Ongemakken in de zwangerschap

Menstruatieklachten

info?  06 23792379

Kinderwens en IVF begeleiding

Het mooiste wat je kunt worden is jezelf "

 

Pijn en endometriose

Endometriose wordt ook wel de vergeten ziekte genoemd. Momenteel is er meer aandacht bij artsen, ziekenhuizen en in de media voor deze aandoening. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 vrouwe endometriose heeft, waarschijnlijk is dit zelfs 1 op de 4 vrouwen. Maar omdat endometriose niet zo gemakkelijk te vinden is in het lichaam zijn deze aantallen dus waarschijnlijk ook niet bekend.

Pijn en endometriose

Endometriose wordt ook wel de vergeten ziekte genoemd. Momenteel is er meer aandacht bij artsen, ziekenhuizen en in de media voor deze aandoening. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 vrouwen endometriose heeft, waarschijnlijk is dit zelfs 1 op de 4 vrouwen. Maar omdat endometriose niet zo gemakkelijk te vinden is in het lichaam zijn deze aantallen dus waarschijnlijk ook niet bekend. Daarnaast speelt een grote rol dat vrouwen met en pijnlijke menstruatie deze voor lief nemen, ze kennen ze dit pijnbeeld van hun moeder, zus en vriendinnen. Een menstruatie is nu eenmaal pijnlijk, dat hoort er bij, dus niet zeuren en doorgaan.

Vanuit de Chinese geneeswijze gezien behoort een menstruatie te verlopen zonder pijn of andere klachten. De menstruatie is een onderdeel van de vrouwelijke cyclus en deze moet dan ook maandelijks makkelijk verlopen. Alle afwijkingen zijn dus symptomen dat er een onbalans aanwezig is. Daarnaast heeft endometriose een negatieve invloed op de vruchtbaarheid, ongeveer bij 35-50% van de vruchtbaarheidsproblemen bij vrouwen is endometriose de oorzaak.

Enkele van de symptomen van endometriose zijn:

 • Zware menstruaties met pijn, grote stolsels
 • Lange of abnormale lengte van cycli
 • Lagere buikpijn, rugpijn, brandende pijn over de plaats van een implantaat
 • Frequente of constante pijn de hele maand lang
 • Pijnlijke geslachtsgemeenschap
 • Pijn tijdens stoelgang of urineren
 • Dysmenorroe
 • Zwelling en pijnlijke eierstokken
 • Gezwollen buik
 • Onvruchtbaarheid
 • Sommige vrouwen bloeden na geslachtsgemeenschap, stoelgang of plassen

 

De oorzaak voor endometriose is  nog niet helemaal bekend. Er zijn verschillende theorieën over het ontstaan van endometriose; het terugvloeien van endometrium/baarmoederslijmvlies in de buikholte via de eierstokken. Dit baarmoederslijmvlies hecht zich op de eierstokken of in de buikholte op bijvoorbeeld de darmen, blaas of middenrif. Omdat dit weefsel hormoongevoelig is ontstaat er op deze plaatsen in de buik ook maandelijks een bloeding, dit bloed  kan niet weg zoals menstruatie bloed en creëert weer nieuwe ontstekingshaarden en verklevingen. Deze plekken in de buik doen vaak ontzettend veel pijn. Soms ontstaan er ook cysten die gevuld zijn met bloed, chocolade cysten genaamd. Naast het terugvloeien van menstrueel bloed is er ook een theorie die endometriose koppelt aan het niet juist functioneren van het immuunsysteem. Want in principe zou het lichaam instaat moeten zijn om vreemd weefsel zelf op te ruimen. Vaak is endometriose ook  samen te zien met allergieën, astma, prikkelbare darmsyndroom, fybromyalgie enz. Vanuit de westerse geneeskunde is er nog geen behandeling die gericht is op genezing. Alle behandelingen zijn om erger te voorkomen of om de endometriose te verwijderen. Vaak worden hormonen, zware pijnstillers en soms ook antidepressiva voorgeschreven. Deze medicatie kent weer vervelende bijwerkingen waarvoor dan weer andere medicatie voor wordt geschreven. Deze extra medicatie heeft vaak negatieve bijwerkingen op langere termijn; dementie, borstkanker, hartfalen. Niet gering dus.

Vanuit de Chinese geneeswijze is er al in de tachtiger jaren veel onderzoek gedaan naar pijnlijke menstruaties. In de jaren 70 werd in China de 1-kind politiek van kracht, dat hield in dat  je maar één kind mocht hebben. Hierdoor hadden vrouwen vanaf toen vaker menstruaties dan de vorige generaties. Ook werd er maar een korte periode in hun leven borstvoeding gegeven. Laten nou net minder zwangerschappen, minder borstvoeding en meer menstruaties oorzaken zijn van endometriose. Al eind jaren tachtig werd bekend dat er een landelijk beeld ontstond van vrouwen met veel menstruatiepijn. In 1989 is er vanuit de regering  diepgaand onderzoek gestart in Shanghai. Op deze manier kreeg de Chinese  geneeswijze al snel inzicht in de verschillende symptomen en oorzaken van deze hevige menstruatiepijnen. Acupunctuur kan een ondersteunende behandeling zijn wanneer je al onder behandeling bent bij een specialist. Acupunctuur kan de bijwerkingen van de hormoonmedicatie sterk verminderen waardoor de extra medicatie niet meer nodig is. Acupunctuur kan (samen met Chinese kruiden) ook de endometriose behandelen en doen verminderen. Ook krijg je informatie over voeding en het gebruik van de juiste vitaminen. kijk ook even op de website  https://endometriosetelijf.nl/ en  https://www.freya.nl/kinderwens/diagnoses/endometriose/

