Op dit moment werk ik met een wachtlijst, wil je op deze lijst app mij.

Heb je een kinderwens en wil je direct aan de slag? Neem dan snel een kijkje op mijn trainingsplatform  www.puurvrouwacademie.nl 

Het online programma is mede door mij ontwikkeld om extra advies en ondersteuning te bieden vooraf en tijdens de acupunctuurbehandelingen. Maar is ook zeer geschikt om los van de acupunctuurbehandelingen te gebruiken. Heb je interesse? App mij: 0623792379

 

Vruchtbaar na een miskraam

Hoe ga je om met een miskraam? Het krijgen van een miskraam is een zeer heftige emotionele gebeurtenis. De kinderwens is groot en miscchien heeft het ook een tijdje geduurd voordat je zwanger werd en nu eindigt jouw zwangeschap is een miskraam. Een grote emotionele schok, hevig verdriet maar ook lichamelijke onbalans. Jouw lichaam heeft zich klaar gemaakt voor en zwangerschap en moet zich dus nu opnieuw in balans brengen. Van de blijheid van in verwachting zijn word je ineens ondergedompeld in het verlies van een ongeboren kind. Niet iedereen kan begrijpen hoeveel pijn hiermee gepaard kan gaan.  Als je kind overlijdt, dan is het belangrijk om te rouwen om het verlies. Als je eenmaal een miskraam hebt gehad, dan betekent dit niet automatisch dat je meer miskramen zult krijgen. Bij een volgende zwangerschap heb je opnieuw de kans op een miskraam, maar de zwangerschap kan ook normaal verlopen. Overigens neemt de kans op miskraam wel toe naarmate je ouder wordt.  

In veel gevallen van de miskramen is de foetus niet gezond en stoot jouw lichaam het af. Dit is ongeveer 50% van miskramen. In andere gevallen is jouw progesteronniveau te laag waardoor het baarmoederslijmvlies niet in stand blijft en er een bloeding ontstaat. Soms is er ook een auto-immuunreactie van jouw lichaam op het embryo en wordt het als een “vijand” gezien en valt jouw lichaam deze nieuwe cellen aan. Daarnaast zijn een afwijkende baarmoeder, een zwakke baarmoedermond of vleesbomen ook een oorzaak van miskramen.  Maar vaak is er een onbekende oorzaak. Hoe kun jij na een miskraam je lichaam laten herstellen en je voor bereiden op een nieuwe zwangerschap? Meestal duurt het 2 weken tot 2 maanden voordat de menstruatiecyclus weer opgang komt, de zwangerschapshormonen weer terug zijn naar het niveau van voor je zwangerschap en je lichaam haar reserves heeft aangevuld.

Hier zie je 7 stappen om jezelf  te ondersteunen na een miskraam

1. Rust, aansterken en wees lief voor jezelf

Na een periode van hevig verdriet willen de meeste vrouwen toch weer proberen om snel zwanger te worden. Vergeet niet dat jouw lichaam uit balans is en dat je jezelf rust en tijd moet gunnen om weer in balans te komen en aan te sterken voor een volgende zwangerschap. Het wegstoppen van het verdriet geeft vaak op termijn emotionele blokkades die overgaan in lichamelijke blokkades die een nieuwe zwangerschap in de weg staan.

2. Bescherm jezelf tegen infecties

Na een miskraam is de kans op infecties vrij groot er is een open verbinding met de buitenwereld.  Vermijd  whirlpools, zwembaden zolang je nog bloed verliest. De volgende zaken hebben je te beschermen tegen infecties: Vit C, knoflookcapsules of verse knoflook, grapefruitzaadextract, oregano-olie.

