ffffff0

Menstruatieklachten

Kinderwens en IVF begeleiding

Ongemakken in de zwangerschap

info?  06 23792379

 

Wil je direct aan de slag met je vruchtbaarheid? 
Volg de onlinetraining op www.puurvrouwacademie.nl.
In combinatie met acupunctuur is er een mooi aanbod!

 

 

 

Vruchtbaar na een miskraam

Hoe ga je om met een miskraam? Het krijgen van een miskraam is een zeer heftige emotionele gebeurtenis. De kinderwens is groot en miscchien heeft het ook een tijdje geduurd voordat je zwanger werd en nu eindigt jouw zwangeschap is een miskraam. Een grote emotionele schok, hevig verdriet maar ook lichamelijke onbalans. Jouw lichaam heeft zich klaar gemaakt voor en zwangerschap en moet zich dus nu opnieuw in balans brengen. Van de blijheid van in verwachting zijn word je ineens ondergedompeld in het verlies van een ongeboren kind. Niet iedereen kan begrijpen hoeveel pijn hiermee gepaard kan gaan.  Als je kind overlijdt, dan is het belangrijk om te rouwen om het verlies. Als je eenmaal een miskraam hebt gehad, dan betekent dit niet automatisch dat je meer miskramen zult krijgen. Bij een volgende zwangerschap heb je opnieuw de kans op een miskraam, maar de zwangerschap kan ook normaal verlopen. Overigens neemt de kans op miskraam wel toe naarmate je ouder wordt.  

In veel gevallen van de miskramen is de foetus niet gezond en stoot jouw lichaam het af. Dit is ongeveer 50% van miskramen. In andere gevallen is jouw progesteronniveau te laag waardoor het baarmoederslijmvlies niet in stand blijft en er een bloeding ontstaat. Soms is er ook een auto-immuunreactie van jouw lichaam op het embryo en wordt het als een “vijand” gezien en valt jouw lichaam deze nieuwe cellen aan. Daarnaast zijn een afwijkende baarmoeder, een zwakke baarmoedermond of vleesbomen ook een oorzaak van miskramen.  Maar vaak is er een onbekende oorzaak. Hoe kun jij na een miskraam je lichaam laten herstellen en je voor bereiden op een nieuwe zwangerschap? Meestal duurt het 2 weken tot 2 maanden voordat de menstruatiecyclus weer opgang komt, de zwangerschapshormonen weer terug zijn naar het niveau van voor je zwangerschap en je lichaam haar reserves heeft aangevuld.

Hier zie je 7 stappen om jezelf  te ondersteunen na een miskraam

1. Rust, aansterken en wees lief voor jezelf

Na een periode van hevig verdriet willen de meeste vrouwen toch weer proberen om snel zwanger te worden. Vergeet niet dat jouw lichaam uit balans is en dat je jezelf rust en tijd moet gunnen om weer in balans te komen en aan te sterken voor een volgende zwangerschap. Het wegstoppen van het verdriet geeft vaak op termijn emotionele blokkades die overgaan in lichamelijke blokkades die een nieuwe zwangerschap in de weg staan.

2. Bescherm jezelf tegen infecties

Na een miskraam is de kans op infecties vrij groot er is een open verbinding met de buitenwereld.  Vermijd  whirlpools, zwembaden zolang je nog bloed verliest. De volgende zaken hebben je te beschermen tegen infecties: Vit C, knoflookcapsules of verse knoflook, grapefruitzaadextract, oregano-olie.

3. Voed jezelf

Een van de beste dingen die je kunt doen na een miskraam is om je zelf te voeden met gezonde voeding. Geestelijk is het zwaar en lichamelijk moet je lichaam herstellen van de hormonale disbalans. Door je te voeden met gezonde voeding geef je jezelf de nodige kracht om deze gebeurtenis te verwerken en om na bloedverlies ook weer aan te sterken. Voeding rijk aan vitaminen, mineralen, vezels, ijzer,  maar ook voeding die “zacht” is voor je verteringssysteem zoals pap, soepen, stoofpotjes, compotes en smoothies op kamertemperatuur. Blijf je Mama Multi slikken!

4. Ondersteun je baarmoeder en je lever

Nadat het bloeden is gestopt en je menstruatiecyclus weer is gestart is het tijd om met een “schone” buik te beginnen. Dit doe je door te detoxen, geen strenge detoxkuren maar op een milde manier.

De beste dag om te starten met een detoxen is na je laatste menstruatiedag. Hoe je dit aan kunt pakken? Ik leg het je uit tijdens onze afspraak.

5. Masseer de baarmoeder en eierstokken

Wanneer de bloedingen zijn gestopt en jij je er prettig bij voelt zou je kunnen beginnen met het masseren van de buik en baarmoeder. Het helpt je baarmoeder ontspannen en brengt vers bloed naar de baarmoeder waardoor er mooi nieuw endometrium gevormd kan worden. Massage heeft een positieve invloed op de hormoonbalans en helpt de lever met ontgiften van overtollige hormonen. Het is een mooie en prettige manier om je lichaam voor te bereiden op een nieuwe zwangerschap. Uitgebreide informatie krijg je tijdens de afspraak.

6. Kennis opdoen en voorbereiden

Bereidt jezelf voor op een nieuwe zwangerschap door je te verdiepen in zaken die de kans op een goede bevruchting en innesteling vergroten.

