ffffff0

info?  06 23792379

Kinderwens en IVF begeleiding

Ongemakken in de zwangerschap

Menstruatieklachten

 

Wil je direct aan de slag met je vruchtbaarheid? 
Volg de onlinetraining op www.puurvrouwacademie.nl.
In combinatie met acupunctuur is er een mooi aanbod!

 

 

 

Soep als lunch

Chinees gezien is dit geen goed keuze. Alle voedingsmiddelen zijn bij de Chinese Geneeskunde ingedeeld in verschillende categorieën. Er bestaat energetisch heet, warm, neutraal, verkoelend en koud eten. De keuzes zoals yoghurt, koude dranken en salades zijn energetisch gezien koude voedingsmiddelen. Meestal is deze voeding ook nog écht koud, rond de 7 graden, direct uit de koelkast. Jouw lichaam heeft veel energie nodig om deze voeding eerst te verwarmen naar jouw lichaamstemperatuur, een graad of 30 hoger. De energie die je nodig hebt voor een goede verbranding is in plaats hiervan naar het opwarmen van deze voeding gegaan. Daarnaast kan je maag deze koude hap niet goed verteren, wat ervoor zorgt dat er veel onverteerde resten kunnen mogelijk achterblijven in het lichaam. Deze voedingsresten verzuren het lichaam en zorgen voor pijnklachten, hoofdpijn en vermoeidheid. Ook kunnen de essentiële vitaminen en mineralen niet goed opgenomen kunnen worden.

Veel beter is het om lief te zijn voor je lijf!

Drink warme dranken zoals kruidenthee, en drink veel water maar dan op kamertemperatuur. Dus niet langer rechtstreeks uit de koelkast, maar gewoon uit de kraan of ongekoeld.

In plaats van een koude salade bij de lunch maak je zelfgemaakte verse soep. Je maakt een grote pan heerlijk gezonde soep en verpakt dit in meerdere kleine porties, iedere dag een kom soep voor de lunch.

Dit keer een recept voort mais soep. Chinees gezien zijn geel en oranje groenten gunstig voor milt en maag, dus gunstig voor het verteringsproces. Een goede vertering draagt bij aan een goed stofwisseling. De smaak van maïs is zoet en dit zal de behoefte aan suiker verminderen.

Recept maïs soep

Gebruik het liefst biologische ingrediënten. Ingrediënten:

 • 2 á 3 uien
 • 2 tenen knoflook
 • 1 rode puntpaprika
 • 2 kipbouillon tabletten
 • Kerriepoeder
 • Maïs uit blik
 • Peper en zout
 • Peterselie en paprika ter garnering

Bereiding

Schil en snipper de uien, rode puntpaprika en knoflook. Giet in een middelhoge pan olijfolie en bak hierin de uien, peper en de knoflook lichtbruin. Roer door het peper-ui-knoflookmengsel 2 eetlepels kerriepoeder. Giet dan ruim 1,5 liter water in de pan en brokkel hierboven 2 kipbouillon tabletten. Breng dit geheel aan de kook en voeg de maïs uit blik toe. Voeg naar smaak nog peper en zeezout toe. Laat de soep 10 minuten rustig koken. Doe dan, in delen, de soep in de blender en pureer het mengsel tot een gladde soep. Indien de soep te dik is voeg je nog wat water toe.

Je kunt de soep garneren met een blaadje peterselie, maïskorrels en paprika snippers.

Eet smakelijk!

GRATIS E-BOOK

Download mijn nieuwe e-book

Je kunt gratis m'n nieuwe e-book 'Castoroliepakking, de DIY-techniek om je vruchtbaarheid te verbeteren' downloaden.
Nadat je jouw voornaam en e-mailadres hebt ingevuld en op verstuur hebt geklikt word je naar de downloadpagina gebracht waar je het e-book kunt downloaden.

» Download mijn nieuwe e-book

Ik voel me veel energieker en slaap stukken dieper, eindelijk uitgerust wakker worden, dank

- Miriam

Sinds ik met acupunctuur ben gestart heb ik het gevoel dat ik veel meer invloed heb op mijn vruchtbaarheid, dit geeft mij meer rust en vertrouwen. Ik weet nu veel beter wanneer ik het meest vruchtbaar ben en wat ik en mijn man het beste kunnen eten.