3. Voed jezelf

Een van de beste dingen die je kunt doen na een miskraam is om je zelf te voeden met gezonde voeding. Geestelijk is het zwaar en lichamelijk moet je lichaam herstellen van de hormonale disbalans. Door je te voeden met gezonde voeding geef je jezelf de nodige kracht om deze gebeurtenis te verwerken en om na bloedverlies ook weer aan te sterken. Voeding rijk aan vitaminen, mineralen, vezels, ijzer,  maar ook voeding die “zacht” is voor je verteringssysteem zoals pap, soepen, stoofpotjes, compotes en smoothies op kamertemperatuur. Blijf je Mama Multi slikken!

4. Ondersteun je baarmoeder en je lever

Nadat het bloeden is gestopt en je menstruatiecyclus weer is gestart is het tijd om met een “schone” buik te beginnen. Dit doe je door te detoxen, geen strenge detoxkuren maar op een milde manier.

De beste dag om te starten met een detoxen is na je laatste menstruatiedag. Hoe je dit aan kunt pakken? Ik leg het je uit tijdens onze afspraak.

5. Masseer de baarmoeder en eierstokken

Wanneer de bloedingen zijn gestopt en jij je er prettig bij voelt zou je kunnen beginnen met het masseren van de buik en baarmoeder. Het helpt je baarmoeder ontspannen en brengt vers bloed naar de baarmoeder waardoor er mooi nieuw endometrium gevormd kan worden. Massage heeft een positieve invloed op de hormoonbalans en helpt de lever met ontgiften van overtollige hormonen. Het is een mooie en prettige manier om je lichaam voor te bereiden op een nieuwe zwangerschap. Uitgebreide informatie krijg je tijdens de afspraak.

6. Kennis opdoen en voorbereiden

Bereidt jezelf voor op een nieuwe zwangerschap door je te verdiepen in zaken die de kans op een goede bevruchting en innesteling vergroten.

7. Vruchtbaarheid bevorderend dieet

Dit dieet is bedoeld naast de andere voedingsadviezen voor vruchtbaarheid om de juiste voeding te eten op het juiste moment in je cyclus. Het komt erop neer dat je voeding eet die natuurlijk en gezond is. Naast het eten van gezonde voeding gebruik je een natuurlijke Mama Multi en eventueel aanvulling met ander supplementen of superfoods.

Wat je eet heeft impact op: de eicel kwaliteit, je hormoonbalans, creëert een gezonde placenta, verkleint de kans op miskramen, bouwt een reserves op voor de baby, versterkt jullie voortplantingssysteem in zijn geheel. Het beste is om 90 dagen voordat je zwanger raakt al te starten met de nieuwe voedingsplan.

Wil je meer weten over de stappen die je kunt nemen om je lichaam weer opnieuw in balans t elaten komen, neem contact op met Hester Hanken van Acupunctuur Puur Vrouw in Amersfoort info@acupunctuurpuur.nl

 

CONTACT

Een afspraak maken

Neem gerust contact op. Bel, app of mail mij, of vul het onderstaand contactformulier in. Vermeld hierin geen privacygevoelige informatie zoals geboortedatum, BSN nummer etc. Zodra ik de mail heb ontvangen, neem ik contact met je op.

 

Neem contact op

email address:
Homepage:
URL:
Comment:

*


Bekijk onze disclaimer »
ACUPUNCTUUR PUUR VROUW AMERSFOORT
+31 (0)6 2379 2379 of via whatsapp
Poortersdreef 106, 3824 DR Amersfoort
mail mij
  Behandeling op afspraak:
maandag
dinsdag
donderdag
vrijdag
15.00
9.00 
9.00
9.00
- 21.00
- 21.00
- 17.00
- 14.00

 

Bij IVF, Cryo en IUI behandelingen zijn afhankelijk van het behandelplan ook afspraken mogelijk in het weekend, met een toeslag van 25%.

Volg je Acupunctuur Puur Vrouw al?

 
© 2013 - 2020 Hester Hanken / Acupunctuur Puur
Niets dat op deze website vermeld wordt mag zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Hester Hanken worden gekopieerd, gedupliceerd of op andere wijze gebruikt worden.
 

Ontwerp: De Vriesch Originals | Realisatie: De Goudse Wolf