Warmtepakking

Een warmte pakking met castorolie bevorderd de circulatie in je onderbuik. Wil jij op een veilige en aangename manier jouw vruchtbaarheid vergroten? De castoroliepakking helpt tegen ontstekingen, cysten, endometriose, litteken verstoringen, verklevingen, pijn en bevordert de bloedcirculatie in het gebied waarop de pakking wordt aangebracht.

Wat is Castor olie?

Castorolie is een oliesoort die gemaakt wordt uit zaden van de Castorplant (Ricinus communis). Een warmtepakking met castorolie wordt in verschillende  culturen al eeuwenlang gebruikt om de genezing in het lichaam en vruchtbaarheid te bevorderen.

Wat maakt een Castoroliepakking zo effectief?

Castorolie, aangebracht als een warmte akking, stimuleert 3 belangrijke systemen in jouw lichaam namelijk: de bloedsomloop, de lymfestroom en de lever.

Bloedsomloop: het hart, de slagaderen en bloedvaten brengen zuurstofrijk bloed door het hele lichaam dus ook naar de geslachtsorganen zoals eierstokken en baarmoeder. Wanneer de onderbuik minder goed doorbloed is kan dit betekenen dat er minder goed baarmoederslijmvlies wordt aangemaakt of dat er ontstekingen en verklevingen ontstaan. Ook het opschonen van de baarmoeder tijdens de menstruatie is van belang voor opbouw van mooi nieuw endometrium.

Lymfestroom: het lymfestelsel bestaat uit lymfevaten, lymfeklieren en lymfevloeistof. Het lymfesysteem stelt ons lichaam in staat om zich te beschermen tegen ziekten en om overal in ons lichaam het ontstane afval op te ruimen. Lymfe heeft geen eigen pomp, zoals het bloedvatenstelsel het hart heeft als pomp. Lichaamsbeweging en externe massages helpen de lymfe om haar werk te doen. Castorolie pakkingen zijn een manier om de beweging van de lymfe te stimuleren.

Lever: de lever is iedere dag bezig om ons bloed te reinigen van alle verkeerde voedingstoffen, afvalproducten, medicijnen, hormonen en allerlei chemische stoffen. Als er teveel overtollige gifstoffen in ons lichaam zijn kan dit de lever overbelasten. Door deze overbelasting is de lever niet goed in staat om lymfe te produceren. Hierdoor kunnen er ziekten en hormonale onbalans ontstaan.

Vooral na een fertiliteitstraject zoals IVF werken Castor Olie pakkingen effectief om de lever te ondersteunen in de afbraak van de grote hoeveelheid synthetische hormonen die zijn gebruikt

Toepassingen

Als het om vruchtbaarheid gaat kunnen Castoroliepakkingen effectief worden ingezet ter ondersteuning  en ontspanning : 

 • Ondersteuning van de gezondheid van de eierstokken en de baarmoeder
 • Bevordering van de normale gezondheid van de eileiders
 • Ondersteuning van een gezonde groei van het endometrium
 • Ter voorbereiding op de bevruchting
 • Ondersteuning van ontgiften door de lever
 • Ontspanning bij stressvolle situaties

Wanneer toe te passen

De castoroliepakking kan gebruikt worden na de menstruatie tot de ovulatie over de baarmoeder. Vanaf een week na de ovulatie tot de volgende menstruatie of zwangerschapstest kan de pakking over de lever gebruikt worden. Gebruik de castorolie-pakking 2 a 3 keer per week. Geen pakking meer toepassen bij zwangerschap. Heb jij last van endometriose, cysten of poliepen of misschien een te koude baarmoeder? Dan mag je de pakking om de dag toepassen. Bij stress een pakking leggen over de lever, dit helpt je ontspannen.

Hij doe je dat?

Leg een stuk huishoudfolie of ander dun plastic op tafel, leg hierop een tissue of kantoenen doek. Besprenkel een hoeveelheid castorolie op de lap en leg deze op je onderbuik, met het huishoudfolie aan de bovenkant. Vervolgens een kleine handdoek en daar bovenop een warme kruik of pittenzak voor de warmte en de druk. Laat de pakking 30-45 minuten zijn werk doen. Daarna is het mogelijk om een vruchtbaarheid bevorderende buikmassage bij jezelf toe te passen. Lees hier meer over in het artikel over fertiliteitsmassage   https://www.acupunctuurpuur.nl/posts/fertiliteits-massage-85/

Voorzorgsmaatregelen

 • Castorolie geeft vlekken op textiel
 • Castorolie mag niet worden ingenomen. 
 • Het mag niet worden aangebracht op een beschadigde huid
 • Bij een actieve kinderwens mag de oliepakking mag niet worden de ovulatie
 • De castoroliepakking niet gebruiken tijdens borstvoeding
 • Ook niet tijdens de menstruatie.
 • Geen castoroliepakking gebruiken bij leveraandoeningen
 • De pakking niet zonder overleg toepassen in IVF trajecten


Ben je van plan met deze warmte pakking aan de slag te gaan en wil je daarnaast ook weten wat acupunctuur voor jou kan betekenen.

Neem contact op met Hester Hanken van Acupunctuur Puur Vrouw in Amersfoort

06-23792379 of mail info@acupunctuurpuur.nl
De praktijk ligt in de wijk Nieuwland, Poortersdreef 106. Ook goed bereikbaar vanuit Kattenbroek, Vathorst, Hoevelaken, Nijkerk en Leusden.

CONTACT

Een afspraak maken

Neem gerust contact op, bel mij of mail mij. Of vul het onderstaand contactformulier in. Vermeld hierin geen privacygevoelige informatie zoals geboortedatum, BSN nummer etc. Zodra ik de mail heb ontvangen, neem ik contact met je op.

 

Neem contact op

email address:
Homepage:
URL:
Comment:

*


Bekijk onze disclaimer »
ACUPUNCTUUR PUUR VROUW AMERSFOORT
+31 (0)6 2379 2379 of via whatsapp
Poortersdreef 106, 3824 DR Amersfoort
mail mij
  Behandeling op afspraak:
maandag
dinsdag
donderdag
vrijdag
15.00
9.00 
9.00
9.00
- 21.00
- 21.00
- 17.00
- 14.00

 

Bij IVF, Cryo en IUI behandelingen zijn afhankelijk van het behandelplan ook afspraken mogelijk in het weekend, met een toeslag van 25%.

Volg je Acupunctuur Puur Vrouw al?
Ontwerp: De Vriesch Originals