Op dit moment werk ik met een wachtlijst, wil je op deze lijst app mij.

Heb je een kinderwens en wil je direct aan de slag? Neem dan snel een kijkje op mijn trainingsplatform  www.puurvrouwacademie.nl 

Het online programma is mede door mij ontwikkeld om extra advies en ondersteuning te bieden vooraf en tijdens de acupunctuurbehandelingen. Maar is ook zeer geschikt om los van de acupunctuurbehandelingen te gebruiken. Heb je interesse? App mij: 0623792379

 

Soep als lunch

Chinees gezien is dit geen goed keuze. Alle voedingsmiddelen zijn bij de Chinese Geneeskunde ingedeeld in verschillende categorieën. Er bestaat energetisch heet, warm, neutraal, verkoelend en koud eten. De keuzes zoals yoghurt, koude dranken en salades zijn energetisch gezien koude voedingsmiddelen. Meestal is deze voeding ook nog écht koud, rond de 7 graden, direct uit de koelkast. Jouw lichaam heeft veel energie nodig om deze voeding eerst te verwarmen naar jouw lichaamstemperatuur, een graad of 30 hoger. De energie die je nodig hebt voor een goede verbranding is in plaats hiervan naar het opwarmen van deze voeding gegaan. Daarnaast kan je maag deze koude hap niet goed verteren, wat ervoor zorgt dat er veel onverteerde resten kunnen mogelijk achterblijven in het lichaam. Deze voedingsresten verzuren het lichaam en zorgen voor pijnklachten, hoofdpijn en vermoeidheid. Ook kunnen de essentiële vitaminen en mineralen niet goed opgenomen kunnen worden.

Veel beter is het om lief te zijn voor je lijf!

Drink warme dranken zoals kruidenthee, en drink veel water maar dan op kamertemperatuur. Dus niet langer rechtstreeks uit de koelkast, maar gewoon uit de kraan of ongekoeld.

In plaats van een koude salade bij de lunch maak je zelfgemaakte verse soep. Je maakt een grote pan heerlijk gezonde soep en verpakt dit in meerdere kleine porties, iedere dag een kom soep voor de lunch.

Dit keer een recept voort mais soep. Chinees gezien zijn geel en oranje groenten gunstig voor milt en maag, dus gunstig voor het verteringsproces. Een goede vertering draagt bij aan een goed stofwisseling. De smaak van maïs is zoet en dit zal de behoefte aan suiker verminderen.

Recept maïs soep

Gebruik het liefst biologische ingrediënten. Ingrediënten:

  • 2 á 3 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode puntpaprika
  • 2 kipbouillon tabletten
  • Kerriepoeder
  • Maïs uit blik
  • Peper en zout
  • Peterselie en paprika ter garnering

Bereiding

Schil en snipper de uien, rode puntpaprika en knoflook. Giet in een middelhoge pan olijfolie en bak hierin de uien, peper en de knoflook lichtbruin. Roer door het peper-ui-knoflookmengsel 2 eetlepels kerriepoeder. Giet dan ruim 1,5 liter water in de pan en brokkel hierboven 2 kipbouillon tabletten. Breng dit geheel aan de kook en voeg de maïs uit blik toe. Voeg naar smaak nog peper en zeezout toe. Laat de soep 10 minuten rustig koken. Doe dan, in delen, de soep in de blender en pureer het mengsel tot een gladde soep. Indien de soep te dik is voeg je nog wat water toe.

Je kunt de soep garneren met een blaadje peterselie, maïskorrels en paprika snippers.

Eet smakelijk!

CONTACT

Een afspraak maken

Neem gerust contact op. Bel, app of mail mij, of vul het onderstaand contactformulier in. Vermeld hierin geen privacygevoelige informatie zoals geboortedatum, BSN nummer etc. Zodra ik de mail heb ontvangen, neem ik contact met je op.

 

Neem contact op

email address:
Homepage:
URL:
Comment:

*


Bekijk onze disclaimer »
ACUPUNCTUUR PUUR VROUW AMERSFOORT
+31 (0)6 2379 2379 of via whatsapp
Poortersdreef 106, 3824 DR Amersfoort
mail mij
  Behandeling op afspraak:
maandag
dinsdag
donderdag
vrijdag
15.00
9.00 
9.00
9.00
- 21.00
- 21.00
- 17.00
- 14.00

 

Bij IVF, Cryo en IUI behandelingen zijn afhankelijk van het behandelplan ook afspraken mogelijk in het weekend, met een toeslag van 25%.

Volg je Acupunctuur Puur Vrouw al?

 
© 2013 - 2020 Hester Hanken / Acupunctuur Puur
Niets dat op deze website vermeld wordt mag zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Hester Hanken worden gekopieerd, gedupliceerd of op andere wijze gebruikt worden.
 

Ontwerp: De Vriesch Originals | Realisatie: De Goudse Wolf