ffffff0

Kinderwens en IVF begeleiding

Menstruatieklachten

info?  06 23792379

Ongemakken in de zwangerschap

 

Wil je direct aan de slag met je vruchtbaarheid? 
Volg de onlinetraining op www.puurvrouwacademie.nl.
In combinatie met acupunctuur is er een mooi aanbod!

 

 

 

Pijnbestrijding met acupunctuur

Electro-acupunctuur (EA) is een vernieuwde vorm van acupunctuur waarbij elektrische stroom op bepaalde naaldcombinaties wordt toegepast. Deze vorm van acupunctuur is uitgebreid onderzocht en men kwam tot de conclusie dat electro-acupunctuur een gelijkwaardig effect heeft als pijnstillende medicatie. Door het vrijkomen van verschillende hormonen waaronder endorfine en dopamine kan de pijn afnemen of zelfs verdwijnen.

Bij electro- acupunctuur wordt gebruik gemaakt van verschillende stomen. De acupunctuurnaalden worden doormiddel van zeer kleine klemmetjes verbonden met het stimulatietoestel. De stroompulsen versterken de werking van de acupunctuurnaalden. Deze stroom wordt meestal als prettig ervaren en is absoluut niet pijnlijk. De stimulatie duurt meestal 30 min. per behandeling.


Electro acupunctuur is gericht op:

 • Stimuleren van de acupunctuurpunten
 • Revalidatie
 • Pijn van alle aard; artrose, frozen shoulder, hoofdpijn, lumbago, sciatica enz.
 • Neuralgieën
 • Inflammatie (ontstekingen)
 • Gewrichtspijnen

De definitie van pijn volgens de Internationale Association for the Study of Pain: Een vervelende sensorische en emotionele gewaarwording samen met een actuele of potentiele weefselbeschadiging.


Pijn kan dus voorkomen zonder enige weefselbeschadiging.


De centrale perceptie (de hersenen) van een noxiale input (schadelijke prikkel) bestaat niet uit één maar uit drie entiteiten (lokaal, spinaal en supraspinaal). Pijn speelt zich dus niet enkel af op lokale het niveau.


90% van de pijngewaarwording verdwijnen spontaan binnen 8 weken en dit zonder therapie. Dit gebeurt door het zelfhelende werking van ons lichaam.


De hoeveelheid pijn kan je niet worden voorspeld op basis van aard en/of de omvang van het letsel of de ziekte. Pijn is een multidimensionale ervaring; het heeft psychologische, emotionele en fysiologische componenten in zich.


Pijn is verantwoordelijk een beschermingsmechanisme, maar we hebben niet altijd te maken met pijn in een beschermende rol. Pijn heeft soms ook geen duidelijke functie, en het moet behandelt worden als een toestand op zich.

Wacht niet langer en maak een afspraak bij Hester Hanken van Acupunctuur Puur Vrouw in Amersfoort. bel/app 06 2379 2379 of mail info@acupunctuurpuur.nl

GRATIS E-BOOK

Download mijn nieuwe e-book

Je kunt gratis m'n nieuwe e-book 'Castoroliepakking, de DIY-techniek om je vruchtbaarheid te verbeteren' downloaden.
Nadat je jouw voornaam en e-mailadres hebt ingevuld en op verstuur hebt geklikt word je naar de downloadpagina gebracht waar je het e-book kunt downloaden.

» Download mijn nieuwe e-book

Sinds acupunctuur heb ik veel minder opvliegers en slaap ik rustiger

- Kristine

Sinds ik met acupunctuur ben gestart heb ik het gevoel dat ik veel meer invloed heb op mijn vruchtbaarheid, dit geeft mij meer rust en vertrouwen. Ik weet nu veel beter wanneer ik het meest vruchtbaar ben en wat ik en mijn man het beste kunnen eten.

- Miranda

Nooit geweten dat mijn menstruatieklachten zo eenvoudig te verhelpen waren

- Ella

ik merkte direct dat er iets in mijn lichaam veranderde. Het resultaat mag er zijn, nu 12 weken zwanger!

- Miranda

Na een lange periode van onzekerheden ben ik nu toch zwanger met de hulp van acupunctuur

- Manon

Na maanden bloedverlies door een baarmoederverzakking, heeft acupunctuur een operatie kunnen voorkomen

- Diana

Ongelofelijk dat zulke dunne naaldjes zo een grote verandering teweeg brengen. Ik voel mij een heel ander mens.

- Lotte

Na eerdere miskramen was ik heel onzeker, nu ben ik vol vertrouwen al 5 maanden zwanger

- Sonya

Ik voel me veel energieker en slaap stukken dieper, eindelijk uitgerust wakker worden, dank

- Miriam

BLOGS

Als je meer wilt weten

 • Kinderwens en acupunctuur

  Acupunctuur kan het verschil maken tussen onvruchtbaarheid en vruchtbaarheid. De laatste jaren zijn er in Nederland vele koppels met vruchtbaarheidsproblemen. Helaas stijgt het percentage onvruchtbare koppels nog steeds. De Chinese geneeswijze kent vele oorzaken voor onvruchtbaarheid. Omdat ieder mens verschillend is werkt Acupunctuur Puur niet met één type behandeling, maar wordt de behandeling speciaal voor jou op maat gemaakt.

 • Pijn en endometriose

  Endometriose wordt ook wel de vergeten ziekte genoemd. Momenteel is er meer aandacht bij artsen, ziekenhuizen en in de media voor deze aandoening. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 vrouwe endometriose heeft, waarschijnlijk is dit zelfs 1 op de 4 vrouwen. Maar omdat endometriose niet zo gemakkelijk te vinden is in het lichaam zijn deze aantallen dus waarschijnlijk ook niet bekend. 

 • Ken je cyclus

  Ongeveer een keer per maand maakt jouw lichaam zich klaar voor een zwangerschap. Naast dat er een eitje rijpt maakt het ook baarmoederslijmvlies zich klaar voor de innesteling door dikker te worden. Als het eitje niet bevrucht is of wanneer de innesteling niet is gelukt maakt je baarmoeder zich klaar om dit verdikte baarmoederslijmvlies/endometrium af te stoten inclusief het eitje. Dan ontstaat er een bloeding, de menstruatie. Deze maandelijkse bloeding start in je pubertijd. 

CONTACT

Een afspraak maken

Neem gerust contact op. Bel, app of mail mij, of vul het onderstaand contactformulier in. Vermeld hierin geen privacygevoelige informatie zoals geboortedatum, BSN nummer etc. Zodra ik de mail heb ontvangen, neem ik contact met je op.

 

Neem contact op

email address:
Homepage:
URL:
Comment:

*


Bekijk onze disclaimer »
ACUPUNCTUUR PUUR VROUW AMERSFOORT
+31 (0)6 2379 2379 of via whatsapp
Poortersdreef 106, 3824 DR Amersfoort
mail mij
  Behandeling op afspraak:
maandag
dinsdag
donderdag
vrijdag
15.00
9.00 
9.00
9.00
- 21.00
- 21.00
- 17.00
- 14.00

 

Bij IVF, Cryo en IUI behandelingen zijn afhankelijk van het behandelplan ook afspraken mogelijk in het weekend, met een toeslag van 25%.

Volg je Acupunctuur Puur Vrouw al?

 
© 2013 - 2020 Hester Hanken / Acupunctuur Puur
Niets dat op deze website vermeld wordt mag zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Hester Hanken worden gekopieerd, gedupliceerd of op andere wijze gebruikt worden.
 

Ontwerp: De Vriesch Originals | Realisatie: De Goudse Wolf