7. Vruchtbaarheid bevorderend dieet

Dit dieet is bedoeld naast de andere voedingsadviezen voor vruchtbaarheid om de juiste voeding te eten op het juiste moment in je cyclus. Het komt erop neer dat je voeding eet die natuurlijk en gezond is. Naast het eten van gezonde voeding gebruik je een natuurlijke Mama Multi en eventueel aanvulling met ander supplementen of superfoods.

Wat je eet heeft impact op: de eicel kwaliteit, je hormoonbalans, creëert een gezonde placenta, verkleint de kans op miskramen, bouwt een reserves op voor de baby, versterkt jullie voortplantingssysteem in zijn geheel. Het beste is om 90 dagen voordat je zwanger raakt al te starten met de nieuwe voedingsplan.

Wil je meer weten over de stappen die je kunt nemen om je lichaam weer opnieuw in balans t elaten komen, neem contact op met Hester Hanken van Acupunctuur Puur Vrouw in Amersfoort info@acupunctuurpuur.nl

 

GRATIS E-BOOK

Download mijn nieuwe e-book

Je kunt gratis m'n nieuwe e-book 'Castoroliepakking, de DIY-techniek om je vruchtbaarheid te verbeteren' downloaden.
Nadat je jouw voornaam en e-mailadres hebt ingevuld en op verstuur hebt geklikt word je naar de downloadpagina gebracht waar je het e-book kunt downloaden.

» Download mijn nieuwe e-book

Nooit geweten dat mijn menstruatieklachten zo eenvoudig te verhelpen waren

- Ella

Ongelofelijk dat zulke dunne naaldjes zo een grote verandering teweeg brengen. Ik voel mij een heel ander mens.

- Lotte

Sinds ik met acupunctuur ben gestart heb ik het gevoel dat ik veel meer invloed heb op mijn vruchtbaarheid, dit geeft mij meer rust en vertrouwen. Ik weet nu veel beter wanneer ik het meest vruchtbaar ben en wat ik en mijn man het beste kunnen eten.

- Miranda

Sinds acupunctuur heb ik veel minder opvliegers en slaap ik rustiger

- Kristine

Na maanden bloedverlies door een baarmoederverzakking, heeft acupunctuur een operatie kunnen voorkomen

- Diana

Ik voel me veel energieker en slaap stukken dieper, eindelijk uitgerust wakker worden, dank

- Miriam

ik merkte direct dat er iets in mijn lichaam veranderde. Het resultaat mag er zijn, nu 12 weken zwanger!

- Miranda

Na een lange periode van onzekerheden ben ik nu toch zwanger met de hulp van acupunctuur

- Manon

Na eerdere miskramen was ik heel onzeker, nu ben ik vol vertrouwen al 5 maanden zwanger

- Sonya

BLOGS

Als je meer wilt weten

  • Kinderwens en acupunctuur

    Acupunctuur kan het verschil maken tussen onvruchtbaarheid en vruchtbaarheid. De laatste jaren zijn er in Nederland vele koppels met vruchtbaarheidsproblemen. Helaas stijgt het percentage onvruchtbare koppels nog steeds. De Chinese geneeswijze kent vele oorzaken voor onvruchtbaarheid. Omdat ieder mens verschillend is werkt Acupunctuur Puur niet met één type behandeling, maar wordt de behandeling speciaal voor jou op maat gemaakt.

  • Pijn en endometriose

    Endometriose wordt ook wel de vergeten ziekte genoemd. Momenteel is er meer aandacht bij artsen, ziekenhuizen en in de media voor deze aandoening. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 vrouwe endometriose heeft, waarschijnlijk is dit zelfs 1 op de 4 vrouwen. Maar omdat endometriose niet zo gemakkelijk te vinden is in het lichaam zijn deze aantallen dus waarschijnlijk ook niet bekend. 

  • Ken je cyclus

    Ongeveer een keer per maand maakt jouw lichaam zich klaar voor een zwangerschap. Naast dat er een eitje rijpt maakt het ook baarmoederslijmvlies zich klaar voor de innesteling door dikker te worden. Als het eitje niet bevrucht is of wanneer de innesteling niet is gelukt maakt je baarmoeder zich klaar om dit verdikte baarmoederslijmvlies/endometrium af te stoten inclusief het eitje. Dan ontstaat er een bloeding, de menstruatie. Deze maandelijkse bloeding start in je pubertijd. 

CONTACT

Een afspraak maken

Neem gerust contact op. Bel, app of mail mij, of vul het onderstaand contactformulier in. Vermeld hierin geen privacygevoelige informatie zoals geboortedatum, BSN nummer etc. Zodra ik de mail heb ontvangen, neem ik contact met je op.

 

Neem contact op

email address:
Homepage:
URL:
Comment:

*


Bekijk onze disclaimer »
ACUPUNCTUUR PUUR VROUW AMERSFOORT
+31 (0)6 2379 2379 of via whatsapp
Poortersdreef 106, 3824 DR Amersfoort
mail mij
  Behandeling op afspraak:
maandag
dinsdag
donderdag
vrijdag
15.00
9.00 
9.00
9.00
- 21.00
- 21.00
- 17.00
- 14.00

 

Bij IVF, Cryo en IUI behandelingen zijn afhankelijk van het behandelplan ook afspraken mogelijk in het weekend, met een toeslag van 25%.

Volg je Acupunctuur Puur Vrouw al?

 
© 2013 - 2020 Hester Hanken / Acupunctuur Puur
Niets dat op deze website vermeld wordt mag zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Hester Hanken worden gekopieerd, gedupliceerd of op andere wijze gebruikt worden.
 

Ontwerp: De Vriesch Originals | Realisatie: De Goudse Wolf