- Miranda

Ongelofelijk dat zulke dunne naaldjes zo een grote verandering teweeg brengen. Ik voel mij een heel ander mens.

- Lotte

Na maanden bloedverlies door een baarmoederverzakking, heeft acupunctuur een operatie kunnen voorkomen

- Diana

ik merkte direct dat er iets in mijn lichaam veranderde. Het resultaat mag er zijn, nu 12 weken zwanger!

- Miranda

Na eerdere miskramen was ik heel onzeker, nu ben ik vol vertrouwen al 5 maanden zwanger

- Sonya

Na een lange periode van onzekerheden ben ik nu toch zwanger met de hulp van acupunctuur

- Manon

Sinds acupunctuur heb ik veel minder opvliegers en slaap ik rustiger

- Kristine

Nooit geweten dat mijn menstruatieklachten zo eenvoudig te verhelpen waren

- Ella

BLOGS

Als je meer wilt weten

 • Kinderwens en acupunctuur

  Acupunctuur kan het verschil maken tussen onvruchtbaarheid en vruchtbaarheid. De laatste jaren zijn er in Nederland vele koppels met vruchtbaarheidsproblemen. Helaas stijgt het percentage onvruchtbare koppels nog steeds. De Chinese geneeswijze kent vele oorzaken voor onvruchtbaarheid. Omdat ieder mens verschillend is werkt Acupunctuur Puur niet met één type behandeling, maar wordt de behandeling speciaal voor jou op maat gemaakt.

 • Pijn en endometriose

  Endometriose wordt ook wel de vergeten ziekte genoemd. Momenteel is er meer aandacht bij artsen, ziekenhuizen en in de media voor deze aandoening. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 vrouwe endometriose heeft, waarschijnlijk is dit zelfs 1 op de 4 vrouwen. Maar omdat endometriose niet zo gemakkelijk te vinden is in het lichaam zijn deze aantallen dus waarschijnlijk ook niet bekend. 

 • Ken je cyclus

  Ongeveer een keer per maand maakt jouw lichaam zich klaar voor een zwangerschap. Naast dat er een eitje rijpt maakt het ook baarmoederslijmvlies zich klaar voor de innesteling door dikker te worden. Als het eitje niet bevrucht is of wanneer de innesteling niet is gelukt maakt je baarmoeder zich klaar om dit verdikte baarmoederslijmvlies/endometrium af te stoten inclusief het eitje. Dan ontstaat er een bloeding, de menstruatie. Deze maandelijkse bloeding start in je pubertijd. 

CONTACT

Een afspraak maken

Neem gerust contact op. Bel, app of mail mij, of vul het onderstaand contactformulier in. Vermeld hierin geen privacygevoelige informatie zoals geboortedatum, BSN nummer etc. Zodra ik de mail heb ontvangen, neem ik contact met je op.

 

Neem contact op

email address:
Homepage:
URL:
Comment:

*


Bekijk onze disclaimer »
ACUPUNCTUUR PUUR VROUW AMERSFOORT
+31 (0)6 2379 2379 of via whatsapp
Poortersdreef 106, 3824 DR Amersfoort
mail mij
  Behandeling op afspraak:
maandag
dinsdag
donderdag
vrijdag
15.00
9.00 
9.00
9.00
- 21.00
- 21.00
- 17.00
- 14.00

 

Bij IVF, Cryo en IUI behandelingen zijn afhankelijk van het behandelplan ook afspraken mogelijk in het weekend, met een toeslag van 25%.

Volg je Acupunctuur Puur Vrouw al?

 
© 2013 - 2020 Hester Hanken / Acupunctuur Puur
Niets dat op deze website vermeld wordt mag zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Hester Hanken worden gekopieerd, gedupliceerd of op andere wijze gebruikt worden.
 

Ontwerp: De Vriesch Originals | Realisatie: De Goudse Wolf