Op dit moment werk ik met een wachtlijst, wil je op deze lijst app mij.

Heb je een kinderwens en wil je direct aan de slag? Neem dan snel een kijkje op mijn trainingsplatform  www.puurvrouwacademie.nl 

Het online programma is mede door mij ontwikkeld om extra advies en ondersteuning te bieden vooraf en tijdens de acupunctuurbehandelingen. Maar is ook zeer geschikt om los van de acupunctuurbehandelingen te gebruiken. Heb je interesse? App mij: 0623792379

 

Pijnbestrijding met acupunctuur

Electro-acupunctuur (EA) is een vernieuwde vorm van acupunctuur waarbij elektrische stroom op bepaalde naaldcombinaties wordt toegepast. Deze vorm van acupunctuur is uitgebreid onderzocht en men kwam tot de conclusie dat electro-acupunctuur een gelijkwaardig effect heeft als pijnstillende medicatie. Door het vrijkomen van verschillende hormonen waaronder endorfine en dopamine kan de pijn afnemen of zelfs verdwijnen.

Bij electro- acupunctuur wordt gebruik gemaakt van verschillende stomen. De acupunctuurnaalden worden doormiddel van zeer kleine klemmetjes verbonden met het stimulatietoestel. De stroompulsen versterken de werking van de acupunctuurnaalden. Deze stroom wordt meestal als prettig ervaren en is absoluut niet pijnlijk. De stimulatie duurt meestal 30 min. per behandeling.


Electro acupunctuur is gericht op:

  • Stimuleren van de acupunctuurpunten
  • Revalidatie
  • Pijn van alle aard; artrose, frozen shoulder, hoofdpijn, lumbago, sciatica enz.
  • Neuralgieën
  • Inflammatie (ontstekingen)
  • Gewrichtspijnen

De definitie van pijn volgens de Internationale Association for the Study of Pain: Een vervelende sensorische en emotionele gewaarwording samen met een actuele of potentiele weefselbeschadiging.


Pijn kan dus voorkomen zonder enige weefselbeschadiging.


De centrale perceptie (de hersenen) van een noxiale input (schadelijke prikkel) bestaat niet uit één maar uit drie entiteiten (lokaal, spinaal en supraspinaal). Pijn speelt zich dus niet enkel af op lokale het niveau.


90% van de pijngewaarwording verdwijnen spontaan binnen 8 weken en dit zonder therapie. Dit gebeurt door het zelfhelende werking van ons lichaam.


De hoeveelheid pijn kan je niet worden voorspeld op basis van aard en/of de omvang van het letsel of de ziekte. Pijn is een multidimensionale ervaring; het heeft psychologische, emotionele en fysiologische componenten in zich.


Pijn is verantwoordelijk een beschermingsmechanisme, maar we hebben niet altijd te maken met pijn in een beschermende rol. Pijn heeft soms ook geen duidelijke functie, en het moet behandelt worden als een toestand op zich.

Wacht niet langer en maak een afspraak bij Hester Hanken van Acupunctuur Puur Vrouw in Amersfoort. bel/app 06 2379 2379 of mail info@acupunctuurpuur.nl

CONTACT

Een afspraak maken

Neem gerust contact op. Bel, app of mail mij, of vul het onderstaand contactformulier in. Vermeld hierin geen privacygevoelige informatie zoals geboortedatum, BSN nummer etc. Zodra ik de mail heb ontvangen, neem ik contact met je op.

 

Neem contact op

email address:
Homepage:
URL:
Comment:

*


Bekijk onze disclaimer »
ACUPUNCTUUR PUUR VROUW AMERSFOORT
+31 (0)6 2379 2379 of via whatsapp
Poortersdreef 106, 3824 DR Amersfoort
mail mij
  Behandeling op afspraak:
maandag
dinsdag
donderdag
vrijdag
15.00
9.00 
9.00
9.00
- 21.00
- 21.00
- 17.00
- 14.00

 

Bij IVF, Cryo en IUI behandelingen zijn afhankelijk van het behandelplan ook afspraken mogelijk in het weekend, met een toeslag van 25%.

Volg je Acupunctuur Puur Vrouw al?

 
© 2013 - 2020 Hester Hanken / Acupunctuur Puur
Niets dat op deze website vermeld wordt mag zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Hester Hanken worden gekopieerd, gedupliceerd of op andere wijze gebruikt worden.
 

Ontwerp: De Vriesch Originals | Realisatie: De Goudse Wolf