puur
Niets dat op deze website vermeld wordt mag zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Hester Hanken worden gekopieerd, gedupliceerd of op andere wijze gebruikt worden.
 

Ontwerp: De Vriesch Originals | Realisatie: De Goudse Wolf