Maandelijkse menstruatiepijnen of een kinderwens? Je kunt er iets aan doen. Maak een afspraak met Hester Hanken van Acupunctuur Puur Vrouw in Amersfoort, in de wijk Nieuwland vlakbij Vathorst, Nijkerk en Leusden. Bel of app 06 23792379 of mail info@acupunctuurpuur.nl

 

 

GRATIS E-BOOK

Download mijn nieuwe e-book

Je kunt gratis m'n nieuwe e-book 'Castoroliepakking, de DIY-techniek om je vruchtbaarheid te verbeteren' downloaden.
Nadat je jouw voornaam en e-mailadres hebt ingevuld en op verstuur hebt geklikt word je naar de downloadpagina gebracht waar je het e-book kunt downloaden.

» Download mijn nieuwe e-book

0

Nooit geweten dat mijn menstruatieklachten zo eenvoudig te verhelpen waren

- Ella

Sinds ik met acupunctuur ben gestart heb ik het gevoel dat ik veel meer invloed heb op mijn vruchtbaarheid, dit geeft mij meer rust en vertrouwen. Ik weet nu veel beter wanneer ik het meest vruchtbaar ben en wat ik en mijn man het beste kunnen eten.

- Miranda

Ik voel me veel energieker en slaap stukken dieper, eindelijk uitgerust wakker worden, dank

- Miriam

ik merkte direct dat er iets in mijn lichaam veranderde. Het resultaat mag er zijn, nu 12 weken zwanger!

- Miranda

Na een lange periode van onzekerheden ben ik nu toch zwanger met de hulp van acupunctuur

- Manon

Sinds acupunctuur heb ik veel minder opvliegers en slaap ik rustiger

- Kristine

Na eerdere miskramen was ik heel onzeker, nu ben ik vol vertrouwen al 5 maanden zwanger

- Sonya

Na maanden bloedverlies door een baarmoederverzakking, heeft acupunctuur een operatie kunnen voorkomen

- Diana

Ongelofelijk dat zulke dunne naaldjes zo een grote verandering teweeg brengen. Ik voel mij een heel ander mens.

- Lotte

BLOGS

Als je meer wilt weten

 • Kinderwens en acupunctuur

  Acupunctuur kan het verschil maken tussen onvruchtbaarheid en vruchtbaarheid. De laatste jaren zijn er in Nederland vele koppels met vruchtbaarheidsproblemen. Helaas stijgt het percentage onvruchtbare koppels nog steeds. De Chinese geneeswijze kent vele oorzaken voor onvruchtbaarheid. Omdat ieder mens verschillend is werkt Acupunctuur Puur niet met één type behandeling, maar wordt de behandeling speciaal voor jou op maat gemaakt.

 • Pijn en endometriose

  Endometriose wordt ook wel de vergeten ziekte genoemd. Momenteel is er meer aandacht bij artsen, ziekenhuizen en in de media voor deze aandoening. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 vrouwe endometriose heeft, waarschijnlijk is dit zelfs 1 op de 4 vrouwen. Maar omdat endometriose niet zo gemakkelijk te vinden is in het lichaam zijn deze aantallen dus waarschijnlijk ook niet bekend. 

 • Ken je cyclus

  Ongeveer een keer per maand maakt jouw lichaam zich klaar voor een zwangerschap. Naast dat er een eitje rijpt maakt het ook baarmoederslijmvlies zich klaar voor de innesteling door dikker te worden. Als het eitje niet bevrucht is of wanneer de innesteling niet is gelukt maakt je baarmoeder zich klaar om dit verdikte baarmoederslijmvlies/endometrium af te stoten inclusief het eitje. Dan ontstaat er een bloeding, de menstruatie. Deze maandelijkse bloeding start in je pubertijd. 

CONTACT

Een afspraak maken

Neem gerust contact op. Bel, app of mail mij, of vul het onderstaand contactformulier in. Vermeld hierin geen privacygevoelige informatie zoals geboortedatum, BSN nummer etc. Zodra ik de mail heb ontvangen, neem ik contact met je op.

 

Neem contact op

email address:
Homepage:
URL:
Comment:

*


Bekijk onze disclaimer »
ACUPUNCTUUR PUUR VROUW AMERSFOORT
+31 (0)6 2379 2379 of via whatsapp
Poortersdreef 106, 3824 DR Amersfoort
mail mij
  Behandeling op afspraak:
maandag
dinsdag
donderdag
vrijdag
15.00
9.00 
9.00
9.00
- 21.00
- 21.00
- 17.00
- 14.00

 

Bij IVF, Cryo en IUI behandelingen zijn afhankelijk van het behandelplan ook afspraken mogelijk in het weekend, met een toeslag van 25%.

Volg je Acupunctuur Puur Vrouw al?

 
© 2013 - 2020 Hester Hanken / Acupunctuur Puur
Niets dat op deze website vermeld wordt mag zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Hester Hanken worden gekopieerd, gedupliceerd of op andere wijze gebruikt worden.
 

Ontwerp: De Vriesch Originals | Realisatie: De Goudse Wolf