Op dit moment werk ik met een wachtlijst, wil je op deze lijst app mij.

Heb je een kinderwens en wil je direct aan de slag? Neem dan snel een kijkje op mijn trainingsplatform  www.puurvrouwacademie.nl 

Het online programma is mede door mij ontwikkeld om extra advies en ondersteuning te bieden vooraf en tijdens de acupunctuurbehandelingen. Maar is ook zeer geschikt om los van de acupunctuurbehandelingen te gebruiken. Heb je interesse? App mij: 0623792379

 

Pijn en endometriose

Endometriose wordt ook wel de vergeten ziekte genoemd. Momenteel is er meer aandacht bij artsen, ziekenhuizen en in de media voor deze aandoening. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 vrouwe endometriose heeft, waarschijnlijk is dit zelfs 1 op de 4 vrouwen. Maar omdat endometriose niet zo gemakkelijk te vinden is in het lichaam zijn deze aantallen dus waarschijnlijk ook niet bekend. Daarnaast speelt een grote rol dat vrouwen met een pijnlijke menstruatie deze voor lief nemen, ze kennen ze dit pijnbeeld van hun moeder, zus en vriendinnen. Een menstruatie is nu eenmaal pijnlijk, dat hoort er bij, dus niet zeuren en doorgaan.

Endometriose heeft een negatieve invloed op de vruchtbaarheid

Vanuit de Chinese geneeswijze gezien behoort een menstruatie te verlopen zonder pijn of andere klachten. De menstruatie is een onderdeel van de vrouwelijke cyclus en deze moet dan ook maandelijks makkelijk verlopen. Alle afwijkingen zijn dus symptomen dat er een onbalans aanwezig is. Daarnaast heeft endometriose een negatieve invloed op de vruchtbaarheid, ongeveer bij 35-50% van de vruchtbaarheidsproblemen bij vrouwen is endometriose de oorzaak.

Symptomen van endometriose

Enkele van de symptomen van endometriose zijn:

 • Zware menstruaties met pijn, grote stolsels
 • Lange of abnormale lengte van cycli
 • Lagere buikpijn, rugpijn, brandende pijn over de plaats van een implantaat
 • Frequente of constante pijn de hele maand lang
 • Pijnlijke geslachtsgemeenschap
 • Pijn tijdens stoelgang of urineren
 • Dysmenorroe
 • Zwelling en pijnlijke eierstokken
 • Gezwollen buik
 • Onvruchtbaarheid
 • Sommige vrouwen bloeden na geslachtsgemeenschap, stoelgang of plassen

De oorzaak voor het onstaan van endometriose

De oorzaak voor endometriose is  nog niet helemaal bekend. Er zijn verschillende theorieën over het ontstaan van endometriose; het terugvloeien van endometrium/baarmoederslijmvlies in de buikholte via de eierstokken. Dit baarmoederslijmvlies hecht zich op de eierstokken of in de buikholte op bijvoorbeeld de darmen, blaas of middenrif. Omdat dit weefsel hormoongevoelig is ontstaat er op deze plaatsen in de buik ook maandelijks een bloeding, dit bloed  kan niet weg zoals menstruatie bloed en creëert weer nieuwe ontstekingshaarden en verklevingen. Deze plekken in de buik doen vaak ontzettend veel pijn. Soms ontstaan er ook cysten die gevuld zijn met bloed, chocolade cysten genaamd. Naast het terugvloeien van menstrueel bloed is er ook een theorie die endometriose koppelt aan het niet juist functioneren van het immuunsysteem. Want in principe zou het lichaam instaat moeten zijn om vreemd weefsel zelf op te ruimen. Vaak is endometriose ook  samen te zien met allergieën, astma, prikkelbare darmsyndroom, fybromyalgie enz.

Endometriose vanuit de westerse geneeskunde

Vanuit de westerse geneeskunde is er nog geen behandeling die gericht is op genezing. Alle behandelingen zijn om erger te voorkomen of om de endometriose te verwijderen. Vaak worden hormonen, zware pijnstillers en soms ook antidepressiva voorgeschreven. Deze medicatie kent weer vervelende bijwerkingen waarvoor dan weer andere medicatie voor wordt geschreven. Deze extra medicatie heeft vaak negatieve bijwerkingen op langere termijn; dementie, borstkanker, hartfalen. Niet gering dus.

Endometriose vanuit de Chinese geneeswijze

Vanuit de Chinese geneeswijze is er al in de tachtiger jaren veel onderzoek gedaan naar pijnlijke menstruaties. In de jaren 70 werd in China de 1-kind politiek van kracht, dat hield in dat  je maar één kind mocht hebben. Hierdoor hadden vrouwen vanaf toen vaker menstruaties dan de vorige generaties. Ook werd er maar een korte periode in hun leven borstvoeding gegeven. Laten nou net minder zwangerschappen, minder borstvoeding en meer menstruaties oorzaken zijn van endometriose. Al eind jaren tachtig werd bekend dat er een landelijk beeld ontstond van vrouwen met veel menstruatiepijn. In 1989 is er vanuit de regering  diepgaand onderzoek gestart in Shanghai. Op deze manier kreeg de Chinese  geneeswijze al snel inzicht in de verschillende symptomen en oorzaken van deze hevige menstruatiepijnen.

Acupunctuur als ondersteunende behandeling bij endometriose

Acupunctuur kan een ondersteunende behandeling zijn wanneer je al onder behandeling bent bij een specialist. Acupunctuur kan de bijwerkingen van de hormoonmedicatie sterk verminderen waardoor de extra medicatie niet meer nodig is. Acupunctuur kan (samen met Chinese kruiden) ook de endometriose behandelen en doen verminderen. Ook krijg je informatie over voeding en het gebruik van de juiste vitaminen. kijk ook even op de website  https://endometriosetelijf.nl/ en  https://www.freya.nl/kinderwens/diagnoses/endometriose/

Acupunctuur Puur Vrouw gaat je helpen

Maandelijkse menstruatiepijnen of een kinderwens? Je kunt er iets aan doen. Maak een afspraak met Hester Hanken van Acupunctuur Puur Vrouw in Amersfoort, in de wijk Nieuwland vlakbij Vathorst, Nijkerk en Leusden. Bel of app 06 23792379 of mail info@acupunctuurpuur.nl

» Neem contact met me op

 

 

CONTACT

Een afspraak maken

Neem gerust contact op. Bel, app of mail mij, of vul het onderstaand contactformulier in. Vermeld hierin geen privacygevoelige informatie zoals geboortedatum, BSN nummer etc. Zodra ik de mail heb ontvangen, neem ik contact met je op.

 

Neem contact op

email address:
Homepage:
URL:
Comment:

*


Bekijk onze disclaimer »
ACUPUNCTUUR PUUR VROUW AMERSFOORT
+31 (0)6 2379 2379 of via whatsapp
Poortersdreef 106, 3824 DR Amersfoort
mail mij
  Behandeling op afspraak:
maandag
dinsdag
donderdag
vrijdag
15.00
9.00 
9.00
9.00
- 21.00
- 21.00
- 17.00
- 14.00

 

Bij IVF, Cryo en IUI behandelingen zijn afhankelijk van het behandelplan ook afspraken mogelijk in het weekend, met een toeslag van 25%.

Volg je Acupunctuur Puur Vrouw al?

 
© 2013 - 2020 Hester Hanken / Acupunctuur Puur
Niets dat op deze website vermeld wordt mag zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Hester Hanken worden gekopieerd, gedupliceerd of op andere wijze gebruikt worden.
 

Ontwerp: De Vriesch Originals | Realisatie: De Goudse Wolf